Reiser til Reykjavik

Reykjavik er den største byen på Island, og en utmerket base for å utforske den sørvestre delen av øya. I løpet av en helg kan vi anbefale "den gyldne sirkel", med Þingvellir, Gullfoss og Geysir.

Reykjavik er den største byen på Island, og en utmerket base for å utforske den sørvestre delen av øya.

Sentrum i Reykjavik er ikke stort, og de fleste barene og restaurantene ligger ganske nært hverandre her. I løpet av en helg kan vi anbefale “den gyldne sirkel”, med Þingvellir, Gullfoss og Geysir. Den blå lagune mellom flyplassen og Reykjavik sentrum er også et “must”.

Ettersom Keflavik Flyplass, som har tallrike forbindelser til Europa, bare ligger 50 km fra byen, er det lett å reise til Reykjavik. Er du på utkikk etter et mål for en annerledes storbyferie til en forlenget weekend, er Reykjavik derfor en opplagt kandidat. Selvom den med bare rundt 120.000 innbyggere hører til blandt verdens minste hovedstader, er det masse av spennende severdigheter i Reykjavik. Det gjelder både hvis du reiser hit med familien, som par eller alene. Her er et rikt kultur- og nattliv, som i de senere årene har blitt et av byens viktigste trekkplaster. 

God mat, musikk og geotermiske bad

Det er god plass på Island, som i areal kun er en smule mindre enn Cuba. Hvor 11 millioner cubanere skal dele på plassen, har de rundt 350.000 islendingene litt mer rom å strekke seg på. Det kommer også til uttrykk i Reykjavik, som brer seg over et forholdsvis stort område. Men den sentrale delen av byen med de mest interessante severdighetene og attraksjonene er ikke større enn at du kan utforske den til fots. 

Gå for eksempel en tur opp til Hallgrímskirkja, som siden ferdigstillelsen i 1986, har vært byens mest iøyefallende varemerke. Kirken, som kan sees fra nesten alle delene av byen, er kjent for sitt imponerende, 15 meter høye og 25 tons unge orgel. Ute foran kirken bør du også legge merke til statuen av Leifur Eiriksson, som formentlig oppdaget Amerika rundt 500 år før Christopher Columbus. Går du i stedet ned mot havnefronten, finner du et annet varemerke av nyere dato, det spektakulære konsert- og operahuset Harpa, tegnet av det danske arkitektkontoret Larsen Architects i samarbeid med kunstneren Olafur Eliasson. 

Utover disse monumentale bygningsverkene er en reise til Reykjavik en sjanse for å utforske en perlerekke av mindre severdigheter og et spennende kulturliv. Er du her i en weekend kan det for eksempel anbefales å starte dagen med å legge veien forbi det store loppemarkede Kolaportid ved det gamle havneområdet få minutters gange fra sentrum. Her er det alltid gode sjanser for å finne unike souvenirer. Her er det blandt annet boder med tradisjonelle islandske delikatesser som tørket fisk og fermentert hai. Er dine smaksløker litt sarte, kan du også kjøpe lakris og nybakt kleinur, det lokale svaret på doughnuts. 

Kulinarisk har Reykjavik utviklet seg stort i de siste årene. I dag reiser "foodies" hit fra hele verden for å spise på prisvinnende gourmetresturanter, men også for å prøve tradisjonelle, men meget velsmakende fiskeretter. Har du en søt tann, kan du glede deg over at Reykjavik har et forbausende stort utvalg av isbutikker med lekre, hjemmelaget is. Etter at du har slukket sulten, kan du kvelden fortsette på en av byens mange barer eller klubber, som har fostret flere verdensberømte musikere i de senere årene. 

Du kan naturligvis heller ikke reise til Reykjavik uten å prøve et av byens mange spa-bad. The Blue Lagoon, som du finner på veien mot flyplassen, er det mest kjente, men det er adskillige andre i selve Reykjavik. Det kan også varmt anbefales å sette noen timer av til å besøke en av byens offentlige svømmehaller, som også har mange spa- og wellness fasiliteter. En sikkert hit for hele familien. 

Mange utfluktsmål 

De ferreste som reiser til Reykjavik kan nøyes med å utforske selve byens tilbud. Det er nemlig opplagt å bruke hovedstaden som utgangspunkt for turer ut i den enestående naturen, som Island er så berømt for. Har du god tid kan du f.eks. starte en rundreise via Ringvei 1. Men også hvis du kun har noen få dager på deg, bør du avsette tid til utflukter.

Dra for eksempel på en guidet dagstur eller følg selv The Golden Circle, hvor du besøker tre av Islands vakreste og mest berømte naturattraksjoner; det spektakulære geotermiske området Geysir, det enorme fossefallet Gullfoss og Þingvellir Nasjonalpark.

Reykjavik er Islands hovedstad og hjem for hovedparten av den lille øystatens befolkning. De senere årene er byen også blitt omdreiningspunkt for vulkanøyas turisme og i takt med at stadig flere reisende har fått øynene opp for Island som reisemål. har Reykjavik blomstret opp. I dag er verdens nordligste hovedstad også ikke bare inngangsporten til resten av landets mange severdigheter, men en ettertraktet destinasjon i seg selv. 

Reiser til Island

Les mer om Island og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Island her

Hoteller i Reykjavik

Populære hoteller i Reykjavik

Island, Reykjavik
9,0
Fantastisk
355 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 48 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.2 km
  • Internettilgang / WiFi
Island, Reykjavik
7,2
Bra
1403 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 48 km
  • Avstand til sentrum: ca. 2.4 km
  • Internettilgang / WiFi
Island, Reykjavik
9,2
Fantastisk
1672 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 49 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Internettilgang / WiFi