Reiser til Montepulciano

Når du nærmer deg Montepulciano og ser de godt bevarte bymurene nedenfra, vil du forstå hvorfor denne fantastiske bakketoppbyen gjennom en stor del av dens historie var en viktig brikke i kampen om herredømmet over området. I dag er det fremdeles i stor grad den strategisk gode beliggenheten som gjør Montepulciano til et ettertraktet reisemål i Toscana. Fra byen har du flott utsikt i flere retninger over regionens karakteristiske landskap av duvende bakker og sypresser, der hvor dalene Val d’Orcia og Val di Chiana møtes. 

I Montepulciano har du perfekte betingelser for en skikkelig livsnyterferie med gode lokale viner og avslapning i de varme kildene i nærheten. Samtidig så har du et godt utgangspunkt her, for å besøke de mange andre sjarmerende middelalderbyene og tallrike vingårder i det sørlige Toscana. Du bør også ta deg god tid til å spasere rundt i de smale gatene i den gamle delen av Montepulciano, hvor du fremdeles tydelig kan merke historiens sus blant de vakre renessansebygningene. 

Velkommen til Italia med Solfaktor. Vi er spesialister på reiser til Montepulciano og andre reisemål i Toscana. Vil du ikke bo på et hotell, men i en villa eller kanskje en ferieleilighet, så har vi også et stort program av ferieboliger og villaer i området omkring Montepulciano.

Book ferien din som en samlet pakkereise, inkl. flyreise, hotellopphold og leiebil, eller bestill bare hotelloppholdet ditt hos Solfaktor, hvis du selv vil arrangere reisen til Montepulciano.
 

Hoteller i Montepulciano

Populære hoteller i Montepulciano

Italia, Toscana, Montepulciano
  • Nærmeste flyplass: 129 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Italia, Toscana, Montepulciano
  • Nærmeste flyplass: 128 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana, Montepulciano
  • Nærmeste flyplass: 128 km
  • Avstand til sentrum: ca. 800 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)


Montepulciano

Skal du reise på ferie til dette området av Italia, har jeg samlet litt informasjon og fakta om reisemålet Montepulciano. Vil du har mer inspirasjon til reisen din, så kikk eventuelt innom bloggen, hvor vi skriver om erfaringer fra egne reiser til Toscana. Du kan blant annet lese om emner som været når du reiser, om kulturlivet, om historien og den vakre naturen, om lokal mat og vin, de største severdighetene og få tips til utflukter på destinasjonen.

Montepulciano har omkring 14 000 innbyggere, ligger hevet over landskapet på en 605 meter høy bakke, omkring 70 kilometer sørøst for Siena og 124 km sørøst for Firenze.

Byen har en lang historie som trolig strekker seg tilbake til det 4. århundre f.Kr. Romerne hadde for eksempel stasjonert en garnison ved Montepulciano for å forsvare områdets viktigste veier. Etter romerrikets fall ble byen et religiøst sentrum for de germanske langobarderne som hadde herredømmet frem til middelalderen. Da ble Montepulciano, takket være sin plassering, ofte en del av de territoriale stridene mellom bystatene Firenze og Siena. Da Siena ble erobret av Firenze, mistet Montepulciano sin strategiske betydning, men utviklet seg dog deretter til et viktig sentrum for områdets landbruk. I dag er Montepulciano stadig kjent for sine landbruksprodukter – den lokale Vino Nobile anses av kjennere for å være blant Italias beste viner.

Piazza Grande – byens hjerte

Enten du kommer hit på kortere besøk, eller bor her i hele ferien, kan du bruke lang tid i Montepulciano på bare å nyte spaserturer rundt i de stemningsfulle smale gatene, hvor det ligger tallrike vinhandlere og andre småbutikker. Det er en del bratte gater, men heldigvis er det gode muligheter for å slå seg ned på en restaurant eller café for å hvile bena og få en forfriskning underveis. Utover de kulinariske opplevelsene, bør du også stoppe opp for å beundre den flotte arkitekturen som du ser overalt i gamlebyen. 

I det 15. og 16. århundre opplevde Montepulciano akkurat som resten av regionen en periode med politisk stabilitet og velstand, som blant annet kom til uttrykk ved oppføringen av prektige bygninger. Gå for eksempel en tur til byens hjerte, Piazza Grande, hvor det utover rådhuset fra det 12. århundre, Palazzo Communale, ligger flere andre vakre herskapshus fra det 16. århundre. Det er også på Piazza Grande, byens høyest punkt, at det ofte arrangeres markeder og kulturelle arrangementer. Hvert år den siste søndagen i august holdes for eksempel det særpregede Bravio delle Botti – en konkurranse om å rulle vintønner. Vil du ha god utsikt over byen og landskapet, kan du klatre opp de 67 trinnene langs den smale trappen i rådhustårnet. På en klarværsdag er det mulig å se helt til Siena.

Duvende marker og vingårder

Det er meget fristende å bare bli hengende og nyte stemningen i Montepulciano, men det er også mye annet å oppleve i området. Dermed har du det perfekte utgangspunktet for å utforske de andre bedårende byene og det berømte kulturlandskapet i Val d’Orcia, som med god grunn har blitt tatt opp på UNESCOs verdensarvsliste. Det er i dette området du finner Toscanas karakteristiske duvende marker, i en bred palett av farger, gamle olivenlunder, svingete landeveier og rustikke vingårder omgitt av majestetiske sypresser.

Denne delen av Toscana innbyr i stor grad til spontane utflukter, hvor du kjører i bil. Selv om det er enkelte busser i løpet av dagen, er det som regel ikke en praktisk løsning hvis du vil utforske områdets severdigheter. I bil tar det for eksempel ikke så lang tid (ca. 20 minutter) å kjøre en tur til renessansebyen Pienza eller Monticchiello.

Du kan også få mye ut av bare å pakke et par gode tursko i kofferten. Du når naturligvis ikke så langt rundt omkring, men selv en kortere gåtur fra Montepulciano er en god mulighet for å fornemme det ekte toscanske livet på landet. Du kan for eksempel starte med å gå ned til den fine lille renessansekirken Chiesa di San Biagio fra det 16. århundre, som ligger nedenfor bymuren. Har du appetitt på mer, kan du finne ruter videre ut blant områdets vingårder og marker.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her