Reiser til Lido di Camaiore

Mellom Appenninene og Tyrrenhavet utenfor Toscana ligger Versilia-området. Det er et flott område for soltilbedere som elsker strandlivet og kvelder spekket med opplevelser. Området strekker seg over 160 km langs kysten og inkluderer både den fasjonable Forte dei Marmi og karnevalbyen Viareggio - og midt i disse to finner du Lido di Camaiore, som tilbyr et vakkert, antikt sentrum omgitt av åser og havet.

Velkommen til Italien med Solfaktor!

Sol, vann og strand så langt øyet kan se

Det er ingen hemmelighet at Lido di Camaiores enorme trekkplaster er alle strendene som lokker den gylne sanden og det varme havet om sommeren. Vest-Italia er i Liguria kjent for de steinete vikene og vikene, men her nede i Toscana er disse steinene erstattet med fin sand som strekker seg så langt øyet kan se. Stranden i Lido de Camaiore er omgitt av en strandpromenade fylt med private bad (lidi), restauranter og kafeer - som ofte er vert for festen om kvelden. Området er perfekt for en familieferie, ettersom det er god plass for barn å kose seg, og det er også et flott sted å dra med venner, ettersom sentrum av begivenheter aldri er langt unna.

Gå på oppdagelse i byens sentrum

Selv om strendene kommer først, har Lido de Camaiore også noe å tilby. Du blir bedre kjent med byen ved å rusle rundt i den, fare una passeggiata, som italienerne kaller den. Via di Mezzo er midtpunktet, og det er omgitt av restauranter, forskjellige butikker og delikatesser med lokale produkter (ikke gå glipp av en smak av kaken la scarpaccia og den lokale tordelli).

Ca. midt i Via di Mezzo ligger Piaza San Bernardino og den majestetiske kirken St. Peter. Anna Assunta, som kan dateres tilbake til 1700-tallet. Når du ser nordover, vil du se Porta San Pietro, den eneste byporten som ble etterlatt av de opprinnelige fire som et vitnesbyrd om at Lido di Camaiore tidligere var omgitt av en bymur. På vei kommer du til området som heter Prado. Her kan du besøke både kirken San Vincenzo og teatret Teatro dell'Olivo, som er en av de eldste i området.

Transport

Fly
Den nærmeste store flyplassen til Lido di Camaiore er Pisa Galileo Galilei International Airport, som ligger ca. 25 km fra byen. Fra flyplassen kan du ta buss E25 mot Pietrasanta (med busselskapet Compagnia CTT NORD - VAIBUS), som stopper i Lido di Camaiore. Turen tar ca. en time.

Tog
Fra de fleste større byer i Italia kan du kombinere turen med lyn/ egiontog med buss. Ta lynet/regiontoget til Lido di Camaiore. Gå av på Viareggio stasjon og fortsett til Lido de Camaiore med taxi eller buss.

Leiebil
Du kan leie en bil på flyplassene og i de fleste større byer. Det gir deg mer frihet i ferien. Veinettet i denne delen av Italia er veldig bra, og du kan kjøre på motorveien nesten helt til Lido di Camaiore.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Lido di Camaiore