Reiser til Montemarcello

Unikt sted med et snev av det romerske riket

Montemarcello ligger på toppen av Caprione-fjellet, herfra får du en vakker utsikt over La Spezias bukt, Magra-elvens munning og den toscanske kysten fra Carrara til Viareggio.

Allerede på vei opp fra Lerici  får du et glimt av de vakre utsiktene som utvilsomt har bidratt til å gjøre Montemarcello oppføring på listen over Italias vakreste middelalderbyer.

Kart over Montemarcello

Du kan klikke på kartet for å få oversikt over området. På dette kartet er det et utvalg av ferieboliger og hoteller som Escapeaway for øyeblikket tilbyr i den delen av Liguria.

En av de vakreste strendene

I nærheten av byen er det to små strandlaguner, som du kun kan nå vannveien eller via turstiene fra Montemarcello. Den ene er Punta Corvo, en av Italias 20 vakreste strender, mens den andre er litt mindre, kalt Punta Bianca.

Romersk byplan

Byen har fått sitt navn etter den romerske konsul Claudio Marcello, som erobret dette området for Roma i år 155 f.Kr. Vandre rundt i de smale gatene som krysser hverandre i 90-graders vinkler som vitner om en klassisk, romersk byplanlegging, og beundre ruinene av bymuren som ble bygget på 1400-tallet. For mer historie er det bare å vende snuten nordover i byen der dere finner et stort tårn som ble bygget for å forsvare byen. I den sørligste delen ligger det fremdeles rester av en militær festning, som ble brukt så sent som under Andre Verdenskrig.Flyplasser og transport

Pisa Flygplass, Galileo Galilei ligger mindre enn en times kjøretur fra Montemarcello. Du kan sjekke hvilke forbindelser som er ved å søke etter "Fly & opphold" øverst på denne siden.

Det går tog langs kysten fra Pisa, men det er ingen forbindelse helt opp til Montemarcello. Du kan gå av ved Sarzana eller La Spezia, hvor det er bussforbindelse fra siste stykke. Hvis du vil ha frihet til å sette ditt eget tempo, er det lett å leie bil. I de fleste tilfeller er det enklest å bestille en bil med henting på flyplassen.

Restauranter og shopping

Byen har bare ca. 300 fastboende, men har noen restauranter, ettersom det er nok spisesteder i de nærliggende byene. Hvis du vil være på kjøkkenet  selv i løpet av ferien, er det en god ide å ha en bil tilgjengelig for innkjøp i for eksempel La Spezia.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Montemarcello