Reiser til Molise 

Molise er den nest minste av Italias 20 regioner og en av de minst besøkte. Utenfor landets grenser er det knapt mange som nikker gjenkjennende til navnet Molise. Til tross for at den er mindre kjent er det likevel mye å ta seg til i denne lille regionen, og da spesielt hvis du setter pris på autentiske opplevelser og ekte gjestfrihet helt uberørt av masseturisme.

Ute ved regionens cirka 35 kilometer lange Adriaterhavskyst lokker fine sandstrender. Ved kysten er det noe turisme, som for eksempel i badebyene Marina di Montenero di Bisaccia og Termoli. Sistnevnte er et tidligere fiskevær. Begge har blitt populære reisemål blant familier som liker de lange, langgrunne sandstrendene og et godt utvalg av spisesteder. Det anbefales spesielt å prøve fiskerettene!

Stemningsfulle landsbyer

Drømmer du om en ferie med sol og strand, kan du enkelt få det i Molise. Det er imidlertid også mye annet å oppleve på reisen hit. Så fort man beveger seg bort fra kysten og inn i innlandet blir det grønne landskapet raskt mer kupert. Dypt inne i landet mot naboregionen Campania er Molise avgrenset av Apenninene, fjellkjeden som går sentralt ned gjennom landet. Du vil umiddelbart ane at Molise er en relativt tynt befolket region. På en tur rundt i regionen er det altså stort sett mindre bygdesamfunn man møter, men det finnes også en del litt større byer.

Den største er den sentralt beliggende regionhovedstaden Campobasso (ca. 51 000 innbyggere). Den er kjent for sitt godt bevarte middelaldersentrum. Bare 50 kilometer lengre vest ligger provinshovedstaden Isernia (ca. 22.000), som også har vakre gamle bygninger og er et godt utgangspunkt for en ferie. Ekte landlig idyll kan også finnes i mindre bakketopplandsbyer som Agnone og Sepino. Her får du ideelle omgivelser for en avslappende ferie litt unna den travlere kysten, og hvor du kan glemme den travle hverdagen hjemme og i stedet finne deg til rette med det roligere tempoet i landsbyen.

Transport 

Selv om de større byene i Molise er forbundet med tog til blant annet Napoli og Roma, er det først og fremst med buss du kan komme deg fra landsby til landsby. Det er derimot ikke så mange avganger i løpet av dagen. Som turist er det derfor i de fleste tilfeller bedre å leie en bil når du reiser til Molise. Dette er en region som inviterer til utflukter hvor du følger ditt eget tempo. Da kan du enkelt komme deg rundt til de beste strendene og utforske de mange sjarmerende byene og naturområdene i innlandet.

Det er ingen internasjonale flyplasser i Molise. Den nærmeste, Abruzzo International Airport (PSR), ligger i kystbyen Pescara i naboregionen Abruzzo. Et annet alternativ er å bestille en billig reise til Molise hvor du flyr til en av flyplassene i nærheten av Roma.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Molise