Reiser til Jerusalem

På et høydedrag mellom sletter og daler ligger Jerusalem. Byen er selve symbolet på religion og historie og i øst finner du gamlebyen, hvor blant annet Klagemuren, St. Annas kirke og Klippemoskeen ligger. I den vestlige delen av byen er moderne bygninger, de sentrale buss- og togstasjonene, det hebraiske universitetet, Holocaust-museet og parlamentsbygningen kalt Knesset. Byen her er delt inn i fire bydeler med hver sin religion; den kristne, den muslimske, den armenske og de jødiske bosetningene. I byen overholdes sabbatsreglene strengere enn i de fleste andre israelske byer.

Jerusalem er selve symbolet på en historisk by

Jerusalem, bare navnet bringer historiens sus med seg. Byen ligger på en kupert rygg mellom kystsletter i vest og i øst den dype Jordandalen, som ligger ca 500 - 800 meter over havet.

I dag finner man en moderne storby i det vestlige Jerusalem med "vestlig" arkitektur. Her ligger også alle de vesentlige funksjoner som de sentrale buss- og togstasjonene, avdelingene ved det hebraiske universitetet, Holocaust-museet, Israel-museet og parlamentsbygningen Knesset. Til tross for sin modernitet finner du ikke mye natteliv i Jerusalem og dette er også en by hvor sabbatsreglene overholdes mye strengere enn i de andre israelske byene.

En tur gjennom den østlige delen av Jerusalem er samtidig en sann vandring gjennom historien. Her ligger den gamle bydelen omgitt av en bymur som dateres tilbake til osmansk tid og som ble ferdigstilt i 1542. Denne gamle bykjernen er delt inn i fire bydeler som hver representerer sin egen tro; den kristne, den muslimske, den armenske og de jødiske bosetningene. Hvert av disse kirkesamfunnene har sine egne historiske monumenter i området, Klippemoskeen, St. Annas kirke og ikke minst Klagemuren ligger i denne delen av Jerusalem. I Davids by, som ligger like sør for gamlebyen, er det funnet rester av de eldste bosetningene i området og er datert tilbake til 4000 år før vår tid.

Jerusalem er et religiøst og kulturelt senter som besøkes av tusenvis av pilegrimer og turister hvert år, og har blitt en viktig del av Israel. Byen er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Reiser til Israel

Les mer om Israel og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Israel her

Hoteller i Jerusalem