Reiser til Monforte d'Alba

Monforte d'Alba er balsam for sjelen. Her finner man en god blanding av sjarmerende historisk terrasse-by, med frisk luft, i et malerisk piemontesisk" vinkledd" landskap. Monforte har en hyggelig gammel bydel, som er omgitt av vinmarker.

I byen finner man det mest essensielle som f.eks posthus, bank, apotek og turistinformasjon. De mest fornødne varer finner man i butikken som selger de lokale produkter, eller i minimarkedet. Fra det fornødne over til fornøyelsene - det finnes atskillige velkjente restauranter og vinkjellere i byen.

Byens historiske sjarm og severdigheter er veldig interessante. F.eks Monfortes antikke borg Palazzo Scarampi, som man mener stammer fra 1200-tallet. Gjennom historien har borgen fått noen "riper i lakken" under lokale kriger, men dens nåværende form og utseende skyldes en renovering i 1833.

Auditorium Horszowski er en åpen plass midt i byen og er formet som et amfiteater (se bildet i midten). Den kjente pianisten, som har lagt navn til plassen, spillet selv ved innvielsen i 1986. I dag brukes plassen til jazzkonserter, regionale teater, filmfremvisning og andre kulturelle arrangement, dette er primært i sommerhalvåret.

I Monforte d'Alba kommune bor det ca 2000 mennesker, og den grenser opp til mange flotte landkommuner i det kuperte Piemonte-landskapet, deriblant det legendariske vin-området Barolo, som bare er ca 6 km fra Monforte d'Alba. Av andre severdigheter innenfor overkommelig rekkevidde kan nevnes vertsbyen for vinter-OL og hjemstedet for FIAT-konsernet Torino (ca 60 km), fortryllende Cuneo (ca 40 km), vinbyen La Morra," slowfood-byen" Bra, og naturligvis den historiske perlen Alba, som knytter hele området sammen.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Monforte d'Alba