Reiser til Francavilla di Sicilia

Den lille sjarmerende byen Francavilla di Sicilia har kun rundt 3.900 innbyggere og ligger på den nordøstlige delen av Sicilia. Her i Alcantaradalen ved Etna vulkanens nordlige skråning er du kun ca. 35 kilometer fra middelhavskysten og den berømte Taormina, rundt 80 kilometer fra byen Messina og ca. 70 kilometer fra Catania flyplass.

Fred og ro og uforglemmelige naturopplevelser

Byen byr på ideelle betingelser for en ferie i fred og ro, mye avslapning i autentiske sicilianske omgivelser, deilig siciliansk gastronomi, et mildt klima det meste av året, flotte kulturelle og historiske severdigheter innen kort kjøreavstand og uforglemmelige naturopplevelser, som f.eks. de spektakulære juvene i Gole di Alcantara.

Hvis du trenger en forandring fra de avslappende øyeblikkene i byen er det ikke bare de større byene Messina og Catania med sine mange markeder, shoppingmuligheter, restauranter og flotte kulturelle og historiske severdigheter som ligger innen kjøreavstand. Sicilias mest kjente attraksjon, vulkanen Etna ligger bare ca. 65 kilometer fra unna, og Taormina med sitt berømte greske teater ligger kun ca. 35 kilometer fra byen.

Severdigheter og opplevelser

Med sin beskjedne størrelse er det noe begrenset hvor mange severdigheter Francavilla di Sicilia selv kan tilby, men et par svært anbefalte steder å besøke er klosteret San Salvatore di Placa, som spiller en viktig rolle i byens historie, og de karakteristiske, dype kløftene Gole di Alcantara som ligger bare rundt 13 kilometer fra byen.

Kløftene, som er opptil tjuefem meter dype og fire til fem meter brede, består av eldgamle lavastrømmer fra vulkanen Etna, som de siste 8000 årene har vært forsteinet rundt elven Alcantara, som har gitt navn til kløftene. Det fantastiske geologiske landskapet inneholder også grotter, små innsjøer og fosser.

Utfluktsmuligheter

Francavilla di Sicilia egner seg perfekt som utgangspunkt for dagsturer til den østlige delen av Sicilia. Ta f.eks. på en dagstur til byen Taormina og opplev det antikke greske teateret, som er kjent over hele verden for sin spennende historie og sin spektakulære beliggenhet (med en fantastisk utsikt), og som i dag brukes til konserter og forestillinger om sommeren .

Du kan også ta en tur til byene Messina og Catania, henholdsvis Sicilias tredje og nest største byer, og oppleve flotte kulturelle og historiske severdigheter, et vell av restauranter og butikker, fargerike markeder og siciliansk byliv på sitt beste. Eller hva med en tur til den høyeste aktive vulkanen i Europa, Etna?

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Francavilla di Sicilia