Verbania Travel

Allerede på 1800-tallet kom reisende fra hele Europa til Verbania for å nyte det milde klimaet og det gode piemontesiske kjøkkenet ved bredden av innsjøen. På den tiden besto imidlertid Verbania av flere enkeltstående landsbyer, og det t var først i 1939 at de ble slått sammen og omdøpt til Verbania.

Verbania er i dag en by med rundt 30 000 innbyggere, men har klart å beholde mye av den opprinnelige atmosfæren og følelsen av et idyllisk gjemmested. Byen er fortsatt spesielt kjent for sine praktfulle hager med den botaniske hagen ved Villa Taranto som kronjuvelen. Her vokser hundrevis av eksotiske planter, som eieren, den skotske kapteinen Neil MacEacharn, plantet mellom 1931 og 1936.

Det finnes imidlertid flere slike villaer i og rundt byen, som i sin tid var populære gjemmesteder for overklassen. Selv om de færreste lever like storslått i dag, er det fortsatt gode muligheter for å finne atmosfæriske boutiquehoteller i Verbania.

Dersom du innkvarterer deg på et av hotellene i Verbania er det lett å bli fristet til å tilbringe mesteparten av tiden der. Ta deg imidlertid også god tid til å utforske omgivelsene, da det er en fornøyelse å spasere nede langs bredden av innsjøen eller oppe i de trange middelaldergatene i Verbania. Byens beliggenhet er også god hvis hotellet ditt skal brukes som utgangspunkt for litt lengre, spennende utflukter rundt innsjøen eller oppe i fjellene bak.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Verbania