Reiser til Irland

Irland byr på et grønt, bakkete landskap som gjennom historien har fascineret mange besøkende. Uansett om man velger å reise på storbyferie eller å dra på oppdagelse i øyas ville natur, er øya en fantastisk feriedestinasjon. Dersom man har mest lyst til å reise omkring på egenhånd, kan det varmt anbefales å leie en bil, men husk at man kjører på venstre side av veien. Den sorte ølen Guiness er Irlands nasjonaldrikk, men landet er også kjent for sin utsøkte wiskey. Rundt om i landet er det mulig å besøke wiskeydestillerier og se hvordan den ravfargede drikken lages, og mange steder kan man også få en smaksprøve. Uansett hvilken by man besøker, kan man regne med at byen har en lokal pub der byens innbyggere møtes til en pint på ettermiddagen. Et hyggelig alternativ til et hotell er Bed and Breakfast, som er overnatting hos en privat familie. Vanligvis lander man i Dublin, og herfra går det busser og taxier. Det er også mulig å leie en bil.

Grønne Irland byr på vill natur og en spennende historie, fortalt av flere store forfattere.

I Irland møtes man av et vakkert, grønt landskap og hyggelige mennesker. Naturen er storslått og vestkysten er dramatisk med bratte klipper som stuper ned i Atlanteren. Irlands spennende historie har fascinert mange, og herfra kommer flere kjente forfattere som bl.a. James Joyce, Oscar Wilde og Jonathan Swift.

Det er mye å se og gjøre i Irland, uansett om man velger å besøke hovedstaden Dublin eller om man vil oppdage Irland på egen hånd. Velger man det siste, anbefales det å leie bil slak at man kan dra på oppdagelsesferd på denne grønne øya. Når man er blitt vant med venstretrafikken, er det like naturlig som å kjøre på høyresiden av veien.

Nasjonaldrikken i landet er Guinness; det svarte ølet med det tykke, hvite skummet. Rundt omkring i Irland ligger flere whiskeydestillerier. Sørover finner du Midleton, der blant annet Jameson, Black Bush, Paddys og Bushmills brygges. Hver by man kommer til har sin egen pub, som er en naturlig møteplass for byens innbyggere. Pubkulturen er imøtekommende og vennlig, og flere kvelder i uken er det liveband og allsang.

Hvis man reiser på egenhånd er B&B – Bed & Breakfast – et godt alternativ. Der får man mulighet til å bo hjemme hos en irsk familie, som gjerne hjelper til med forslag til utflukter og andre praktiske ting.

Andre steder som er verdt å besøke er byene Cork, Kilkenny, Killarney og Shannon, og naturligvis landsbyene som ligger spredt over hele øya. Dublin flyplass (DUB) ligger cirka ni kilometer utenfor byen, og derfra går det busser og taxi.

En billig ferie i Irland med Solfaktor

Det er ikke uten grunn av Irland kalles for "Den Grønne Øya", og hvis man elsker naturopplevelser, flotte fjell og hyggelig pubstemning, er er en ferie i Irland verdt å oppleve. Reisetiden er kort, befolkningen er vennlig og klimaet er mildt.

Fra den hyggelige og muntre, irske folkemusikken på de varme pubene, som serverer den berømte irske ølen Guinness, til den storslåtte, grønne naturen:  Irland er unikt på sin helt egen måte. Nyt også den irske kulturen og de keltiske kulturskattene eller besøk slottet Blarney Castle, som fremhever den irske middelalderhistorien.

Naturopplevelser i verdensklasse

Mange velger å bruke en ferie i Irland på å oppleve de naturhistoriske perlene i landet enten til fots eller på sykkel. Øya er full av kjente vandre- og sykkelruter, som på én og samme tid lar deg oppleve både natur og kultur. Opplev Shannon, som er Irlands lengste elv, og nyt synet av det grønne høylandet i landets havklima.

Turistinformasjon

Med sine fantastiske landskaper og en historie som går mer enn 8000 år tilbake i tid, har Irland et stort utvalg av spennende opplevelser å tilby sine besøkende. På den offisielle hjemmesiden til landets turistbyrå kan du blant annet se flere bilder av landets fantastiske landskaper og lese mer om severdighetene i landet. Turistbyrået har dessuten en rekke gratis e-brosjyrer på hjemmesiden sin, som blant annet inneholder informasjon om forskjellige former for aktiv ferie i Irland.

Dublin flyplass

Dublin flyplass ligger mellom St. Margaret’s og Cloghran, i nærheten av Swords og omtrent 10 kilometer nord for Dublin sentrum. Flyplassen er et stort transportknutepunkt og er- og har - lenge vært én av Europas travleste og raskest voksende flyplasser.

Det går både rute- og ekspressbusser fra flyplassen til destinasjoner nord og sør for byen. Bussene kjører som regel på motorveien og drives av selskapene Ardcavan, Aircoach, Bus Eireann, Bus Nestor, Citilink, Dublin Bus og Urbus. Dublin flyplass betjenes av autoriserte drosjer som drives av Dublin Corporation. Taxiholdeplassene ligger like utenfor ankomsthallen, og sjåførene frakter deg gjerne til Dublin sentrum, havnebyen Dun Laoghaire eller til den vakre kystbyen Malahide i nord.

Det finnes flere bilutleiefirmaer, som også opererer i ankomsthallen på flyplassen. Det er ingen direkte togforbindelse til Dublin flyplass, men som nevnt frakter både taxier og busser deg til de nærmeste togstasjonene i området.

Irlands hovedstad, Dublin, er kjennetegnet ved sine vennlige innbyggere og sin rike kultur. De siste årene har Dublin blitt en stor turistattraksjon, ikke minst på grunn av de gode handlemulighetene, god mat og sitt pulserende natteliv i Temple Bar-området. Byen er vertskap for ulike festivaler, museer og gæliske legender. I området rundt Dublin finner du de vakre Dublin-fjellene og kystbyene med sin historie og sitt vakkert landskap.

Dublin Airport (DUB), som er ett av Irlands viktigste trafikknutepunkter, ligger en kort busstur fra Dublin sentrum. I sentrum av Dublin kan du oppleve mange vakre landemerker langs O’Connell Street og langs kysten av Liffey. På en reise til Dublin bør du ikke gå glipp av den viktorianske Ha'Penny Bridge, Guinness 'Warehouse og den elskede bronsestatuen av Molly Malone.

Slik bestiller du en ferie i Irland

Med Solfaktor kan du reise på ferie i Irland med avgang fra flere norske flyplasser, enten direkte eller med en mellomlanding underveis. Vi tilbyr flybilletter med rutefly til de beste prisene på internett og pakker dem sammen med våre hoteller i Irland og med mulighet til å supplere med en leiebil. Alt dette samles i én pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet. 

>> Les også om reiser til Dublin

En øy, to land 

Irland, som av åpenbare årsaker kalles for "Den grønne Øy", består av republikken Irland, som utgjør størstedelen av øya og Nord-Irland, som er en mindre, selvstyrende del av Storbritannia. Spenningene mellom Irland og Nord-Irland har dype historiske røtter som strekker seg helt tilbake til middelalderen, hvor den engelske kongen, Henrik den 2. av Irland, satte seg for å hjelpe paven med å gjøre irlenderne kristne. Den seneste konflikten mellom katolikkene og protestantene (The Troubles) i Nord-Irland, endte i 1998, da en fredsavtale ble inngått med en stor oppbakning fra befolkningen i både Irland og Nord-Irland. 

Krysser du grensen mellom de to delene av øya på din reise er det ikke sikkert at du nå til dags umiddelbart merker overgangen. Avstandsangivelsene på veiskiltene skifter mellom mil og kilometer. Skal du ta ut penger vil du også merke at Nord-Irland i likhet med resten av Storbritannia ikke benytter seg av euro. 

Den dramatiske og til tider blodige fortiden til tross er irlenderne et folk som er berømt i hele verden for sin gjestfrihet. Det kan du blandt annet oppleve hvis du legger veien forbi en av de tradisjonsrike pubbene for å nyte en kald Guinness. Det er sjeldent langt til den nærmeste, om du så reiser via den naturskjønne ruten "The Ring of Kerry" i Killarney området eller er på storbyferie i Dublin. 

Storbyferie og dramatiske landskaper 

Det er opplagt å utforske Irland på en rundtur, da øya byr på så mange opplevelser at det er vanskelig å begrense seg til et sted. Du kan f.eks. både oppleve livet i de to hovedstadene, de hyggelige landsbyene og ikke minst øyas mange middelalderborger og dramatiske landskaper. Leier du en bil kan du nå langt rundt i løpet av ferien. 

Vil du heller ta det med ro og fordype deg i et mindre området, da er det også rike muligheter for det på en reise til Irland. Det kan du f.eks. gjøre på "The Wild Atlantic Way" eller "The Causewa Coastal Route", hvor klippekystene og de sjarmerende byene raskt får deg til å glemme alt om hverdagens stress. Etter en dag med storslåtte naturopplevelser og sightseeing fra bilen eller til fots, kan du avslutte dagen på en av de lokale resturantene eller pubbene. Og er du heldig så spilles det kanskje opp til dans senere. 

Reisemål i Irland

 • Dublin
  82 hoteller
  Det er få internasjonale storbyer i verden som har det samme omdømmet som Dublin når det kommer til historisk arv og gjestfrihet, og en reise til den irske hovedstaden vil vise deg hvorfor nettopp denne byen er så spesiell.

Populære hoteller i Irland

Irland, Leinster, Dublin
9,3
Fantastisk
3743 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 11 km
 • Avstand til sentrum: ca. 5.7 km
 • Internettilgang / WiFi
Irland, Connacht, Recess
9,8
Fantastisk
127 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 73 km
 • Avstand til sentrum: ca. 26 km
 • Internettilgang / WiFi
Irland, Leinster, Dublin
9,1
Fantastisk
1322 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 13 km
 • Nærmeste strand: ca. 4 km
 • Internettilgang / WiFi