Reiser til Desenzano del Garda

Leter du etter et sted ved Gardasjøen hvor du får litt av hvert? Da er Desenzano del Garda – noen ganger også bare kalt sul Garda (på grunn av beliggenheten) – et opplagt alternativ for deg!

Velkommen til Italia med Solfaktor, vi spesialiserer oss på reiser til Desenzano del Garda hvor du bor på nøye utvalgte hoteller på reisen.

Gardasjøens uoffisielle hovedstad

Desenzano del Garda, som ligger på den sørvestlige bredden av innsjøen i Brescia kommune og regionen Lombardia, regnes som den uoffisielle hovedstaden i Gardasjøen. Dette skyldes ikke bare størrelsen på byen – den har ca. 25.000 innbyggere (noe som er mye på disse kanter) – men også at man herfra enkelt kommer seg rundt til andre byer i området med offentlig transport via det italienske jernbanenettet. Det går tog til de store byene Milano, Verona og Venezia, busser til destinasjoner i Trentino og Veneto, og ferger til byer rundt innsjøen, som den nærliggende Sirmione. Hvis du har leiebil - eller din egen bil - er det også en innkjørsel til motorvei A4 (MI-VE).

Kjent for sin havn og koselige sentrum

Desenzano del Garda er kjent for å ha et sjarmerende og vakkert bysentrum med koselige, svingete gater mellom byslottet, som ruver på en høyde, og innsjøen nedenfor. Spesielt populær er byens lille fredelige havn, hvor småbåter ligger fortøyd og svaner glir over vannet foran rekken av gode kafé-barer. I tillegg til den lille havnen har byen også en større marina, beskyttet av en imponerende havnemur, en lang innsjøpromenade flankert av trær, samt et anløp for de mange turbåtene som seiler på innsjøen. Spesielt rundt de to plassene, Piazza Malvezzi og Piazza Matteotti, er det mye lokalt liv.

Mange gode restauranter

En annen fordel med Desenzano del Garda er at sentrum bugner av gode restauranter, gelateriaer og kafeer og koselige barer. Det er flere kinoer og diskoteker i byen, samt steder hvor du kan leie en sykkel, noe som anbefales da denne sørenden av Gardasjøen er bred, ganske flat og ikke så dramatisk som den fjellrike, nordlige delen. 

Byen har også et marked den første søndagen i måneden hvor du kan finne et bredt utvalg av antikviteter, håndmalt keramikk, klær og lokale delikatesser, som fersk salami.

Utfluktsmuligheter

I tillegg til de mange andre koselige småbyene rundt innsjøen, samt nærliggende Sirmione og Catuls grotter, er Desenzano også et godt utgangspunkt for dagsturer til fornøyelsesparkene Gardaland og Caneva World, samt litt fjernere utfluktsmål, som f.eks. storbyene Verona og Venezia.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Desenzano del Garda

Populære hoteller i Desenzano del Garda

Italia, Lombardia, Desenzano del Garda
  • Nærmeste flyplass: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Lombardia, Desenzano del Garda
  • Nærmeste flyplass: 38 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Lombardia, Desenzano del Garda
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi