Reiser til Goa

Goa har langstrakte strender, fantastisk mat og uendelig shopping. Med over 70 km kystlinje er det gode muligheter for at man finner sin egen drømmestrand. Her kan du bade med elefanter og dykke blant gamle skipsvrak.

Langstrakte strender, fantastisk mat og uendelig shopping

Goa er en stat på Indias vestkyst, med ca 1,4 mill. fastboende. Det høres mange ut, men er ganske lite i indisk sammenheng.
Goa var tidligere enn portugisisk koloni, og var derfor delvis isolert fra resten av India i over 400 år. Resultatet er en spennende miks av indisk og portugisisk kultur, religion og mat. Det er nesten like mange katolikker i Goa som det er hinduer.

Goa var på 70- og 80-tallet et hippieparadis, med mange tilreisende europeere. I dag er det mer turistvennlig, og kan skimte med mange flotte luksushoteller så vel som familievennlige hoteller.

Med over 70 km kystlinje er det gode muligheter for at man finner sin egen drømmestrand. Det varme Arabiahavet holder jevn temperatur på 27-30 grader året rundt, men i sommermånedene er det monsunsesong, og det medfører en del regn og vind. November til februar er høysesong, med stabilt, varmt og tørt klima.

Foruten strandliv, som er den største aktiviteten i Goa, er det mange som reiser på jungelutflukter, besøker krydderplantasjer eller noen av de mange flotte templene i området.
Dykking er også populært i Goa fra oktober til mai, og under overflaten venter et fargespekter av dyre- og planteliv og gamle skipsvrak.

I Goa kan man handle på de spennende markedene, og det er populært å kjøpe med seg krydder, vin, pyntegjenstander, og møbler som lokale håndverkere skjærer ut av tre. Husk å prute!

I tillegg til strender, behagelig klima, dykking og shopping, er det mange som lar seg forføre av maten. Indisk mat er kjent også her hjemme, og den smaker enda bedre med lokale råvarer og ekte indisk kokkekunst. Det produseres også flere gode viner i India, og de er ikke dyre.

Tips til aktiviteter man kan gjøre i Goa:

*Jungelturer

*Besøke noen av de mange markedene

*Dagsutflukt til flotte templer og kirker

*Bade med elefanter

*Dykke og snorkle

*Båtcruise i solnedgangen med middag og underholdning

Reiser til India

Les mer om India og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til India her

Hoteller i Goa