Reiser til Terrasini

Terrasini befinner seg kun 30 km fra Palermo på den nordvestlige kysten. Byen har livlige og hyggelig med små restauranter som serverer fersk fisk.

Byen fremstår alltid som livlig og levende, spesielt om sommeren  da er det mange lokale på gaten, og byens sentrale piazza er det absolutte stedet, der store og små møtes på de milde sommerkveldene.

I Terrasini finner du gode bademuligheter, spesielt fra klippene, men det er også sandstrender, La Praiola og Maggagiari, som er en stor attraksjon om sommeren, hvor byens befolkning tredobles.

Kysten ved Terrasini tilbyr perfekte forhold for surfing og dykking. Hvis du ønsker å tilbringe en aktiv ferie på Sicilia, er de nærliggende åsene også ideelle til fotturer og sykling.

Hotell, villa eller feriehus?

På Solfaktor kan du velge mellom mer enn 1500 feriehus i Italia - inkludert et bredt utvalg av ferieleiligheter, villaer og hoteller på Sicilia.

Bare skriv inn 'Terrasini' og reisetid i søkemotoren på denne siden for å få en oversikt over de beste feriehusene i og rundt byen.

Hvis du vil oppleve flere forskjellige regioner på Sicilia, kan du også velge å bo på forskjellige steder i løpet av ferien for å oppleve mer av øya, som er større enn du kanskje tror.

Hvis du har spørsmål eller ønsker hjelp til å ta det riktige valget, kan du ringe oss for en prat om hva du skal velge og hvorfor.

Transport

Hvis du vil reise med fly til Sicilia, ligger Palermo flyplass veldig nær Terrasini. Innen rimelig kjøreavstand ligger imidlertid også Trapani Flyplass.

Det er et vidt tognett på øya, og tog går også fra Palermo til Terrasini. Byens togstasjon, der det også går busser, som ligger litt utenfor byen. Spesielt hvis du har bagasje å dra på, kan det være nødvendig å ta en taxi den siste biten til feriehuset ditt.

Til tross for nærheten til flyplassen og muligheten for offentlig transport (muligens i kombinasjon med en taxi), velger mange av våre reisende å bestille leiebil til ferien - ikke minst fordi leiebil på Sicilia ikke er så dyr som hjemme. En bil gjør det lettere å komme seg til og fra flyplassen, samt er det enkelt å utforske øyas severdigheter under ferien din.

Få mennesker velger å kjøre helt til Sicilia i sin egen bil på grunn av avstanden. Til tross for mange års planlegging er det fremdeles ingen broforbindelse mellom det italienske fastlandet og Sicilia. Hvis du vil ta den rundt 3500 km lange turen fra Norge, er det mulig å få bilen med ferge over til øya fra for eksempel Villa San Giovanni til Messina på Sicilia.

Restauranter og shopping

Terrasini er en typisk siciliansk kystby med et koselig gatemiljø med et godt utvalg av små butikker, innbydende frukt- og grønnsaksboder og andre inspirerende delikatesser. Det finnes en rekke tradisjonelle sicilianske restauranter i byen som serverer fiskeretter, pastaretter, pizza og sicilianske spesialiteter.

Utflukter fra Terrasini

Hvis du kan løsrive deg fra det avslappende strandlivet, er det mange spennende utfluktsmuligheter fra Terrasini.

Det er åpenbart å tilbringe en dag på vei til Palermo, Sicilias største by og regionens hovedstad, hvor du kan tilbringe lang tid bare med å gå i byens gater og nyte de vakre bygningene og bylivet med butikker samt et vell av spisesteder.

Spesielt hvis du har en bil tilgjengelig, er det også innen kort avstand et stort antall mindre byer som er verdt et besøk. Ta for eksempel en tur til sjarmerende Castellammare del Golfo for å oppleve autentisk Sicilia. Det er også nydelige strender, så husk badetøyet!

Du finner mer informasjon om Terrasini på byens offisielle nettside her (italiensk)

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Terrasini