Reiser til Malcesine

Malcesine ligger på nordøstkysten av Gardasjøens bredder, ved foten av majestetiske Monte Baldo. Fiskebyen ligger konsentrert rundt Scaliger-borgen og en liten havn, som er omgitt av flotte gamle pastellfargete bygninger som i dag huser hoteller og restauranter. Selvom fiskeriet ikke lenger har den samme økonomiske betydningen, er stemningen og tempoet i Malcesine nesten som i gamle dager til tross for at dette er en av Gardasjøens vakreste byer, hvor turisme er hovedinntektskilde. Det er også umulig å ikke bli helt betatt av den idylliske beliggenheten og atmosfæren i den sjarmerende middelalderbyen med de smale, brolagte gatene. 

Velkommen til Gardasjøen med Solfaktor! Vi er spesialister på reiser til Malcesine. Bestill din reise til Malcesine som en samlet pakkereise inkl. hotellopphold eller feriehus, flyreise og leiebil eller transport (tur/retur fra flyplassen) til ditt hotell. Ønsker du selv å arrangere reisen til Italia kan du naturligvis også bare bestille ditt hotell igjennom Solfaktor. 

Fredelig idyll med spenning 

Det låter kanskje som en litt slitt klisje, men Malcesine er virkelig like vakker som et postkort. Er du på utkikk etter en avslappende ferie, hvor du strekker deg helt ut og ikke har noen faste planer, men bare gjør hva du har lyst til. Da er dette ditt reisemål. Her kan du lett bare fordrive ferien med å nyte det deilige været på de små strendene like nedenfor Scaligerborgen og stemningen i byens smale gater og ved den lille havnen om kvelden. Vil du ha en litt mer aktiv ferie enn dette, da er byen også et godt utgangspunkt for å ta på sightseeing-skoene og dra til noen av de andre byene rundt Gardasjøen. 

Dessuten er Malcesine kjent for å by på gode muligheter for å dyrke forskjellige former for vannsport, og ikke minst spaserturer og sykling. Spesielt Monte Baldo (1.800) m), som reiser seg opp bak byen, utgjør litt av et mål for friluftsentusiaster med interesse for en aktiv ferie. Det er også tallrike velavmerkede turstier opp langs fjellet fra byen, hvis du ikke heller vil ta turen opp med banen (hver halve time). Det er en flott utsikt fra de roterende kabinene på veien opp til Tratto Spino i 1.780 meters høyde. Her oppe er olivenlundene avløst av en mer vild og blomstrene natur, som blandt annet rummer mer enn 60 forskjellige orkideer. Du kan saktens bruke det meste av en dag på å vandre eller sykle tilbake ned til byen. På noen av banens avganger er det også mulig å ta sykkelen med. Leier du for eksempel en mountainbike nede i byen, kan du ta en heseblesende tur ned fjellet. Husk hjelm! 

Nyt det lokale kjøkkenet 

Reiser du til Gardasjøen får du gode muligheter til å stifte bekjentskap med det verdensberømte italienske kjøkkenet. Ikke overraskende er det en del resturanter i Malcesine hvor menyen tydeligvis er sammensatt for å tilfredstille de fleste internasjonale turistsmaksløker. Ser du deg litt om, kan du også finne resturanter hvor det ikke går på kompromis med kvaliteten, og man holder seg fortsatt til de tradisjonelle oppskriftene laget på egne råvarer. 

Til det dagligdagse er det et par supermarkeder i byen hvor du kan få det meste, også hvis du selv vil stå for noe av feriens måltider. Er du på en familiereise vil det for eksempel være populært å sette av en dag til å besøke en av de store fornøyelsesparkene like sør for Gardasjøen. Er det mer de kulturelle opplevelsene som interesserer, ligger for eksempel operaens by Verona også innen komfortabel avstand. 

Nyttige linker 

Kabelbanen opp til Monte Baldo
Byens egen hjemmeside

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Malcesine

Populære hoteller i Malcesine

Italia, Veneto, Malcesine
9,7
Fantastisk
755 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 64 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Veneto, Malcesine
8,7
Meget bra
323 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 64 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Veneto, Malcesine
8,0
Meget bra
808 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 88 km
  • Nærmeste strand: ca. 30 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)