Reiser til Colico

Kanskje Comosjøens koseligste bye i nord?

Vi er mange som leter etter en koselig by på ferien vår. Og den skal helst ha et bilfritt sentrum, en stemningsfull torgplass og gjerne en strand. Det må også være lett å komme seg rundt. Alt dette har Colico.

Colico har den vakreste torgplass midt i byen mot vannet. For å sikre den gode stemningen her er det restauranter, ishus, sjøpromenaden og en marina. Det er til og med en liten kommunal lekeplass i byen.

Det er lekende lett å dra på utflukter

De fleste kommer nok til Comosjøen i egen bil eller leiebil fra en av Milanos tre internasjonale flyplasser, men når Colico har både fergekai og jernbanestasjon, kan du faktisk godt feriere her med offentlig transport. Hvis du ankommer med bil, kan du la bilen stå under oppholdet - og i stedet bevege deg rundt med tog og båt. På en liten halv time kommer du til vakre Varenna med tog - og blir du sittende er du i Milano sentrum etter ca 1½ times reise. Det skaper gode muligheter for dagsturer av både den ene og den andre typen. Fra det lokale fergeleie kan du besøke mange av de andre vakre byene langs bredden av Comosjøen.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Colico