Reiser til Stresa

Idylliske Stresa er sannsynligvis Lago Maggiores mest fasjonable ferieby. Den lille byen på vestbredden av den vakre innsjøen er selvsagt ikke bare forbeholdt jetsettet, men har unektelig flere populære merkevarebutikker, delikatesseforretninger og fine restauranter med delikatesser fra Piemonte-regionen enn man normalt ville ha forventet med tanke på byens størrelse. 

Avslapping i smakfulle omgivelser

En av de flotteste fornøyelsene i Stresa er imidlertid gratis: en spasertur langs strandpromenaden. Her er det rikelig anledning til å sette seg ned på en benk med en is i hånden; perfekt for å nyte Stresas enestående beliggenhet med utsikt over Borromeo-øyene på den ene siden og de eksklusive villaene og hotellene fra 1800-tallet på den andre. Gå heller ikke glipp av en taubanetur fra Piazzale Lido opp til toppen av Monte Mottarone i en høyde på 1491 meter, hvorfra utsikten nedover Borromeo-bukten og dens små øyer er enda mer fantastisk. På en klar dag kan du også se helt til Milano.

Husk å ta med badetøyet hvis du reiser til Stresa på sommeren, da det er flere små rullesteinstrender like i nærheten og rundt langs resten av Borromeo Bay. Det er ideelt når du trenger å kjøle deg ned litt eller bare vil slappe av i solen ved vannkanten med en god bok. I tillegg er det nesten alltid en liten kafé eller lignende i nærheten, slik at du kan få deg en forfriskning i løpet av dagen.

En begivenhetsrik ferie ved Lago Maggiore

Stresa er med andre ord et reisemål som inviterer til en avslappende ferie, hvor du senker farten og tar deg tid til å nyte atmosfæren i den lille byen. I Stresa har du også et godt utgangspunkt for utflukter til noen av de andre pittoreske byene ved Lago Maggiore. Mot nord på motsatt side av bukta ligger for eksempel Verbania, innsjøens største by med et rikt shopping- og restaurantliv. Her anbefales det også å besøke den vakre botaniske parken ved Villa Taranto. 

Fra den nordlige delen av Verbania kan du også seile over til Laveno på den østlige bredden av innsjøen. Østsiden har generelt mindre turister, men har flere interessante severdigheter som er verdt en utflukt fra Stresa. Benediktinerklosteret Santa Caterina del Sasso, som også kan besøkes med en båttur fra Stresa er for eksempel et populært utfluktsmål. Bare synet av klosteret som klamrer seg dramatisk til de ytterste klippene mot innsjøen er verdt turen. Et enda nærmere utfluktsmål er Borromeo-øyene, som det seiler båter til blant annet fra Stresa i sommersesongen. På Isola Bella, den mest besøkte av de tre øyene, finner du for eksempel en fantastisk vakker barokkhage og et herskapshus skapt av grev Borromeo. 

Du kan enkelt få tiden til å gå ved å utforske byene og naturen rundt Lago Maggiore. Har du god tid er det imidlertid også opplagt å ta en dagstur til for eksempel byen Milano, Ortasjøen eller eventuelt kjøre en tur inn i Sveits. Det er gode transportforbindelser til og fra Stresa takket være byens togstasjon, som ligger på linjen mellom Domodossola og Milano med mange daglige avganger. Du kan dermed reise hit uten bil, noe som imidlertid kan gi større frihet til å oppleve severdigheter utenfor allfarvei.

Bestill reisen din

Velkommen til Italia med Solfaktor! Bestill reisen som pakkereise inkl. fly, hotellopphold, transfer fra flyplassen eller en leiebil som står klar ved ankomst. Hvis du heller vil arrangere reisen til Stresa selv, så kan du selvfølgelig også bare bestille hotell gjennom Solfaktor.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Stresa

Populære hoteller i Stresa

Italia, Piemonte, Stresa
  • Nærmeste flyplass: 51 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Piemonte, Stresa
  • Nærmeste flyplass: 51 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Piemonte, Stresa
  • Nærmeste flyplass: 50 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant