Reiser til Iseo

Den sjarmerende byen mellom vin og vann

Iseo ligger vakkert med vindistriktet Franciacorta på den ene siden og Lake Iseo på den andre. Ta en spasertur langs den vakre sjøpromenaden, Lungolago Marconi, som er full av butikker med hjemmelagde spesialiteter, klesbutikker, kafèer og restauranter.

Byens historiske sentrum ligger rundt Piazza Garibaldi med en fontene og statuen av den italienske helten med samme navn. Ønsker du mer handelsliv bør du definitivt vurdere å avlegge byen et besøk på en tirsdag, da er det matmarked - eller på fredag, da er det et litt større marked med både mat og klær.

Seværdige attraksjoner

En av byens hovedattraksjoner er kirken Sant'Andrea som ble grunnlagt på 600-tallet, men i dag står den som den så ut på 1100-tallet. Kirken har beholdt sitt romanske klokketårn og er vakkert dekorert med fresker og malerier. Et av maleriene forestiller Sankt Mikael, som med sitt spyd sal til å spidde dragen - dette er malt av den kjente maleren Francesco Hayez. Fra havnen kan du gjøre som vann kommende turister og ta en tur til øya Montisola, som blant annet er kjent for sine håndlagde fiskenett eller på cruise i sjøen.

I juli kan du oppleve Iseo Jazz Festival i byen.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Iseo