Reiser til Ravello

Langs den vakre Amalfikysten og cirka 350 meter over havet ligger den vakre og melodiske lille fjellbyen Ravello, som fascinerer mange med sin vakre utsikt og sin unike stemning. 

Ravello er kjent som musikkbyen - La Città della Musica, fordi byen hvert år i begynnelsen av juli arrangerer en klassisk musikkfestival til ære for komponisten Wagner. Orkestergraven vender ut mot bukten, slik at du både kan lytte til musikken og samtidig nyte en sjøutsikt uten sidestykke.

De eldste villaene

Byens store severdigheter er Villa Rufolo og Villa Cimbrone, og ikke minst deres hager. Villa Rufolo ble bygget på slutten av 1200-tallet av den velstående familien Rufolo, og deres rikdom og rykte skaffet dem en plass i Boccaccios Decameron. I 1851 ble villaen kjøpt av den skotske botanikeren Sir Nevile Reid, som restaurerte den og plantet mange eksotiske planter. Det er nettopp her i hagen, at Wagner under sitt besøk i Ravello i 1880 fikk inspirasjon til Klingsors hage i operaen Parsifal. Idag tilhører Villa Rufolo Salerno-provinsens turistråd, og fungerer som kultursenter.

Villa Cimbrone er en nyere villa fra 1800-tallet. Den ble bygget av en engelsk adelsmann, som forelsket seg i stedet og utsikten. Villa Cimbrone er best kjent for sin "uendelige terrasse", La Terrazza dell’Infinito, hvor du har en fantastisk utsikt over bukten, men resten av hagen med te-paviljong, klostergård, Bacchus-tempel osv. er bestemt også verdt et besøk.

Byens skytsengel

I Ravellos hjerte finner du domkirken som ble bygget i 1086 til ære for byens skytshelgen San Pantaleone. Hans tørkede blod blir oppbevart i kirken, og på grunn av et mirakel blir blodet flytende hvert år den 26 juli.

Koralmuseum og souvenirbutikker

Amalfikysten er kjent for sitt korallarbeid, og nylig ble det åpnet et korallmuseum i Ravello. Her kan du bl.a. se korallarbeid, perlemorssmykker, kaméer m.m., fra romertiden til 1800-tallet. I Ravello finner du flere suvenirbutikker, men også postkontor, apotek, slaktere, grønnsakshandlere mm.

Nabobyen Scala og bussforbindelser

Fra Ravello er det én kilometer til den roligere nabobyen, Scala. Disse to byene er også forbundet med en buss som går videre til Amalfi by nedover kysten.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Ravello

Populære hoteller i Ravello

Italia, Campania, Ravello
9,6
Fantastisk
868 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 62 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Campania, Ravello
8,3
Meget bra
606 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 61 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Campania, Ravello
9,2
Fantastisk
266 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 61 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi