Reiser til Terracina

Terracina ligger ca 100 km fra Roma og 120 km fra Napoli.

Terracina har vært litt anonym for den internasjonale turismen, men dette er en virkelig godt bevart skatt og byen er rik på historie, kultur og arkitektur.

Fra flyplassen Ciampino (CIA) i Roma er det ca 90 km til Terracina.

Terracina ligger ca 100 km sør for Roma på den vakre romakysten.

Denne byen har vært litt anonym for den internasjonale turismen, men dette er en virkelig godt bevart skatt og Terracina er rik på historie, kultur og arkitektur.

Det historiske sentrum ligger ved fotenden av den markante klippen ute i havneområdet. Byen blir delt av en kanal og på begge sider av havnene finner du lange og flotte badestrender. På toppen av klippen ligger et arkadeformet byggverk som er restene etter et tempel for Jupiter Anxur

Terracina er både en moderne, pulserende by samtidig som historien sitter i veggene. Her kan du nyte moderne shopping og vandring i gamlebyen med fine bygninger og et historisk sus.

Fra flyplassen Ciampino (CIA) i Roma er det ca 90 km til Terracina.

Historisk spennende og gode spisesteder

Sør for Roma finner du den sjarmerende byen Terracina, som i dag lever av fiske og tradisjonelt håndverk. Men byen har mer enn bare det å by på og her kan du oppleve et spennende sentrum med romerske ruiner og fattige bondehus side om side.

Terracina er en populær kystby med røtter helt tilbake til år 509 f.Kr., og som ble en romersk koloni da den hadde en strategisk betydning i år 329 f.Kr. Byen ligger i et flott område i Lazio langs den sørlige kyststrekningen der sandstrendene er fine og brede. Det historiske sentrumet er autentisk og byr på fantastisk god italiensk stemning. Hvis du er glad i sjømat finner du mange interessante restauranter her.

Livlig badeby og smale smau

Ettersom Terracina har både et nyere og et historisk sentrum passer byen perfekt for deg som vil kombinere sol og bading med kultur, samtidig som du har tilgang til alle tenkelige bekvemmeligheter i løpet av ferien. Byen har ca. 40 000 innbyggere og er vel verdt et besøk, også utenom sommermånedene da mange romere og italienere reiser hit for å ligge på stranden og for å spise godt på de lokale fiskerestaurantene. Ved havet ligger det et nyere kvarter med myldrende aktiviteter hele dagen. Om kvelden samles innbyggerne og byens gjester seg i gamlebyen som skråner opp mot Jupiters tempel, som igjen ruver over byen fra Sant'Angelo-fjellet. Slå deg ned og nyt noe godt å drikke eller en smakfull middag i historiske omgivelser.

Et hisotrisk sentrum å rusle i

Det historiske sentrum er hyggelig og stemningsfull: Domkirkens torg er vist blandt de flotteste i hele Italia, og langs hovedveien kan du se antikke søyler og steiner som har blitt igjenbrukt til bygging av husene. Marmor og murstein er blandet sammen og skaper et harmonisk uttrykk. Hvis du har tid til overs anbefaler vi å ta en tur til nabolandsbyen Sperlonga, ca. 16 km unna. I tillegg til sin fine strand har den nemlig et gammelt sentrum oppe på en høyde der du får en fin utsikt over kysten. De hvite husene og de smale gatene bidrar til den autentiske atmosfæren og her finner du et par veldig gode restauranter å velge mellom.

En stor sommerfest

Midt i juli (rundt 16.juli og fremover) arrangerer byen den årlige tradisjonelle festen: Festa della Madonna del Carmine. En begivenhet alle byens borgere ser frem til og som varer en hel helg med oppvarming fra og med torsdagen, kirkegang på morgenen, og opptog og konserter på kveldene. På lørdagen starter begivenheten med en messe i kirken Chiesa del SS. Salvatore og forsetter utover kvelden med et opptog fra Piazza Garibaldi, der den lokale kirkens Madonna bæres av en folkemasse med troende ned til havnen. I solnedgangen seiler fiskerne sammen i opptog ut til havs mot Circeo i vakkert dekorerte båter. Deretter vender de tilbake til et spektakulært fyrverkerishow og jomfru Maria bæres tilbake til kirken. På søndager avsluttes det hele med flere konserter og fyrverkerishow ved midnatt. En opplevelse du sent kommer til å glemme.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Terracina