Villa Violetta

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

9,4
Fantastisk
95 anmeldelser

Villa Violetta er etter mening, ett av de beste hideaways til barnefamilier på Korfu. Her får du et tradisjonelt og hyggelig leilighetshotell som ligger tilbaketrukket og allikevel i kort gangavstand fra feriebyen Archavi. Da jeg besøkte Villa Violetta og gikk inn gjennom den lille svarte smijernsporten, var mitt førsteinntrykk at det minner litt om et en tradisjonell spansk hacienda: De hvite bygningene med røde tegltak og karakteristiske runde buer ved dørene, og inngangen er omkranset av en frodig hage som utgjør en liten oase, med palmer og blomsterkrukker omkring bassengområdet. 

Der det er hjerterom er det husrom

Jeg ønskes hjertelig velkommen av Violetta og Efi, og et par veldig glade små hunder, som følger i hælene på Violetta, nærmest hvor hun enn går. Familien bor selv på området og har hatt glade feriegjester på besøk i mer enn 30 år. Ingen tvil om at her er det både hjerterom og husrom.

På rundvisningen bemerker jeg det familiære preget her på Villa Violetta. Her sitter man og hygger seg på terrassen eller balkongen, mens døren til leiligheten står åpen og barna kan løpe inn og ut i den avlukkede hagen og vasketøyet henger til tørk nede blant appelsintrærne. 

Det skinner tydelig gjennom at familien ønsker at du får mer enn bare en feriebolig her. Atmosfæren er god og familiær, med en god porsjon hjertelig kosestemning.  

Efi og Violetta, som er mor og datter, legger hjertet og sjelen i at deres gjester får en god ferie, og at alle har det bra. Da jeg får rotet litt rundt i navnene på hvem av dem som er mor og datter, ler de hjertelig og sier: «Pytt, her er vi uansett én stor familie.» :) Det er nettopp den følelsen som skinner igjennom på Villa Violetta.

Svømmebasseng, palmer, hage og lekeplass

Bassengområdet er det naturlige samlingspunktet. Her finner du de klassiske solsengene og parasoller, hvor mor og far kan sitte og slappe av og holde øye med barna. I svømmebassenget er det en separat avdeling til de yngste gjestene, og godt med plass til at de større barna kan boltre seg. 

I hagen finner du en liten lekeplass med en liten rutsjebane, en vippe og morsomme lamper som ligner sopper. Her er det god plass til å leke, eller gjøre andre utendørsaktiviteter, så ta gjerne med litt utstyr hjemmefra. For eksempel så dere kan spille strandvolleyball eller annen utendørs moro. 

Fru Violetta kokkelerer til sine gjester

... frokost, lunsj og middag

På Villa Violetta har du kontinental gresk frokost inkludert i oppholdet, og det er det jeg vil kalle for «smått, men godt». Du kan naturligvis også velge å lage frokosten selv i leiligheten. 

Restauranten ligger ved siden av bassengområdet (fungerer også som lunsj-/snackbar i løpet av dagen), og her serveres det også middag fra menyen (lite utvalg), hvis du en dag skulle trenge en fridag fra matlagingen i leiligheten din. Kort sagt, her er alt du trenger for å kunne slappe av og bare tenke på deg selv og dine.

Ja, Violetta står naturligvis også i kjøkkenet selv, og lager mat til gjestene sine til frokost, lunsj og middag... Og hun blir særlig glad når det er etterspørsel etter de tradisjonelle greske rettene, som er hennes spesialitet. 

Derfor skal du velge Villa Violetta

  • Her er det god plass til å kose seg med familien
  • Fint bassengområde og deilig hage i hjertet av eiendommen
  • Du kan lage mat i leiligheten, eller benytte restauranten når du har lyst
  • Du har alt innenfor gangavstand: hav, strand og feriebyen Acharavi
  • Det er lett å komme til innkjøpsmuligheter og busstoppested
  • Leiebilen kan parkeres på hotellets parkeringsplass - lettvint

Godt å vite om Villa Violetta

Det er greit å gå de ca. 20 minuttene ned til stranden. Veien dit går først gjennom et stille område rundt Villa Violetta, deretter skal du krysse hovedveien og så fortsetter du ned langs mindre veier ned til strand og vann. Det ligger flere restauranter langs stranden, hvor du kan leie solsenger og parasoller.
 
Leilighetene er hyggelige og litt gammeldagse, her kan du forvente gammeldags stemning (vi elsker atmosfæren som er her), men det er ikke så mange nymotens fasiliteter (derfor har de to offisielle stjerner). Men det meste du har bruk for, det er her – derfor har vi valgt å kategorisere Villa Violetta under reisetemaet «Godt og billig». 

Korfu er velsignet med et varmt og nærmest subtropisk klima, hvilket resulterer i et skjønt og frodig landskap. Sommeren er deilig lang og varer fra mars til november, deretter er det tre måneder med tiltrengt regn. Det hender at det kommer litt nedbør i sommermånedene, typisk fra slutten av september, men det er som oftest overstått med en byge eller to. 

Den forholdsvis høye fuktigheten medfører ofte besøk av mygg, spesielt ved solnedgang. Det er en god ide å kjøpe en myggkrem på det lokale apoteket og ha den liggende i vesken, klar til bruk. 

Derfor skal du velge Villa Violetta

  • Nærmeste flyplass: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.7 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Kart og avstander

  • Korfu by – ca. 40 km
  • Flyplassen – ca. 37 km
  • Acharavi ferieby – ca. 1 km
  • Acharavi-stranden (strand med småsteiner) – ca. 1,5 km
  • Lokalt busstoppested – ca. 500 m
  • Supermarked – ca. 500 m
  • Vannparken «Hydropolis» ca. 2,5 km 
  • Canal d’Amour (naturseverdighed) – ca. 14 km
  • Paleokastritsa kloster og strand – ca. 25 km
  • Golden View Café Snack Bar (utsiktspunkt) – ca. 45 km

De 12 leilighetene er fordelt på to etasjer. Innredningen er enkel og hjemmekoselig med lyse vegger og gulv til tak-gardiner, kombinert med treelementer. Gulvet i det lille kjøkkenet er fliselagt og skapdørene er i tre, noe som gir det litt hytte-stemning, og så er det lagt vekt på de små detaljene som blomsterbilder på veggene og små krukker og beholdere med blomstermotiver på. Violetta holder (også) et våkent øye med rengjøringen og det blir gjort rent, som om det var hennes eget hjem. Det er bestemt et pluss. 

Leilighetene er innredet med:

Dobbeltseng eller to adskilte senger samt bad med dusj eller badekar. Det lille kjøkkenet i leilighetene har et spisebord, vannkoker, to kokeplater og miniovn samt kjøleskap og ellers det mest nødvendige, hvilket også er typisk for kjøkken i greske ferieleiligheter.

Det betyr også at det er mindre utvalg av bestikk, tallerkener og glass, men selvfølgelig så det alltid passer til det antallet personer som bor i leilighetene. Alle leilighetene har egen terrasse eller balkong med bord og stoler og utsikt til hagen.

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Villa Violetta. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Balkong
  • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
  • Strand nærmere enn 1½ km
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Hotellbar
  • Nær vannet (max 4 km)

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Acharavi
491 00 Acharavi

Koordinater

Latitude: 39.7873
Longitude: 19.8160

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer