Reiser til Ficarra 

I det nordøstlige hjørnet av Sicilia, mellom Nebrodi-fjellene og det glitrende Middelhavet, ligger Ficarra, en klassisk middelalderby med litt over 1500 innbyggere. Byens lille sentrum byr på trange gater, gamle bygninger og vakre kirker som du kan oppleve på din gåtur gjennom sentrum. Ficcara ble grunnlagt av araberne som tidligere okkuperte Sicilia. De kalte byen Al Fakhar (den ærefulle), og mange tror at byens samtidige navn stammer fra den. Andre tror imidlertid navnet kommer fra den imponerende mengden fikentrær som vokser i området.

Velkommen til Italia med Solfaktor. Vi er spesialister på reiser til Ficarra og andre byer i området hvor du bor på nøye utvalgte hoteller på din reise.

Attraksjoner i Ficarra

De viktigste monumentene i Ficarra er Cento Archi-klosteret, kirken Il santuario dell'Annunziata, bygget på 1400-tallet og designet av Antonello Gagini, og vakttårnet Fortezza Carceraria di Ficarra. Fortet ble bygget på 1500-tallet og har en fantastisk terrasse med vakker utsikt over De eoliske øyer. I dag er den antikke bygningen vert for ulike utstillinger og kulturelle arrangementer.

I Ficarra er det også et bredt utvalg av museer, som bl.a. inkluderer Il Centro Lucio Piccolo di Calanovella, som har en samling dokumenter, bilder og gjenstander som tilhørte den kjente italienske poeten Lucio Piccolo, som bodde i Ficarra til sin død. Gå heller ikke glipp av et besøk til Stanza della seta - Museo Palazzo Milio, et lite museum som viser historien bak Ficarras produksjon og distribusjon av silke fra 1700-tallet, samt det middelalderske leketøysmuseet, som regnes som det viktigste, middelalderske museum i Italia med over 200 gamle leketøy og gjenstander brukt av barn i middelalderen.

Et godt utgangspunkt for utflukter

Ficarra ligger mellom Nebrodi-fjellene og Middelhavet, og er en perfekt base for utflukter i området. Her kan du slappe av hele dagen på stranden (f.eks. i Capo d'Orlando), eller være aktiv på gåturer i de vakre omgivelsene. Ta for eksempel en fottur til Grotta del Lauro, som ligger ovenfor landsbyen Alcara li Fusi. Da får du både trening og nydelig utsikt med på kjøpet!

Nå som du er så nær Nebrodi-fjellene og naturparken, Parco dei Nebrodi, ville det være synd å ikke utnytte sjansen til enda flere opplevelser. Parco dei Nebrodi er Sicilias største vernede naturområde og dekker mer enn 85 000 hektar. Her kan du tilbringe en hel ferie, og mulighetene for friluftsliv er mange. Parken er imidlertid mer enn bare vakre omgivelser og lange turstier. Her kan du også besøke vakre middelalderbyer, som Bronte (kjent for sine pistasjnøtter) og San Fratello (kjent for sine hester). Test klatreferdighetene dine i ulike fornøyelsesparker og få smaksløkene testet ved å følge matveien, Le Strade dei Sapori, som tar deg forbi gårder og produsenter hvor du kan smake på de lokale delikatessene. Hva mer kan hjertet begjære?

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Ficarra