Villa del Golfo Lifestyle Resort

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

9,2
Fantastisk
179 anmeldelser

Nord for Olbia ligger et av Sardinias mest populære områder, nemlig kysten Costa Smeralda. Hvis du fortsetter i 20 minutter til med bil rundt bukta, kommer du til Cannigione og Villa del Golfo Lifestyle Resort, tidligere Hotel Relais Villa del Golfo & Spa. Det er vanskelig ikke å sette pris på de mange overnattingsstedene på Sardinia, for generelt er kvaliteten høy, og  i tillegg ligger overnattingsstedene ofte i gangavstand til en by. Umiddelbart synes du kanskje at det høres litt merkelig ut, men når du befinner deg på Sardinia, vil du forstå hva jeg mener. Mange andre steder ligger nemlig ganske isolert midt i øyas vakre natur.

Til tross for at du enkelt kan gå til Cannigiones lille sentrum og havnen fra Villa del Golfo Lifestyle Resort, så føles hotellet på grunn sin beliggenhet likevel en anelse avsides, og du kan koble helt av uten å blir forstyrret av støy og larm. Det første som slo meg da jeg parkerte bilen, var at hotellet ligger i et kupert landskap, noe som betyr at du får en bedre utsikt over havet og kommer vekk fra veien. Dersom du ikke ønsker å ta deg frem til fots, spesielt dersom du har mye bagasje, kan du få skyss med hotellets golfbil, som transporterer deg dersom du ønsker det.

"Det finnes ytterligere én parkeringsplass", sier resepsjonisten, som tar meg under sine vinger mens jeg venter på hotellets kvinnelige direktør. Det var da godt, tenker jeg stille for meg selv da jeg så at de øverste rommene ligger litt opp i bakken. Men, det viser seg snart at det er hele bryet verdt, for hvilken utsikt de har! Det er ikke rart at man har valgt å bygge de beste rommene nettopp her på åsen, ettersom at rommene har eget basseng og terrasse. Plasseringen kunne ikke ha vært bedre!

Du kommer til å føle deg fornøyd 

I likhet med de fleste av hotellene på øya er også dette hotellet innredet i den klassiske, sardiske stilen, som jeg personlig setter stor pris på; dette innebærer en behagelig og smakfull innredning i nøkterne farger. Det første som møter deg når du går gjennom hotelldøren er en flott lobby med hvite vegger, takhvelv og fine sitteplasser, samt den døgnåpne resepsjonen.

Loungebaren og restauranten MiraLuna finner du en etasje opp, sammen med en flott utendørsterrasse som ligger vendt ut mot sjøen. I området kan du nyte gode drinker og fine cocktailstunder i bekvemme loungemøbler.  Her finner du også saltvannsbassenget. Fra terrassen har du utsikt over den vakre bukten og havet, og når jeg sitter der og nyter en ferskpresset appelsinjuice, føler jeg at jeg sitter perfekt plassert. Ved siden av meg sitter et ungt par og spiser lunsj, og jeg titter litt diskré mot dem for å se hva de har på tallerkenen; jeg kan raskt konstatere at matrettene ser delikate ut.  Jeg kan enkelt forestille meg hvordan det er å sitte her når  solen går ned og lysene rundt meg tennes. Når denne følelsen treffer meg, er jeg sikker på at dette hotellet har akkurat det jeg leter etter.

Hotellet har ytterligere to resturanter, Cutter Lounge & Resturant og Agriturismo La Colti. Cutter Lounge & Resturant ligger i hjertet av Cannigione, helt nede ved havet. Resturanten er flott vendt mot stranden. Atmosfæren er uformell og sammen med lyden fra havet er det enkelt å trives. Resturanten har åpent hver dag og tilbyr alt fra salater til enklere retter basert på fisk og skalldyr,  kjøttpålegg, pizza og hjemmebakst. Agriturismo La Colti ligger cirka 4 kilometer utenfor sentrum. Her kan du nyte tradisjonelle, sardinske retter.  På gården dyrker de alle grønnsakene selv, og maten som serveres er av høy kvalitet. Det arrangeres også matlagingskurs på La Colti.

Et elegant hotell med tradisjonelle verdier

Ordet tradisjonelt kan i manges ører kanskje høres litt kjedelig ut, men i mine ører og i denne sammenhengen høres det trygt ut, for da vet jeg at du som gjest kommer til å ha det bra her. Villa del Golfo Lifestyle Resort er et hotell med tradisjonelle verdier og som har gjestenes trivsel som første prioritet. Her kan du få tips, gode råd og hjelp med å bestille forskjellige aktiviteter, og selv vil jeg anbefale å reise på båttur, enten i en gruppe eller privat. Du har flere turalternativer å velge mellom.  

Jeg har personlig ikke prøvd turalternativene som dette hotellet tilbyr, men jeg har vært på en tilsvarende tur for år tilbake, noe som var en opplevelse for livet. Sardinia er tross alt «Europas Karibia», og den beste måten å forstå dette på foregår ute i skjærgården, der naturlige havbassenger hele tiden dukker opp med krystallklart vann i all verdens blå nyanser. Du trenger ikke å reise langt for å nyte det fantastiske havet, ettersom at hotellet tilbyr «strandservice» bare 150 meter unna. Her finnes et tredekke med solstoler, parasoller og strandhåndkler. Hvis du lengter etter sand mellom tærne, så finnes det mange forskjellige strender å velge mellom på øya, hvorav en del av dem er helt magiske. Dersom du ikke har egen bil, kan du benytte deg av hotellets gratis shuttle bus, som tar deg til Barca Bruciata-stranden.

En dag «hjemme» kan være virkelig deilig

Selv om jeg alltid selv er på farten i ferien, prøver jeg å ta minst en dag eller to der jeg gjør absolutt ingenting. Dette er faktisk undervurdert, og kanskje er det også er et tiltak å måtte bevege seg fra bassenget til baren og tilbake igjen, men det er også litt deilig.

Hotellets beliggenhet betyr at du har en herlig utsikt over bukten. Naturmaterialer, fosser og oppvarmet vann (saltvann) bidrar til mange deilig badestunder. Her finnes det også et avslapningsområde og en liten bar, samt oppvarmet innendørsbasseng og et stort treningsrom.

Om kvelden kan du nyte den gode maten i hotellets restaurant MiraLuna, der de tradisjonelle middelhavsrettene serveres ute på terrassen med levende lys, for å skape den rette stemningen. Hvis du får lyst på litt variasjon, kan du alltids gå en tur inn til Cannigiones lille sentrum og havn. Turen tar ca. 15 minutter, avhengig av hvor raskt du går. Selv om byen ikke er så stor, så finnes det likevel flere barer og restauranter å velge mellom.

 

Derfor bør du velge Villa del Golfo Lifestyle Resort

  • Den fine beliggenheten rett ved havet
  • … og i gangavstand til et lite sentrum
  • Mulighet for å nyte solen fra bassengkanten
  • … Men også like ved havet
  • Skyttelbuss til stranden
  • Mulighet for privat basseng
  • Komforten med bar og restaurant på hotellet
  • De vakre omgivelsene og utsikten
  • Du kan dra på flere fine utflukter
  • … som f.eks. nyte en flott seil-eller båttur   

Fint å vite om Villa del Golfo Lifestyle Resort

Strandservice betales på stedet. Gratis skyttelbuss til stranden Barca Bruciata. Det er mulig å låne stranshåndkle. Hotellet kan bestille matlagingskurs og vinsmaking på forespørsel … og alle mulige aktiviteter både på land og til vanns. Hotellet har sin egen seilbåt. Dette hotellet egner seg ikke for barn under 10 år. Hvis du ønsker tidlig innsjekking eller senere utsjekking kan dette ordnes mot en ekstra avgift og må forhåndsregistreres. Turistskatt betales på stedet. Dersom du velger halvpensjonstillegget kan du velge mellom hotellets resturanter som inkluderer en zagriturismo et stykke unna (shuttleservice inngår) eller Cutter Lounge & Resturant. 

 

Derfor skal du velge Villa del Golfo Lifestyle Resort

  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Parkering / Garasje

Kart og avstander

  • De vidunderlige Maddalenaøyene – ca. 18 km
  • Nærmeste by, til fots, Cannigione – 1,3 km
  • Palau, med flere restauranter – ca. 12,3 km
  • Koselig by! Ta båten til Korsika fra Santa Teresa di Gallura – ca. 31 km
  • Marinaen med alle luksusyachtene, Porto Cervo – ca. 19 km
  • Den godt bevarte bastionen i Alghero (her finnes også et marked) – ca. 166 km
  • En av Sardinias mest billedskjønne strender, La Pelosa i Stintino – ca. 177 km
  • Den lille middelalderbyen med kronglete gater, Bosa – ca. 170 km
  • Grotte med stalaktitter og stalagmitter, Grotta di Ispinigoli – ca. 131 km
  • Fantastisk båttur til Grotte del Bue Marino – ca. 139 km
  • Grav fra bronsealderen, Tomba dei Giganti – ca. 36,6 km
  • Opplev det «autentiske» og dra til de fjellrike områdene, Barbagia – ca. 29 km
  • Costa Smeralda med strendene Poltu di Li Cogghj – ca. 20 km
  • … og Spiaggia del Principe, som regnes for å være blant Europas fineste
  • De mystiske, runde steinhusene, Nuraghe-husene, Su Nuraxi (Barumini) – ca. 283 km
  • Det historiske Goceano og borgen Il Castello del Goceano – ca. 120 km
  • Alghero lufthavn – ca. 159 km
  • Olbia lufthavn – ca. 32 km

Det finnes flere forskjellige romtyper (56 rom totalt), de fleste har balkong eller terrasse med havutsikt. Hvis du velger en suite (superior) eller en suite (deluxe) kan du få ditt eget lille basseng. Hvis du bor i en leilighet, som ligger litt lengre fra hovedbygningen, kan du bli hentet og fraktet med golfbil. 

I hovedbygningen ligger:

  • Område på ca 25 kvadratmeter som har et sittehjørne med bord, lenestol og som kommer med sjøutsikt. Samtlige har et møblert utendørsområde på ca 10 kvadratmeter og havutsikt. Disse rommene er de nyest oppussede. 

Cirka 150 meter fra hovedbygningen ligger blant annet:

  • Suite på ca 45 m², som består av soverom, oppholdsstue, bad og en veranda på ca. 15 m²
  • Suite (superior) på ca. 55 m², som består av soverom med queensize-seng, oppholdsstue, bad med massasjedusj og separat toalett. Større uteområde med bekvemme møbler, og noen leiligheter har hage. Privat utendørsbasseng på ca. 25 m² samt to solsenger inngår. 
  • Suite (deluxe) på cirka 65 m², ligger på en høyde over hovedbygningen. Den har soverom, oppholdsstue og bad. Terrassen er på ca. 20 m² med et flott utendørsbasseng på ca. 25 m², utendørsmøbler og solsenger. Foruten flere fasiliteter inngår også en housekeeper som passer på at du har det bra.  Barn under 12 år er ikke tillatt på disse rommene.

Fasiliteter:

  • Klimaanlegg
  • Wi-Fi
  • Satellitt-TV
  • Safe
  • Telefon
  • Bad med dusj eller badekar, hårføner, badekåpe og tøfler
  • Te/kaffefasiliteter  i Charming Seaview, Suite, Suite (superior) og Suite (deluxe)
Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Villa del Golfo Lifestyle Resort. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Balkong
  • Mulighet for havutsikt/innsjøutsikt
  • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
  • I by eller landsby
  • Strand nærmere enn 1½ km
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Spa / Velværesenter
  • Treningsmuligheter
  • Hotellbar
  • Innendørsbasseng
  • Oppvarmet basseng (evt. sesongåpent)
  • Mulighet for privat basseng
  • Nær vannet (max 4 km)

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Via Monti Corru
07021 Cannigione

Koordinater

Latitude: 41.1184
Longitude: 9.4393

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer