Reiser til Ubud

Ubud er det kulturelle sentrum på Bali og er kjent for sine mange kunstverksteder og gallerier. Men det er ikke det eneste som venter deg på en reise til denne sjarmerende fjellbyen på Indonesias populære ferieøy. 

Fargerik kunstnerby omgitt av frodige rismarker 

Bali er med rette berømt for sine fantastiske strender og mange av øyas mest populære reisemål som bl.a. Kuta og Seminyak ligger ikke overraskende nede langs kysten. Reiser du i stedet opp i fjellene til Ubud finner du til gjengjeld et grønt paradis med en helt annen fredelig og tilbakelent atmosfære.

Mange reiser til Ubud for å se de maleriske rismarkene som du finner flere av innenfor bygrensen, men selvfølgelig primært litt utenfor, spesielt mot sør og sørøst. Selvom det er blitt populært å bruke en dag eller to av strandferien til å reise opp til Ubud, kan det varmt anbefales å sette av lenger tid. Utover de frodige risterrassene er det nemlig et valg av andre vakre og spennende severdigheter å utforske i Ubud. 

Det inkluderer det royale palasset og dets tempel. Puri Saren Agung, som stammer fra 1800-tallet. Du finner det like i sentrum av byen. Kongefamilien benytter stadig en del av palasset, men du kan gå en tur rundt i hagene for å beundre de vakre utsmykningene i en berømt kunstnerby, som i tidens løp har tiltrukket seg mange talentfulle kunstnere. Du blir helt nødt til å besøke dette anerkjente kunstmuseet i Ubud, Agung Rai Museum of Art i byens sørlige utkant. Det er anderledes, men også en helt spesiell opplevelse å gå en tur i Monkey Forest, og som navnet antyder, er et skogfylt tempelområdet hvor tallrike aper lever fritt. De er vandt til mennesker, og de liker å "stjele", så hold godt fast på tingene dine! 

Shopping og resturanter 

Ubud, som har rundt 30.000 innbyggere, består i virkeligheten av en rekke mer eller mindre sammenvokste landsbyer. Dette betyr at beveger du deg litt vekk fra sentrum, så vil du raskt befinne deg i kvarterer hvor du kan oppleve det tradisjonelle, fredelige landsbylivet. Nettopp sjansen for å oppleve en annen, mer autentisk side av Bali enn de populære strandresortene er en av grunnene som lokker besøkende vekk fra kysten og inn i landet. 

Når det er sakt, så er livet i Ubud naturligvis også til en viss grad preget av turisme. Det kommer blandt annet til uttrykk ved et rikt resturant-og kafèliv, som regnes for å være et av de beste på Bali. Vil du selv prøve kreftene med det lokale kjøkken, er det muligheter for å delta i matlagingskurs flere steder i byen. I likhet kan du lett bruke lang tid på å utforske byens marked, hvor utover det berømte kunsthåndverket, bugner av frukter og lokale delikatesser. 

Utflukter 

Har du flere dager til rådighet, er det opplagt å kombinere sightseeing og opplevelser i selve Ubud med utflukter til de omkringliggende landsbyene, severdighetene og naturområdene. Vil du krydre ferien med aktive opplevelser, er Ayung-elven ved Sayan tett ved Ubud f.eks. kjent for Whitewater rafting. I likhet er det blitt populært å utforske områdene rundt Ubud med sykkel, og det er adskillige steder som tilbyr sykkelutleining og guidede turer. Det er en god mulighet for å oppleve områdets sjarmerende landsbyer og rismarker i et rolig tempo. 

Reiser til Indonesia

Les mer om Indonesia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Indonesia her

Hoteller i Ubud

Populære hoteller i Ubud

Indonesia, Bali, Ubud
9,8
Fantastisk
734 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 40 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Indonesia, Bali, Ubud
9,6
Fantastisk
513 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 39 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Indonesia, Bali, Ubud
9,5
Fantastisk
1351 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 39 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi