Reiser til Negrar

Negrar ligger bare en halv times kjøretur nord for Verona, men beliggenheten nær det berømte operabyen er langt fra det eneste som gjør landsbyen til et interessant reisemål i Nord-Italia. Negrar gir deg også et ideelt utgangspunkt for å utforske den berømte vinregionen Valpolicella, dessuten så er det ikke langt til de pittoreske byene ved Gardasjøens bredder.

Omgitt av vingårder

Man er aldri i tvil om at, til tross for nærheten til noen av Italias mest populære feriedestinasjoner, er det landbruk og da særlig vindyrking man primært lever av i Negrar og landsbyene rundt. Dermed ligger det vingårder helt inn mot byen, og livet i byen domineres av lokalbefolkningen, ikke av turister. Med andre ord, Negrar er et godt reisemål for deg som ønsker å oppleve «det ekte Italia», på sikker avstand fra masseturismen, men samtidig med et bredt utvalg av interessante utfluktsmål innenfor kort rekkevidde.

Hvis du har bil til rådighet, er mulighetene nesten uendelige i dette området, men det vakre landskapet med bølgende vinmarker og grønne åser inviterer også til utforskning av nærområdet – for eksempel på sykkelturer. Det er en spesiell opplevelse å utforske området rundt Negrar på to hjul, da du i et roligere tempo ofte legger merke til flere av de vakre villaene og koselige middelalderbyene du passerer på din vei.

Enten du sykler, går eller kjører bil, kan du spesielt glede deg til områdets mange vingårder og ikke minst restauranter. Selv mindre landsbyer som Negrar har typisk et godt utvalg av restauranter og trattoriaer, hvor du kan bli kjent med det lokale kjøkkenets deilige mat og naturligvis de gode Valpolicella-viner. Du kan også kombinere vinsmaking og restaurantbesøk med sightseeing når du reiser til Negrar.

Mange utfluktsmål

For eksempel er det bare 12 kilometer til Verona, som i tillegg til operaforestillinger i det gamle amfiteateret, byr på spennende historiske severdigheter, et rikt shoppingliv og et vell av restauranter. Hvis du i stedet kjører vestover fra Negrar, kommer du til Bardolino ved Gardasjøen. Der kan det anbefales å besøke vinmuseet for å lære mer om områdets vinproduksjon, og et besøk ved Olivenoljemuseet er verdt et besøk. Bardolino er imidlertid bare en av de mange stemningsfulle byene som ligger helt ned til Gardasjøen. I disse er det ikke noe problem å bruke lang tid på å gå på oppdagelse i smale gater og nyte utsikten fra strandpromenaden.

Hvis du reiser med barn til Negrar, vil det trolig være populært med en liten avveksling i form av et besøk til en av fornøyelsesparkene eller vannparkene ved sørsiden av Gardasjøen. Caneva- World ved Lazise, er for eksempel et stort vannland med forlystelser, og er et opplagt reisemål for en dagstur med mindre barn.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Negrar