Reiser til Tel Aviv

 

En reise til Tel Aviv byr på kilometerlange sandstrender ut til det glitrende middelhavet, et nattliv i verdensklasse, et blomstrende kulturliv og et fantastisk utvalg av resturanter. Tel Aviv ble i starten av forrige århundre grunnlagt som en forstad til den gamle havnebyen Jaffa. Området som inntil da bre bestod av sandsletter, har forlengst sprengt forstadens rammer og utgjør nå Israels neststørste by og landets kulturelle- og økonomiske sentrum. Faktisk heter byen offisielt Tel Aviv-Yafo. 

Til tross for at Tel Aviv sammenlignet med hovedstaden Jerusalem er en forholdsvis ung by, ble det sentrale Tel Aviv, Den Hvite By, i 2003 oppført på UNESCOs prestigefulle verdensarvliste for sine mange hvite, funksjonalistiske Bauhaus-bygninger. Du kan reise på guidede turer hvor du blir fortalt historien om denne spesielle arkitekturstilen. Men det er også mye annet å se og oppleve i Tel Aviv. Byen er ikke større enn at du kan nå rundt til det meste i sentrum til fots. Beveger du deg innenfor på et av byens mange museer, kan du lett risikere å bli hengende i flere timer hvis du fordyper deg i de spennende kunstsamlingene og andre kulturskatter som er samlet her. 

En moderne metropol 

Tel Aviv er i høy grad en by hvor livet leves utendørs. Både turister og lokale søker gjerne ned på stranden for å nyte det solrike været eller for å spasere på den lange strandpromenaden som strekker seg hele veien ned til Jaffa. Utover dette kan du på en reise til Tel Aviv glede deg til å gå på oppdagelse i byens parker, på de fargerike markedene og mye annet. Trenger du i løpet av dagen en forfriskning, kan du nyte godt av byens bermømte kafèliv. På de mange fortorgskafeene er det masse av liv og leven fra tidlig formiddag til langt ut på kvelden. 

Det venter deg store kulinariske opplevelser når du reiser til Tel Aviv, uansett om du besøker en av de mange anerkjente gourmetresturantene eller bare en av de interimistiske matbodene. Det er faktisk ofte først når man som besøkende i Tel Aviv skal slukke sulten at det fult går opp for en, at man befinner seg i Midtøsten. Tel Aviv er på mange måter like så kosmopolitisk og frisinnet som andre populære, vestlige storbyreisemål, så det er derfor lett å glemme at man befinner seg i Israel med noen av verdens viktigste helligdommer liggende bare en kort kjøretur unna. Men de mange lekre, midtøstlige rettene på menykartet er bare en av mange ting som gjør Tel Aviv til en unik reiseopplevelse. 

Har du tid til det, kan en dagsutflukt til nettopp Jerusalem varmt anbefales. Den gamle hovedstaden har en helt annen atmosfære enn Tel Aviv. Du vil tydelig merke historiens vingesus i det du går rundt i den gamle bydelens smale gater, blandt de vakre bygningene og historiske monumenter. Andre populære utfluktsmål innenfor rekkevidde av Tel Aviv inkluderer Haifa og Petra. 

Reiser til Israel

Les mer om Israel og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Israel her

Hoteller i Tel Aviv

Populære hoteller i Tel Aviv

Israel, Tel Aviv
9,2
Fantastisk
1256 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Internettilgang / WiFi
Israel, Tel Aviv
8,4
Meget bra
887 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Internettilgang / WiFi
Israel, Tel Aviv
7,9
Bra
323 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.4 km
  • Internettilgang / WiFi