Reiser til Portoferraio

Portoferraio ligger på Elbas nordkyst og er øyas hovedby med ca 10.000 innbyggere. Her finner du et pent utvalg av restauranter, butikker og underholdningstilbud. Den nyere bydelen er preget av dagliglivet som leves der, men i den gamle bydelen med havnen ånder både harmonisk liv og turisme. Her finnes motebutikker, flotte restauranter, sukkersøte isbarer og et rikt utvalg av kafeer, noen med utsikt til havet og noen til en hyggelig gammel piazza.

Tross byens beskjedne størrelse, har den en ganske interessant historie. Den ble grunnlagt i 1548 av Cosimo I de 'Medici, og forble en del av fyrstedømmet Toscana inntil 1700-tallet. I løpet av 1800-tallet ble Portoferraio Elbas viktigste havn og åpning mot fastlandet. Etter Napoleonstiden ble byen igjen en del av Toscana, inntil Italias samling i 1861.

I Portoferraio kan vi anbefale deg å besøke Forte Stella, som ligger i den øverste gamle bykjernen. Herfra har du utsikt ned over byen, til resten av øya og til havet. Fortet er bebodd (Solfaktor leier ut en leilighet her), det har en fast åpningstid, og du betaler en inngangsbillett. Fortet er femkantet, derav navnet Stella (stjerne) og er bygget i rød mursten. Byggingen ble påbegynt i 1548. Innenfor fortets vegger finner du bl.a. et fyrtårn, som av lokale forfattere er omtalt som det vakreste og mest majestetiske fyrtårn i middelhavsområdet.

Når du er i Portoferraio kan du passere forbi det åttekantete tårnet Torre della Linguella, som ligger ytterst på en av moloene som lik en hestesko lukker seg rundt Portoferraio. Tårnet ble bygget som en del av byens forsvarsverk sammen med Forte Stella og Forte Falcone, og ble også prosjektert i 1548. I dag anvendes tårnet til utstillinger og kan ved disse anledninger sees innenfra. I forbindelse med tårnet kan du se levninger fra en gammel bygning kalt Villa Romana. Ruinene har blitt gravd ut i to omganger, den første del ble funnet i 1976 og den andre i 1979. Det spesielle ved disse ruinene er de vakre, fargede gulvene, som igjen er kommet frem fra jordens gjemmested. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Portoferraio

Populære hoteller i Portoferraio

Italia, Toscana, Portoferraio
  • Nærmeste flyplass: 147 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana, Portoferraio
  • Nærmeste flyplass: 145 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Toscana, Portoferraio
  • Nærmeste flyplass: 140 km
  • Nærmeste strand: ca. 6 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)