Vila Valverde

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

9,2
Fantastisk
108 anmeldelser

Elegant, moderne og historisk med en kjempestor hage og utsikt over Atlanterhavet. Det er den korte versjonen av Hotel Vila Valverde, som er en av mine personlige favoritter på Algarvekysten. Vi befinner oss nærmere bestemt mellom kystbyene Lagos og Luz, og etter min vurdering er beliggenheten optimal: Uforstyrret, men likevel tett på noen av Europas vakreste strender. Vila Valverde er et rendyrket hideaway for par, der faktorer som beliggenhet, kvalitet og romantikk er en viktig del av ferieopplevelsen.

Noen ganger kan et hideaway være godt skjult – derav navnet. Men Vila Valverde-hotellet hører ikke inn under denne kategorien, selv om den til fulle lever opp til alle kravene om å være lite, sjarmerende og autentisk – og på avstand fra turismens pulsåre. Vila Valverde ligger nemlig på en høyde i landskapet, noe som også forklarer det frie utsynet over Atlanterhavskysten. Som et vakkert «fyrtårn» får du automatisk øye på huset før du kjører opp den anlagte alleen fra landeveien.

Lett å finne og i nærheten av alt

Vila Valverde ligger ca. 1 km fra badebyen Luz med noen av kystens mest populære sandstrender, og den historiske bydelen i Lagos er mindre enn 6 km fra hovedinngangen på Vila Valverde. Dessuten har man Algarvekystens vestligste punkt, Sagres, med ruinene av den gamle sjøfartsskolen og Monchique-fjellene innen kort kjøreavstand (kort til en tur ut i det fri med piknikkurven).

Detaljer på detaljer og hjemmelaget frokost

Valverde oser av kvalitet – både innvendig og utvendig. Hvis vi starter innendørs, så er huset bygd opp i tre etasjer, der det i første etasje er resepsjon og lounge-område med et lite tilhørende bibliotek med internasjonale tidsskrifter. Dessuten er det her du kan glede deg til å spise din hjemmelagde fra – bare det nybakte brødet og osten er brakt til Valverde utenfra. Lov meg at du smaker på den ferskpressede jordbærjuicen, tennene mine løper i vann bare ved tanken … Hele sommeren kan du også sette deg til bords med frokosten ute på terrassen.

Designen er minimalistisk og avslappet med vakker og rå kalkstein på veggene, utvalgte møbler som veksler mellom moderne klassikere og utvalgte antikviteter.

I underetasjen er kodeordet forkjælelse – det er nemlig velværeområdet, og i avsnittet nedenfor får du litt flere fristelser:

Spaavdeling, boblebad og to svømmebassenger

Ikke mange hus på Valverdes størrelse kan tilby gjestene sine mer enn ett basseng – men ikke desto mindre er det tilfellet her, for i underetasjen på Valverde finnes et relativt stort basseng, der det også er mulighet til å forkjæle kroppen i det lille boblebadet. Derfor egner Valverde seg til en ferie for 2 uansett tidspunkt på året. Hvis du gjerne ønsker «litt mer», så kan man i spaavdelingen bestille tid til diverse behandlinger fra klassisk massasje til aloe vera-kur og mye, mye mer.

Inne bra, men ute (kanskje) best …

Valverde har også et utendørsbasseng som ligger i den nedre delen av den store hagen, som er så velstelt at man skulle tro at gartneren bruker en saks til å klippe gresset med. Og fordi det er så stor boltreplass utenfor, vil det aldri føles overfylt. Her er det plass til alle – uansett om du vil ligge og sole deg ved bassenget eller sette deg godt til rette på en av fellesterrassene (tips: Fra takterrassen har du den beste utsikten over både hagen og havet).

Merk: Hvis du ønsker å spise middag på Hotel Vila Valverde, så foregår det på den måten at det avtales fra dag til dag – det finnes ikke noen fastsatt meny, men derimot kokkens «daglige anbefaling».

Derfor skal du velge Vila Valverde

  • Nærmeste flyplass: 89 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Kart og avstander

  • Algarves knutepunkt for kultur, Silves – 46,4 km
  • Ta med deg piknikkurven til Monchiques vakre fjellandskap – 47,3 km
  • Et av Portugals vestligste punkter med restene av Henrik Sjøfarerens skole i Sagres – ca. 29,9 km
  • De «karibiske» strendene utenfor Tavira – 116 km
  • Gå på marked i Loulé – 77,7 km
  • Grensen mellom Portugal og Spania – 137 km
  • Alt godt fra havet på restauranter i Olhão – 99,1 km
  • Besøk museet i Portimão i den gamle sardinfabrikken med Algarves historie – 31,1 km
  • Nærmeste golfbane – 13,3 km
  • Faro Algarve lufthavn – 91,5 km
  • Lisboa, Portugals hovedstad – 302 km

I den øverste delen av huset ligger størstedelen av de i alt 15 rommene. Av dem er 10 er standardrom (selv om det ikke er mye «standard» over dem – det vil være galt å si), og resten er superior.

De er store og varierer mellom 25–35 kvadratmeter, og forskjellen på typen er badene, som er noe større i superior-kategorien. Stilen er elegant, men varm. Her er diverse fasiliteter, slik at du som gjest har alle «nødvendigheter» like i nærheten, som gjør ferien ekstra behagelig – f.eks. badekåpe, hårføner og internettilgang. Alle rommene har balkong eller terrasse med utsikt til hagen.

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Vila Valverde. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Balkong
  • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
  • Strand nærmere enn 1½ km
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Spa / Velværesenter
  • Hotellbar
  • Innendørsbasseng
  • Nær vannet (max 4 km)

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Estrada Da Praia Da Luz
8600-209 Lagos

Koordinater

Latitude: 37.1005
Longitude: -8.7212

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer