Reiser til Santa Maria di Castellabate

I smørøyet ved et naturreservat

Santa Maria di Castellabate er en hyggelig, liten by med lange sandstrender som ligger i den nordlige delen av det flotte Cilento-naturreservatet.

Cilentokysten regnes for å være én av de vakreste og mest oversette kystene i Italia, og er rik på grotter og små viker. Santa Maria ligger langs tre av vikene, mens middelalderbyen Castellabate ligger omkring 300 meter høyere opp i fjellet. 

Kart over Santa Maria di Castellabate

Du kan få et overblikk over området og beliggenheten til ferieboliger i området ved å klikke på kartet nedenfor. 

 

Et godt utgangspunkt for opplevelser langs kysten

Dersom man er interessert i kunst og kultur, kan man besøke de greske templene i Pestum, som ligger mindre enn en halvtimes kjøretur fra Santa Maria. Byen er også et godt utgangspunkt for flotte gåturer langs kysten og inn i fjellene, der tiden nærmest har stått stille i flere hundre år. Det er stille og rolig i Santa Maria ettersom at veien langs kysten går bak byen og flere av veiene i sentrum er enveiskjørt.

For dagsutflukter ligger Pompeii  og Amalfikysten innenfor rekkevidde, og begge steder kan varmt anbefales å besøke. Hvis du har leiebil er det ofte en uforglemmelig opplevelse i seg selv å kjøre omkring i området uten et spesifikk mål. Her ligger mange små, sjarmerende byer som kanskje ikke huser de største severdighetene, men som til gjengjeld er gode anledninger til å oppleve det genuine Italia. Hvis du kjører sørover langs kysten vil du etterhvert komme til Acciaroli, som er en hyggelig, liten by der Ernest Hemingway etter sigende slo seg ned i en periode etter ferdigstillelsen av verken Den gamle mannen og havet. 

 

 Ferieboliger i Santa Maria di Castellabate

På tross av at byen ikke er et veldig kjent reisemål, finnes et relativt godt utvalg av ferieboliger. Hotellene og ferieleilighetene finner du ved å benytte søkemaskinen her hos Solfaktor. Boligene er vurdert og klassifisert  etter ”skandinaviske øyne”. Vårt bekjentskap med Italia betyr at vi enklere kan rådgi deg hvis du har spesifikke ferieønsker. 

Hoteller og ferieleiligheter er ikke de eneste mulighetene du har i Campania- regionen. Hvis du planlegger å reise med et større selskap, for eksempel flere familiegenerasjoner eller gode venner, er det naturlig å vurdere å leie en hel villa. Her får dere alt for dere selv og dere kan nyte hverandres selskap uten å måtte dele fasilitetene med andre gjester. 

Flyplasser og transport

Nærmeste flyplass ligger ved Napoli, omtrent to timer fra Santa Maria med bil. Det er også mulig å reise fra flyplassen til ferieboligen din i Santa Maria med buss og/eller tog, og nærmeste togstasjon ligger i Agropoli. Dette tar vel og merke betydelig lenger tid, ettersom at det ofte er ventetid i forbindelse med skifte underveis. Hvis du derfor heller vil leie en bil, er det anbefalt å bestille en leiebil som venter på Napoli Flyplass hjemmefra. 

Napoli Lufthavn har forbindelser til store dele af Europa, heriblandt Danmark. Du kan selv tjekke det aktuelle udvalg af ruter og afgangstider ved at bruge søgemaskinen her på siden. 

Restauranter og butikker

Du kan få  kjøpt det meste som du måtte få brukt for i løpet av ferien i på byens supermarked, Conad. Dersom du søker flere butikker, kan du enkelt kjøre bil til blant annet Agropoli, som byr på flere restauranter, kaféer og trattoriaer enn hva man rekker å få med seg på én enkelt ferie. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Santa Maria di Castellabate