Reiser til Island

Fantastisk natur, varme kilder og rik historie gjør Island vel verdt et besøk. Etter at landet ble ekstra hardt rammet av den internasjonale finanskrisen, er Island blitt mer attraktivt som ferieland enn noen gang.

Island er synonymt med nordisk kultur, og her får man oppleve både varme kilder og vill natur. Det er vanlig å reise omkring i bil, og man bør Defintivt sette av et par dager til å besøke landets hovedstad, Reykjavik

I etterkant av at landet ble hardt rammet av den internasjonale finanskrisen, har Island gjenfunnet seg selv. Nye politiske partier har vunnet frem og nye, spennende turistattraksjoner har sett dagens lys. Det betyr også at Island har blitt en mer attraktiv reisedestinasjon enn noensinne før. 

 

 Fantastisk natur, varme kilder og en rik historie 

Island har et litt misvisende navn. Isbreene, som er de største i Europa, dekker rundt 10 prosent av den lille øya, men det er først og fremst de dampende geysirene og lavaen som karakteriserer landet. De enestående, vulkanske landskapene gjør, sammen med den dynamiske hovedstaden Reykjavik, Island til ett av verdens mest interessante reisemål, som forøvrig ligger kun noen få timer med fly fra Norge. 

Landet av ild og is 

Dersom det er første gang du reiser til Island, kan det nesten føles som om du har landet på en annen planet. De gyldne lavamarkene er så fremmede at det tar litt tid før man helt forstår hva det er man ser på. Vulkanøya byr på utallige spektakulære naturattraksjoner som du ikke kan oppleve andre steder, inkludert alt fra isbreer og vulkaner som ligger side om side, til buldrende fosseall, dype fjorder og sprudlende geysirer. 

Det er ingen tvil om at de enestående naturopplevelsene for de fleste besøkende er høydepunktet på en reise til Island. Kulturelt har landet også masse å by på, ikke minst i Reykjavik, som er verdens nordlgste hovedstad. Her kan du lett bruke en langhelg på å bare utforske resturant- og butikklivet, som de senere årene har blomstret opp i takt med Islands stigende popularitet som reisemål. Her er det tallrike spennende museer og et musikkliv som gjennom tidene har fostret flere verdensstjerner. 

Kultur og natur i ett 

Island er et reisemål for alle. Her kan du dra på langdistanse-spaserturer i utfordrende terreng som vil teste din fysikk til det ytterste. Du kan også prøve kreftene med adrenalinfylte aktiviteter som rafting og dykking. Samtidig inviterer Island til en ordentlig livsnyterferie, hvor du for eksempel følger ringveien øya rundt i en leiebil og stopper i noen av de mange hyggelige kystbyene for å oppleve den lokale kulturen. 

Det er nærmest selvsagt å kombinere kulturelle opplevelser i Reykjavik og Islands andre byer med utflukter til naturattraksjoner. Du skal ikke kjøre mer enn 20 minutter fra hovedstadens sentrum før du er omgitt av spektakulær natur. Innenfor rekkevidde ligger for eksempel noen av Islands mest berømte severdigheter, herunder Gullfoss, Geysir og Þingvellir Nasjonalpark, som sammen utgjør den såkalte Golden Circle. Det kan forøvrig varmt anbefales å kjøre mot Keflavik Lufthavn i god tid når du skal reise hjem, slik at du kan rekke et besøk i The Blue Lagoon, som er Islands mest kjente spa. 

Reisemål på Island

Populære hoteller på Island

Island, Reykjavik
8,2
Meget bra
1655 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 48 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.9 km
  • Internettilgang / WiFi
Island, Hveragerdi
8,7
Meget bra
736 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 85 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Island, Reykjavik
9,0
Fantastisk
351 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 48 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.2 km
  • Internettilgang / WiFi