Reiser til Madonna di Campiglio

Skianlegget Madonna di Campiglio ligger i en høyde av 1550 meter i den nord-italienske regionen Trentino. Stedet er ren nostalgi for spesielt svenske skientusiaster, fordi den svenske skistjernen, Ingmar Stenmark fikk sin første verdenscupseier her i desember 1974. Det er delvis hans fortjeneste at vi har fått øynene opp for dette fantastiske skiområdet i Dolomittene .

Opplev Madonna di Campiglio's mange aktiviteter

Når du er i et av Italias beste skiområder, er det ganske opplagt at den primære aktiviteten er å stå på ski. Madonna di Campiglio har 57 stolheiser, som lar deg stå på ski i et område som strekker seg over 150 km og når en høyde på 2600 meter. De har også en 40 km lang strekning hvor du kan trene langrenn og en 50 000 kvm stor snøpark.

Om vinteren er fjellene dekket av snø, men her er det også veldig vakkert om våren og sommeren. Det gir mange muligheter for en aktiv ferie i Madonna di Campiglio, hvor vandring, trekking, terrengsykling og klatring bare er noen av disse. I kort avstand fra Madonna de Campiglio finner du Parco Naturale Adamello Brenta, hvor innsjøer, daler og skoger byr på begivenhetsrike dager utendørs.

Vil du krydre den aktive ferien med litt kultur, kan du ta turen til Pinzolo, hvor det nærmest råder en stemning fra middelalderen. Her kan du besøke den gamle kirken St. Vigilio, som sto ferdig i 1515. Kirken er kjent for sine kunstneriske altere og de vakre freskene – ikke minst La Danza Macabra av Simone Baschenis. Hvis du er på ferie i februar bør du heller ikke gå glipp av Madonna di Campiglios karneval, som arrangeres i ekte italiensk stil med kostymer og karnevalsparade.

Mat og drikke i Madonna di Campiglio

Gastronomien i Val Rendena – dalen der Madonna di Campiglio holder til – er basert på produkter fra skogen, som f.eks. vill sikori, som vokser i 2000 meters høyde. Det er også en lang tradisjon med å tilberede og spise lokale oster av høy kvalitet samt pålegg og pølser, gjerne krydret med hvitløk.

En av de mest populære forrettene (primi priatti) er den klassiske polentaen, som her serveres med viltkøtt og surkål. Hovedrettene dreier seg typisk om vilt som gemse, rådyr og villsvin, som alltid er godt krydret og gjerne i kombinasjon med smakfulle grønnsaker fra området. Blant de mest typiske dessertene finner du strudel og lokal yoghurt, og et måltid er selvsagt ikke komplett før du har den lokale grappa, her gjerne smaksatt med einebær.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Madonna di Campiglio

Populære hoteller i Madonna di Campiglio

Italia, Trentino Syd-Tirol, Madonna di Campiglio
8,7
Meget bra
548 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 171 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Trentino Syd-Tirol, Madonna di Campiglio
9,4
Fantastisk
104 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 172 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Trentino Syd-Tirol, Madonna di Campiglio
9,3
Fantastisk
465 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 165 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant