Reiser til Amalfi

Amalfi er en liten by som ligger på halvøya Sorrentino, langs kystveien som går mellom Sorrento og Solerno og som anses for å være én av verdens vakreste veier. Å kjøre omkring i denne vakre delen av Italia er en unik opplevelse, og mange restauranter som ligger langs veien leier også ut gjesterom. Området er tilholdssted for mange vinprodusenter og gode vin- og mattradisjoner. Inne i Amalfi og på toppen av en bratt trapp ligger en vakker katedral som skuer dramatisk over torget Piazza del Duomo. Historien er til å ta og føle på i denne fantastiske bygningen, og på torget kan man slå seg ned på en restaurant og nyte et smakfullt måltid.

Amalfi ligger på en gigantisk klippe og ble grunnlagt under romertiden på 300-tallet. I dag er Amalfi en populær ferieby der man kan kombinere avslappende feriedager på stranden med rusleturer gjennom den fantastiske og godt vedlikeholdte middelalderbyen. Byens mange hus er bygget inn i bratte klipper og er omgitt av vakre hager, terrasser, stier og trapper.

På veien mellom Sorrento og Solerno passerer man flere små, sjarmerende byer som Positano, Ravello, Praiano og Vettica Maggiore, den ene vakrere enn den andre. Utsikten langs kysten er enestående vakker, og hele strekningen langs den berømte Amalfikysten, som har sitt navn etter Amalfi, står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Langs kyststrekningen ligger forøvrig et godt utvalg av restauranter, hvorav mange er av meget høy standard. 

Én av Amalfis største severdigheter er Museu della Carta (Museet for håndlaget papir), som ligger i den nordlige delen av byen og som gir et unikt innblikk i Amalfis eldste tradisjoner for produksjon av papir. 

Amalfi var ett av de første stedene for papirfremstilling i Europa, og var en ferdighet som byens innbyggere lærte seg av maurerne da de oppholdt seg i byen. Museet ligger i en gammel papirfabrikk, som en gang i tiden var eid av familien Milano og som i dag er omdannet til et museum med maskiner og forskjellig utstyr som tidligere ble brukt til fremstilling av papir og som i dag er restaurert og fullt funksjonelt.

Opplev også Chiostro del Paradiso ("Paradisets kloster"), som ble bygget av Filippo Augustariccio mellom år 1266 og 1268 og brukt som gravsted for adelige familier i Amalfi. Klosterets vakre, hvite søyler og spisse buer gjenspeiler den store innflytelsen som den mauriske verden tidligere hadde på Amalfi.

I dag er klosteret et utendørsmuseum, som også viser romerske og middelalderlige søyler, sarkofager og fragmenter av katedralens fasade.

Billige reiser til Amalfi med Solfaktor

Amalfi ligger i et vakkert og kupert landskap ned mot havet med mange hus som er bygget inn i bratte klipper og omgitt av vakre hager, terrasser, stier og trapper. Byen, som ligger ved foten av fjellet Monte Cerreto i regionen Campania i Sør-Italia og har omkring 5000 innbyggere, har gitt navn til den berømte Amalfikysten, som har blitt erklært verdensarv av UNESCO.

Byen var hovedstad i den maritime republikken - også kjent som hertugdømmet - Amalfi, som var én av Middelhavets mest betydningsfulle makter mellom år 839 e.Kr. og ca. år 1200 e.Kr., da byen etter sigende hadde hele 50.000 innbyggere. På 1920- og 1930-tallet var Amalfi en populær feriedestinasjon for det europeiske (og særlig britiske) aristokratiet, som bygget flere av de vakre og overdådige villaene som du stadig kan beundre i byen.

I dag er Amalfi fortsatt et meget populært feriemål, i likhet med andre historiske byene på Amalfikysten, for eksempel Positano og Ravello, men det er selvsagt et bredere segment av feriegjester som kommer til byen i dag enn da byen var en favoritt hos det europeiske aristokratiet.

Velkommen til Campania-regionen med Solfaktor, vi er spesialister på reiser til Amalfi og andre reisemål langs den vakre kysten.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Amalfi

Populære hoteller i Amalfi

Italia, Campania, Amalfi
9,7
Fantastisk
507 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 67 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Campania, Amalfi
9,5
Fantastisk
840 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 67 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Campania, Amalfi
8,2
Meget bra
78 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 66 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Internettilgang / WiFi