Parador de Cruz de Tejeda

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

8,9
Meget bra
2485 anmeldelser

Noe av den beste maten jeg har fått servert på Gran Canaria, har jeg fått servert i restauranten på Hotel Parador Cruz de Tejeda. Selv min reisefelle, Antonio, som bor på Gran Canaria og dermed er vant til å skjemme bort ganen, var meget begeistret og klarte ikke å slutte å snakke om maten før flere timer etter at vi hadde kjørt fra hotellet. Jeg tror til og med han snakket om det dagen etter også... Så dermed kan vi konkludere, at man spiser godt i det lille paradoren.

Hvis du ikke velger Parador Cruz de Tejeda til ferien på Gran Canaria, så vil jeg allikevel anbefale deg å ta en tur innom. Ikke bare for å spise tapas, men også for å nyte den helt fantastiske panoramautsikten over fjellene fra hotellets terrasser, som ligger hele 1 560 meter over havets overflate.

Hva er en parador?

I 1910 gik Marquez de la Vega Inclán, etter oppfordring fra den spanske regjeringen og med velsignelse fra den spanske kongen, i gang med å bygge opp et nettverk av hoteller i hele Spania, under navnet «paradores». Ideen var å velge ut historiske bygninger som for eksempel slott, klostre samt gamle festninger og herregårder og bygge dem om til moderne hoteller til glede for både utenlandske og spanske gjester.

Idegrunnlaget er faktisk fremdeles det samme, og i skrivende stund finnes det i alt 19 paradores, fordelt ut over hele Spania. En fast del av konseptet er for øvrig også at restaurantene alltid serverer mat fra den regionen, som de ligger i, og de fleste paradores er også kjent for å servere lokal gastronomi av meget høy kvalitet.

Mer enn bare tapas

Jeg vil ikke si at restauranten og utsikten er de eneste grunnene til å ta en ferie på Parador Cruz Tejeda. For selv om både maten og beliggenheten er helt fantastisk, så er selve hotellet det også. Jeg hefter meg ved de mange kunstverkene som henger i hotellets stuer, i fellesarealene, i restauranten og på rommene, så for de kunstinteresserte er dette faktisk en liten perle.

Og så er det selve innredningen. Alt hva du ser av møbler i fellesarealene, i restauranten, resepsjonen, peisestuen og så videre er faktisk spesialdesignet til stedet. Kunstverkene er av spanske kunstnere og møblene er designet av en kanarisk arkitekt, så igjen har Parador Cruz de Tejeda noe unikt å by på.

Naturen omkring er dog, når alt kommer til alt, hotellets ubestridte største attraksjon. På kjøreturen opp til hotellet bet jeg meg særlig merke i de mange syklistene som kjempet seg opp fjellene, og faktisk fylte det meg med ærefrykt, for det er til tider veldig bratt opp bakkene.

Hotellets daglige leder, Joan Oliver, kan bekrefte for meg at Parador Cruz Tejeda er et perfekt hideaway til tre typer ferie. Til de som kommer bare for å slappe av og nyte de fantastiske omgivelsene, både på og omkring hotellet. Så er det dem som kommer for å være aktive, enten ved å gå turer i fjellene, eller for å sykle. Men da de fleste kommer med leiebil, er det også mange gjester som bruker bilen til å dra ut på dagsutflukter på hele øya, for så å trekke seg tilbake til de fredfylte omgivelsene høyt oppe i fjellene på kvelden.

Jeg vil nok kombinere de tre tingene og tilrettelegge programmet noenlunde som følger: En dag med avslapning (og et besøk i hotellets spa). En dag med vandring i fjellene, på de mange merkede vandrerutene. En dag ville jeg kanskje prøve krefter med fjellene på sykkel. En (eller to) med utflukter på øya og selvfølgelig en dag med tapas og vin i lange baner. Hva synes du om den planen?

Godt å vite om Hotel Parador Cruz de Tejeda

Nå ligger som kjent Hotel Parador Cruz de Tejeda i ett av Gran Canarias fjellområder, så det skal kjøres oppover et godt stykke, og du venner deg raskt til å manøvrere i terrenget. For øvrig så er infrastrukturen på Gran Canaria moderne, så det er altså ikke små, smale grusveier det kjøres på, men et moderne veinett som gjør det behagelig å kjøre ut i det blå...

Hotel Parador Cruz de Tejeda ligger som nevnt i 1560 meters høyde, og det betyr to ting: For det første, er det ikke like varmt som nede ved kysten, og det kan bli litt kjølig på kvelden, men det er ikke annerledes enn mange andre søreuropeiske reisemål. Personlig synes jeg det er veldig godt at man kan komme opp, og bli kjølt litt ned etter en varm dag ved kysten. For det andre tar solstrålene godt når man kommer opp i høyden, så bare fordi det virker en smule kaldere i høyden, betyr det ikke at du kan unnvære solkremen – tvert i mot.

Parador de «tapas» har et lite badebasseng, som ligger i forbindelse med hotellets spa. Det kan ikke sammenlignes med et olympisk basseng, men på en varm dag, er det et godt sted for en forfriskende dukkert.

Derfor kommer vi gjerne tilbake

Det er i hvert fall én grunn til at jeg gjerne vil besøke Parador Cruz de Tejeda igjen og igjen, men det behøver jeg vel ikke nevne? Det er fantastisk utsikt, utsøkte naturopplevelser og en sentral beliggenhet på Gran Canaria som lokker meg tilbake til Parador Cruz de Tejeda.

Personlig vil heller 100 ganger mer ta en ferie på Gran Canaria, hvor jeg bor her, i stedet for nede for kysten hvor jeg kan besøke strendene så mye jeg orker. Og nå skal jeg være litt forsiktig (i det jeg beveger meg ut i det romantiske hjørnet): Utsikten til fjellene, Atlanterhavet, Teide på naboøya Tenerife og solnedgangene er noe som også trekker meg hit.

Derfor skal du velge Parador de Cruz de Tejeda

  • Nærmeste flyplass: 44 km
  • Nærmeste by: ca. 5.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Kart og avstander

  • Nærmeste by, Tejeda – ca. 5 km
  • Strendene ved Maspalomas – ca. 55 km
  • Den sjarmerende fjellby Santa lucia de Tirajana – ca. 35 km
  • Grottebyen Barranco de Guayadeque – ca. 20 km
  • Gran Canrias vartegn Rogue Nublo – ca. 14 km
  • Den pittoreske fiskerbyen Agaete på det nordvestlige Gran Canaria – ca. 44 km
  • Las Palmas, Gran Canarias Rio – ca. 28 km
  • Playa del Inglés – ca. 55 km
  • Den hyggelige havnen Puerto de Morgan – ca. 51 km
  • Nærmeste golfbane, Real Club de Golf Las Palmas - ca. 24 km
  • Flyplassen ved Las Palmas – ca. 46 km
     

De 86 rommene på Parador Cruz de Tejeda er innredningsmessig veldig like. Det som skiller dem veldig fra hverandre, er de mange forskjellige kunstverkene som henger på rommene. Mange av rommene har dessuten balkonger med den mest fantastiske utsikten, og plass nok til at du kan sitte og nyte et glass vin og et par gode lokale godbiter, mens solen går ned. 

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Parador de Cruz de Tejeda. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Balkong
  • Spa / Velværesenter
  • Hotellbar
  • Innendørsbasseng
  • Treningsmuligheter

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Cruz De Tejeda S/n
35328 Cruz De Tejeda

Koordinater

Latitude: 28.0065
Longitude: -15.5999

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer