La Casona de Yaiza

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

9,0
Fantastisk
708 anmeldelser

Hvis du gjerne vil oppleve en mer pittoresk og idyllisk side av Lanzarote, så jeg vil anbefale deg å gi La Casona de Yaiza litt mer lese-oppmerksomhet. Jeg tror at ved ankomsten får du lyst til å smile og si: Her er det hyggelig! Kosestemningen fortsetter i resten av huset, hvor det er José som sørger for at du bare kan lene deg tilbake og ta ferie i et noe roligere tempo, sammenlignet med ute ved kysten. På Hotel Rural La Casona de Yaiza får du smake en bit av det «ekte» Lanzarote, også bor du for øvrig ved den hvite landsbyen Yaiza med sine ca. 800 innbyggere, så derfor kan du nesten føle deg som en av de lokale.

Jeg liker veldig godt steder som skiller seg ut fra mengden. Det gjør sannelig Casona de Yaiza, for her er ordet «kjedehotell» et fremmedord, og det lille hotellet har funnet sin egen vei i hotellverdenen. Her ligger fokuset på det nære og intime. Her er du som en gjest og ikke et nummer, men et navn og en del av husets hverdager.

Et hus med flere fasetter

På den ene siden, så minner det lille vakre huset om et B&B. Hvorfor? Fordi her er det stelt med alle detaljene, uten at det går for langt. Her har verten, José, sammen med sitt team begge bena godt plantet i Lanzarotes jord. De sørger for at du har et velsmakende frokostbord å stå opp til hver dag. De gir også gode tips til hva du skal oppleve med din leiebil. Sist, men ikke minst, så er de svært opptatt av at du som gjest kan få slappet av i et meget avslappende miljø.

På den andre siden, så minner Casona de Yaiza om et lite boutique-hotell. Hvorfor? Fordi innredningen er meget personlig og ikke en slik man ser andre steder – inspirasjonen er funnet i det gamle støvellandet Italia. Du kommer inn i en tidslomme omkring renessansen, og det er gjort med omtanke. Og så har det lille 3-stjerners hotellet også noe helt annet å skryte av: Et lite kunstgalleri. Jeg kjenner ikke så mange andre steder, hvor et sted med så få rom har innredet en avdeling med «noe flott å kikke på».

Joda, Hotel Rural Casona de Yaiza har noe å by på. Her er det ikke luksuriøst på noen måter, men allikevel er det en dose eleganse og høytidelighet. Det er den kombinasjon, la oss kalle det «en rød tråd», som gjør Casona de Yaiza til noe spesielt.

Spis deg mett i Bodega Lager eller landsbyen Yaiza

Når du sitter hjemme og gleder deg til å komme på ferie, så gleder du deg helt sikkert også til å smake deg gjennom det lokale kjøkkenet. La det være sagt med en gang: Forvent å komme hjem fra ferien en liten smule tyngre :) Med det mener jeg naturligvis, at her er det smaksprøver i vente.. Det er faktisk litt unikt at selv om du bor i innlandet av Lanzarote, så behøver du ikke bruke bilen for å komme ut og spise på kvelden. Uansett om du velger å spise på Hotel Rural Casona de Yaiza eller inne i landsbyen, Yaiza, så vil det undre meg om du kommer til å gå sulten i seng – det måtte i så fall være hvis du er meget kresen og ikke vil unne smaksløkene dine det spanske og internasjonale kjøkkenets fristelser fra de lokale menyene :)

Faktisk er Bodega Lager på Casona de Yaiza kjent for å være en av Lanzarotes beste, og derfor kommer det daglig lokale og spiser med på kvelden, og akkurat det skal du ta som en blåstempling. Særlig er de kjent for sin grillede fisk, som ofte står som dagens meny. Her er det (unntatt torsdag) åpent alle kvelder fra kl. 19.00 til kl. 23.00, og her finnes også en a la carte meny, hvis du ikke er så glad i fisk. 

Som alternativ til Bodega Lagar (Lagar betyr noe i noe i retning av «vingård») har du også landsbyen i gangavstand. Casona de Yaiza ligger nemlig rett på den andre siden av byskiltet og hvis du ikke har noe i mot å gå 1–1,5 km, så er det flere muligheter for å tilfredsstille ganen. Blant annet restaurantene La Bodega de Santiago, Restaurante La Era og Restaurante Los Remedios. Også i nabobyen, Uga, ca. 2 km fra hotellet, finnes det flere restauranter og byen sies dessuten å være en av de hyggeligste på Lanzarote.

Godt å vite om La Casona de Yaiza

Hotel Rural La Casona de Yaiza er et ordentlig gjemmested, hvor «den rette ånden» er til stede. Det er litt som å komme hjem på besøk til familien, José og teamet hans gjør i det sitt beste for at du kommer til å føle deg som hjemme, fra første gang du går over dørstokken.

Selv om huset er lite og kan minne om et sjarmerende bed & breakfast, så kan det allikevel knipe noen ganger med å følge med for vertene :) Det vil si, at noen ganger skal du ha litt tålmodighet med å få kontakt – men du er jo også på ferie, så nyt å komme til et sted hvor stressnivået er lavt og hvor det godt kan være litt «mañana». 

Jeg vil helt klart anbefale deg å ha en leiebil til rådighet under hele oppholdet. Altså hvor bilen er klar til deg på flyplassen, og så at du bruker den som transport til og fra Hotel Rural La Casona de Yaiza. For du bor med naturen rundt deg (og gled deg til det), og derfor kan det være godt å ha den firehjulte til å trille avsted på de små landeveiene og oppleve Lanzarotes storslåtte natur og kulturelle severdigheter.

Vi vurderer at Hotel Rural La Casona de Yaiza henvender seg mer til par enn familier. Men barn er velkomne, men da det ikke er så mange fasiliteter her, så vil jeg heller anbefale «det lille huset på prærien» til par, som ønsker en jordnær ferie med karakter – her er det ingen fine fornemmelser, men til gjengjeld er det 100% fred, ro og herlig utsikt, perfekt til å pleie tosomheten. 

Det er Wi-Fi overalt på området, men på grunn av de store, tykke murene, så er kvaliteten svingende og du vil oftest kunne finne den beste forbindelsen i fellesområdene.

Hvis du ankommer Lanzarote på kvelden, eller senere, så er det viktig at du meddeler dette enten til Hideaways eller José før avreise. For selv om La Casona de Yaiza er Josés andre hjem, så er det ikke ensbetydende med at han er i resepsjonen døgnet rundt :) Så for å sikre at alt går glatt ved ankomsten, hvis du har et sent fly, så send oss en beskjed som vi kan sende videre til hotellet.

La Casona de Yaiza er en eldre frue fra 1825, og hvis veggene kunne fortelle historier, så er det sikkert mange morsomme stunder som huset ville kunne fortelle om. Det betyr også at det er et sted med patina og sjel – murene er for eksempel så tykke at det i løpet av vinteren kan være nødvendig å ha en ekstra trøye med i kofferten, da oppvarmingen ikke alltid er like gjennomtrengende, men spør du meg, så er det bare en del av sjarmen. 

Derfor skal du velge La Casona de Yaiza

  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 13.6 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Kart og avstander

  • Nærmeste landsby Yaiza - 1 km
  • Lanzarotes flyplass - 18 km
  • Lavaklippene ved Los Hervideros - 10 km
  • Saltmarkene Salinas de Janubio - 9 km
  • Kunstverket Monumento al Campesino - 18 km
  • Museet Centro de Vistantes - 12 km
  • Parque National de Timanfaya - 6 km
  • Landsbyen Uga og dens ’pukkelryggede’ - 2 km
  • Markedet i den gamle hovedstaden Teguise - 25 km
  • Fundación César Manrique - 27 km
  • Grotten Jameos del Agua - 29 km
  • Mirador del Rio - 50 km
  • Naboøya La Graciosa (ferge fra Orzola) - 54 km
  • Hovedbyen Arrecife - 23 km
  • Famara-stranden - 32 km
  • Landsbyen Haría og de mange palmene - 50 km
  • Jardín de cactus - 45 km
  • Cueva de los Verdes - 49 km

Her er det hyggelig! Det jeg kaller «rom med sjel og karakter». Selv om det ikke er mer enn 8 dobbeltrom og suiter, så er det allikevel ikke to som likt innredet eller har samme størrelse. Det liker jeg også godt, for det skaper personlighet, som de store hotellene med mange hundre rom aldri vil kunne kjøpe seg for penger.

Du kan få tildelt et rom enten i 2. eller 3. etasje og hvis du ønsker mest mulig plass, så skal du gå for en junior suite eller en suite – da får du det beste som La Casona de Yaiza kan tilby deg.

Stilen i alle de «små hjemmene» har Italia som inspirasjonskilde, nærmere bestemt fra renessansen-perioden. Dermed vil du fornemme de rustikke detaljene fra husets historikk og den romantiske vrien. 

På noen av rommene er det sågar freskoer i taket og malerier pyntet med store «gullrammer». Av andre detaljer, kan vi nevne at noen av rommene har senger hvor himmelseng-effekten gjør opplevelsen annerledes enn på mange andre hoteller. Her er sengegavlen et kunstverk i seg selv, og ovenfor henger det velkjente stoffstykket, som også tilfører rommet et romantisk preg.

Rommene og suitene har utsikt enten til atriumgården, eller med utsikt over hagen med kaktuser. Da vet du, at du er på Lanzarote!

Fasiliteter på rommene

  • Hårføner
  • Satelitt-TV
  • Toalettartikler

Jeg vil anbefale å bestille opphold med frokost, og så ha friheten til å velge hvor du ønsker å spise middag. Da kan du nemlig også bestille á la carte på hotellets restaurant (hvis du velger med halvpensjon hjemmefra, så er det en annen meny) noen av dagene og så andre kvelder kan dere spise ute på noen av nærområdets øvrige restauranter.

Alle rom og suiter har et eget bad, med enten dusj eller badekar (noen har en-suite fra soverommet). Hvis du har et spesielt ønske, så kontakt oss gjerne. Bare vær obs på at vi ikke kan garantere at hotellet kan oppfylle ditt forhåndsønske.

Uansett romtype, så kan sengen enten være med dobbeltmadrass eller to adskilte. Har du et spesifikt ønske, så kontakt enten Hideaways eller hotellet i god tid før ankomsten, for å høre mer om mulighetene.

La Casona de Yaiza er som nevnt et hus, og hvis veggene kunne fortelle... Derfor kan du kanskje også høre hva som skjer på den andre siden av døren til rommet ditt – for et gammelt hus med sjel, er ikke lydisolerte på samme måte som nybygg i dag. For eksempel er det tregulv over det meste av huset, og for noen vil det kanskje føles sjenerende.

Det er et par av rommene som har overlysvinduer og ikke utsikt over hagen fra alminnelig øyenhøyde, men La Casona de Yaiza forsøker i størst mulig grad å unngå at Hideaways gjester innlosjeres i disse rommene.

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på La Casona de Yaiza . Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Balkong
  • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
  • I by eller landsby
  • Byen er nærmere enn 3 km

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

El Valle De Fenauso 11
35570 Yaiza

Koordinater

Latitude: 28.9487
Longitude: -13.7623

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer