Reiser til Maiori

Maiori frister med Amalfikystens lengste strand, noe som også gjør den til et godt reisemål for barnefamilier. Som de andre byene langs denne fortryllende kystlinjen går Maioris historie helt tilbake til romertiden, og allerede da var den en populær badeby.

Byens navn stammer fra Reghinna Maiori, og må ikke forvirres med den nærliggende landsbyen Minori (Reghinna Minori). Navnene refererer til store og lille Reghinna, som er de to elveløpene som skiller de to byene. Byen ligger fint til ved vannet med fjellene i ryggen og en deilig strandpromenade. I det hyggelige, lille sentrumet finner du de fleste bekvemmeligheter som du kan få bruk for i løpet av ferien, som apotek, restauranter, bar/pizzeria og dagligvarehandel.

Nytt møter gammelt

Maiori er både et feriested og en fiskerby, og det er nettopp denne kombinasjonen som tiltrekker mange besøkende, spesielt i sommerhalvåret. Ved første øyekast ser det ut som om byen ble grunnlagt på 50-tallet, men forklaringen på mange av Maioris nyere bygninger er et enormt jordskred som raste vekk store deler av byen i 1955. Derfor er de fleste bygningene konstruerte etter 1955. Heldigvis slapp noen av de opprinnelige bygningene unna skredet, som Santa Maria delle Grazie og klosteret San Francesco.

Nyt omgivelsene

Vakre sitrontrær og vinranker - Amalfikysten er verdenskjent for sin skjønnhet, og de fleste som enda ikke har vært her drømmer om å oppleve det selv, noe som er fullt forståelig. En dramatisk kyststrekning venter på deg, og havet skaper en flott kontrast til de bratte fjellene. Som besøkende kan du velge å slappe av på stranden, besøke noen av Amalfikystens andre perler, som romantiske Positano og sjarmerende Amalfi, eller hva med å ta båten ut til øya Capri? Hvis du liker aktive ferier kan du gå tur (det er flere fine turstier som starter i Maiori), sykle eller nyte havet med hyggelige båtturer, dykking eller snorkling.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Maiori

Populære hoteller i Maiori

Italia, Campania, Maiori
  • Nærmeste flyplass: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Campania, Maiori
  • Nærmeste flyplass: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Campania, Maiori
  • Nærmeste flyplass: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 750 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)