Reiser til Israel

Israel opptar mye plass i internasjonale medier, men er et lite land geografisk: Landet måler kun 424 kilometer fra nord til sør, 114 kilometer fra øst til vest og er ikke mer enn 15 kilometer bredt på sitt smaleste

Den lille størrelsen er på mange måter en fordel for nysgjerrige reisende som ønsker å oppleve hele landet. Man kan leie en bil, eventuelt benytte seg av offentlig busstransport, og slik besøke nærmest alle severdighetene i løpet av en ferie på et par uker.

I Israel venter fantastiske opplevelser på enhver reisende:

Landet bugner av lekre strender med rik mulighet til å slappe av under solen og dyrke vannsport som dykking og snorkling. Især Eilat er et flott reisemål for feriegjester som ønsker en strand- og vannsport-ferie.

Et moderne storby- og kaféliv (med alt som hører til) venter bymennesker som besøker pulserende Tel Aviv og historiske Jerusalem.

De religiøse severdighetene og pilgrimsmålene er først og fremst konsentrert i Jerusalem og er naturligvis noe som ikke kan overses - uavhengig av hvorvidt man er religiøs eller ikke - og for arkeologi- og historieinteresserte finnes det neppe noe land i verden som har en like rikholdig arv å by på som det Israel har. 

Den israelske naturen er også overveldende vakker: Alt fra det krystallblå havet ved kystene, over ørkenen og Dødehavet mot sør til frodige, grønne bakker i billedskjønne Haifa i nord.

Temperaturen er på sitt beste på våren. Da er det ofte omkring 25 varmegrader og perfekt vær for å sitte under en parasol på en kafé med et glass iskaffe mens man betrakter det forskelligartede bylivet som strømmer forbi.

Jerusalem-syndromet

Vær oppmerksom på at delen av din reise i Israel som fører deg forbi den hellige byen Jerusalem har så sterk innvirkning på enkelte reisende at de bokstaveligt talt blir syke.

Jerusalem-syndromet er en velkjent psykotisk tilstand som flere psykiatere i Israel er spesialiserte på å behandle. Syndromet handler om at det som i utgangspunktet er helt raske mennesker på besøk i Jerusalem plutselig utvikler en psykose der de fikserer på forskjellige religiøse temaer. I enkelte tilfeller blir de overbeviste om at de selv er en historisk eller bibelsk person.

Syndromet er kjennetegnet ved at personen blir fullstendig frisk etter å vært borte fra Jerusalem i bare noen uker. Både muslimer, kristne og jøder har vært ofre for Jerusalem-syndromet.

De aller fleste gjestene opprettholder vel og merke sin mentale helse når de er i Israel - også i Jerusalem: Omkring tre og en halv million mennesker besøker Jerusalem hvert år, og av dem rammes kun omtrent hundre mennesker av syndromet. 

Så godt som alle reisende som har besøkt Israel har det til felles at de vender hjem en uforglemmelig ferie rikere og med dype og vakre inntrykk i bagasjen.

Mange reisende som har besøkt Israel, sier om landet at det har en sterk, magnetisk tiltrekningskraft. Etter en gåtur på et par timer i Tel Aviv vil de fleste forstå hva som ligger i dette. Kanskje er det effekten av at landet er hellig for så mange religiøse fra såvel jødedommen som kristendommen og islam, kanskje er det historiens vingesus eller landets mystiske skjønnhet - hvordan man enn ser på det, er Israel et reisemål som man ikke bør gå glipp av.

Reisemål i Israel

 • Tel Aviv
  33 hoteller
  Tel Aviv er en by full av ungdommelig energi og er godt på vei til å utvikle seg til en internasjonal metropol. Den flotte, kilometerlange middelhavsstranden, det berømte kafèlivet og ikke minst en fasinerende blanding av vestlig og midtøstlig ... kultur er bare noe av det som venter deg på en reise til Tel Aviv, Isræls neststørste by. Les mer

Populære hoteller i Israel

Israel, Tel Aviv
8,3
Meget bra
854 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 20 km
 • Nærmeste strand: ca. 400 m
 • Internettilgang / WiFi
Israel, Tel Aviv
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Internettilgang / WiFi
Israel, Tel Aviv
9,3
Fantastisk
781 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 24 km
 • Internettilgang / WiFi
 • I by eller landsby