Reiser til Nord-Italia

Få reisemål er like innbydende for en rundreise mellom forskjellige ferieboliger som Nord-Italia. Selv hvis du bestiller ferieleiligheter eller feriehus som ligger bare et par timers kjøring fra hverandre, vil du få oppleve en forbløffende variasjon i både landskaper og kultur. Bestill din neste reise til Nord-Italia med Solfaktor i dag!

Nord-Italias mange fornøyelser spenner fra Alpenes høye, snøkledde tinder i urørte nasjonalparker til lange, familievennlige sandstrender ved Adriaterhavet. 

Du kan naturligvis også velge å bestille overnatting i kun én feriebolig i Nord-Italia og gi deg selv god tid til å utforske severdighetene i ett enkeltområde. De norditalienske regionene byr på en perlerekke av støvellandets mest populære reisemål, hvorav hvert enkelt sted har nok av opplevelser til å fylle adskillige reiser. Det er ikke uten grunn at mange feriereisende kommer tilbake til denne delen av Italia år etter år!

Hvor skal man bo i Nord-Italia?

Det er ikke noen offisiell definisjon på hva som utgjør Nord-Italia, men vanligvis medregner man regionene Liguria, Aostadalen, Piemonte, Lombardia, Trentino-Alto Adige, Friuli-Venezia Guilia, Veneto og Emilia-Romagna. Hvis du ikke umiddelbart kjenner igjen disse navnene, vil du nok til gjengjeld allerede ha hørt om stedene Torino, Milano, Bologna, Venezia, Verona, Cinque Terre, og ikke minst de tre store innsjøene Comosjøen, Gardasjøen og Maggioresjøen. Du finner alle disse og et hav av andre interessante reisemål i disse norditalienske regionene.

Å anbefale ett reisemål fremfor et annet i Nord-Italia er derfor en nesten umulig oppgave. Har du enda ikke bestemt deg for et område hvor du ønsker å bestille en feriebolig? Da kan du eventuelt starte med å vurdere hvilken type ferie du ønsker deg. 

Drømmer du om å kombinere avslappende strandliv ved en av landets vakreste kyststrekninger med fotturer i fantastiske naturlandskap mellom idylliske fiskerleier? Da er Liguria, som inkluderer den italienske riviera og naturskjønne Cinque Terre, et opplagt valg. Hvis storslått natur og aktive opplevelser  høyt på prioriteringslisten i ferien, har Trentino-Alto Adige (Syd-Tirol) med Dolomittene og nordenden av  Gardasjøen masse å by på, inkludert hundrevis av kilometer med flotte sykkelruter og turstier.

Himmelstrakte fjelltinder finner du også i Aosta og Piemonte, og samtidig er en feriebolig i denne delen av Nord-Italia spesielt ideell hvis du drømmer om en meget avslappende ferie. Her kan du bruke ferien på å utforske en tradisjonsrik matkultur på anerkjente restauranter og hyggelige markeder med alskens delikatesser, som er kjent for å tiltrekke seg matelskere fra hele verden. 

I tillegg kommer perlerekken av spennende, norditalienske kulturbyer som er perfekte for opplevelsesrike storbyferie. Også her har Solfaktor allerede håndplukket de beste og mest sentralt beliggende ferieboligene, slik at du kan bo med byens mange tilbud og severdigheter innenfor kort rekkevidde.

Med unntak av aktive vulkaner byr Nord-Italia på alt det som har gjort landet til ett av verdens mest populære reisemål. Dette inkluderer ikke minst et godt utvalg av både ferieleiligheter og feriehus. Uansett om du vil samle hele familien eller planlegger en romantisk tur for to, kan du derfor alltid finne en passende feriebolig i Nord-Italia.

>> Les også om restplasser til Gardasjøen her

Hoteller i Nord-Italia

Feriehus i Nord-Italia

Dersom du allerede kjenner litt til Italia, vet du at det er markant forskjell på Nord- og Sør-Italia, ikke minst økonomisk. De norditalienske regionene er landets økonomiske motor, og er blant de mest velstående regionene i Europa med sin befolkning som nyter en langt høyere levestandard enn sine landsmenn i Sør-Italia. Det gjelder også kvaliteten på boliger. Rundt om i Nord-Italia vil du da også kunne se utallige herskapshus i millionklassen og villaer, men selv i litt mindre prangende utgaver er feriehus i Nord-Italia en sikker oppskrift på en avslappende og uforglemmelig ferie. 

Hvorfor velge å bestille et helt feriehus i Nord-Italia i stedet for overnatting på et hotell? Først og fremst får du en helt annen grad av privatliv og frihet til selv å bestemme feriens tempo når du leier et helt hus. Her kan du komme og gå som det passer deg. Du behøver ikke å ta hensyn til andre gjester, men har full rådighet over bassenget og terrassen som ofte hører til ferieboligen. Det er mulig å finne enkelte mindre hus som er velegnede til par, men først og fremst er et helt hus en god løsning hvis du reiser med en større gruppe, enten det er familie eller en flokk gode venner. Du vil faktisk ofte oppleve at prisen per person er ganske konkurransedyktig sammenlignet med et hotell hvis dere utnytter alle sengeplasser. 

Ferieleiligheter i Nord-Italia

Setter du pris på friheten som ligger i å ha adgang til eget kjøkken og på å ikke måtte innordne deg døgnrytmen på et hotell, kan du også med fordel bestille en ferieleilighet i Nord-Italia. Dessuten er dette ofte billigere. 

I tillegg til adgangen til et kjøkken, der du har muligheten til å tilberede lekre matretter basert på råvarer som du har funnet på et av de lokale markedene, og komfortable, private fellesrom, har du på en ferie i ferieleilighet ofte større sjanse for å møte de lokale italienerne i deres egen hverdag. Mange steder er de nærmeste naboene nemlig lokale, fremfor andre turister, som på et hotell. 

Slik bestiller du en feriebolig i Nord-Italia med Solfaktor

Her hos Solfaktor tar det deg kun noen få øyeblikk å få et overblikk over de beste ferieboligene i Nord-Italia. Vi har nemlig allerede håndplukket de stedene som sørger for at både beliggenhet, og ikke minst forholdet mellom pris og kvalitet, er i orden. Du kan søke på alle regioner og alt fra ferieleiligheter og hoteller til selvstendige villaer og feriesentre. Hver boligform har sine egne fordeler og kan på hver deres måte oppfylle dine ferieønsker. Vi tør nesten garantere at du alltid kan finne et sted som lever opp til dine feriedrømmer hos oss. 

For å gjøre det enda enklere for deg å arrangere din perfekte ferie, gir vi deg også muligheten til å samtidig søke etter den billigste flyreisen til din destinasjon. Når du reserverer din feriebolig hos Solfaktor kan du også bestille en flybillett fra Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Tromsø, Bodø eller Kristiansand i samme slengen.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her