Club Maritimo de Sotogrande

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

9,3
Fantastisk
874 anmeldelser

Her midt i Sotograndes deilige marina, med fabelaktig utsyn ut over Middelhavet, til Gibraltar-klippen og i det fjerne til fjellene i Marokko og Andalucia, finner du Hotell Maritimo de Sotogrande. – Dette er et perfekt hideaway for deg som ikke har så lyst på det hektiske «se og bli sett»-livet i Marbella, men foretrekker en litt mer avslappet atmosfære. Bo i store, romslige og moderne innredede rom, la deg bli fanget av stemningen, slå deg ned i lobbyen og nyt den kjente designeren Pascua Ortegas spennende innredning.

Selve byen, eller rettere sagt, området Sotagrande er fullstendig fri for det du normalt forbinder med feriesteder langs Costa del Sol, eller i dagligtale; Solkysten. Her er det ikke strandpromenade med souvenirbutikker og turistrestauranter, ingen bråkende diskotek ikke noen brølende vannscootere. Her hersker den freden og roen som områdets velstående beboere ønsker. Langs marinaen ligger noen innbydende caféer – samlingssted både for seilere, det internasjonale publikum med sommerboliger i området og turister som har funnet veien hit, og langs fortauet står det parkert Bentley’er, små fikse Mercedes’er og potente 4-hjulstrekkere skulder ved skulder, mens deres eiere nyter kjølig drikke eller et godt måltid mat.

Veien min hit, gikk fra flyplassen i Malaga, og jeg kom lett ut på den nyere motorveien (avgiftsbelagt) – turen tar en god times tid. Du kan også velge å ta en motorvei langs kysten. Den er kanskje noen km kortere, men i høysesongen er den sterkt trafikkert med overveldende mange av- og påkjøringer til Fuengirola, Marbella, Puerto Banus og Estepona, så det kan bli en langsom affære. Uansett hvilken vei du velger, skal du av ved avkjørsel 133 mot Torreguadiaro og følge skiltingen til Sotogrando Marina, hvor du finner det vakre, røde hotellet med solen som glitrer i de store vinduspartiene.

Et rom du vil huske

Det hyggelige personalet i resepsjonen får raskt gjort unna innsjekkingen og som alltid på et nytt hotell, er jeg spent på å se rommet mitt, og her blir jeg ikke skuffet. Designeren har fått lov til å leke og litt utradisjonelt er rommets håndvask flankert av noen garderobeskap plassert fremst i rommet. Ovenfor har en stor dusj med fossefallsdusj og et separat rom med toalett. Midt i rommet troner sengen på en liten forhøyning og deretter står det en chaiselong, sofabord og lenestol foran vinduene, som blir smekket opp så jeg kan nyte solen og den friske havbrisen. Et fantastisk pluss ved rommet mitt, er at jeg har direkte utsyn mot Gibraltar og fjellene i Marokko. Andre rom har utsikt ut over marinaene. De har en meget spennende innredning med badekar foran vinduene – det er lekkert å ligge i det varme vannet med noe drikke og betrakte båtene i havnen. Andre rom igjen, har en mer «bymessig» utsikt.

Rioja og brandy, made in Spain

Hotellets Restaurante Midas ser innbydende ut, så her skal middagen inntas. Jeg velger den langtidsstekte lammebogen, som også hadde en sterk konkurrent i den langtidsstekte smågrisen. Herlighetene ledsages av en god flaske Rioja og middagen avsluttes på terrassen med kaffe og en spansk brandy i herrestørrelse.

Frokosten er anrettet i den lyse og vennlige frokostrestauranten i andre etasje og kaffeelskere vil glede seg over Nespressomaskinen med fritt valg mellom de mange kapslene. Her er det fersk juice og deilig brød i mange varianter, stort utvalg av ost, pålegg, frukt og marmelade og kjøkkenet sørger for at det alltid er fersk eggerøre. I sommermånedene åpner Terrace El Maritimo – Moët & Chandon, så du kan slappe av med et glass champagne og litt lekker tapas eller sushi.

Nær Sotogrande – innenfor en halvtimes kjøring fra Hotel Club Maritimo ligger noen av Spanias fineste golfklubber som Valderrama, San Roque Club, Real Club de Golf Sotogrande og la Reserva Club de Golf, så liker du det edle spillet, er det virkelig noe å velge mellom. Også Polo er en populær sport på disse kanter, og det avholdes internasjonale turneringer som tiltrekker et stort publikum med den engelske kongefamilien i spissen.

Hotellet har ikke svømmebasseng, men har en avtale med et par private strandklubber som ligger i nærheten. I sommermånedene er det dessuten en liten båt som seiler over marinaen til en flott, bred sandstrand. Strandhåndklær fås i resepsjonen.
 

Derfor skal du velge Club Maritimo de Sotogrande

  • Nærmeste flyplass: 105 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Kart og avstander

  • Nærmeste by, Estepona – 26 km
  • Restauranter og innkjøp (begrenset), Sotogrande Marina – 150 m
  • Nærmeste strand – 5 minutter
  • Nærmeste golfklubb, Real Club de Golf – 4 km
  • Gibraltar-klippen – 25 km
  • Den magiske klippebyen, Ronda – 90 km
  • Nærmeste hvite landsby, Vejer de la Frontera – 100 km
  • Malaga flyplass – 105 km
  • Sherrybyen Jerez – 120 km

Hotellet har 31 deilige, romslige (35 m2) dobbeltrom som er utstyrt med alt hva man kan forlange av et 4-stjerners hotell. Her er det naturligvis aircondition, TV, minibar, oppholdsavdeling, fullt utstyrt bad – forskjellig innredet, avhengig av rommet, deilig seng med dyne og sikkerhetsboks. Hotellet er kvadratisk, så det er forskjeller på utsikten. Noen rom har utsikt over havet mot Gibraltar, noen over marinaen og andre har en mer «bymessig» utsikt.

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Club Maritimo de Sotogrande. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Mulighet for havutsikt/innsjøutsikt
  • I by eller landsby
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Strand nærmere enn 1½ km
  • Treningsmuligheter
  • Hotellbar
  • Nær vannet (max 4 km)

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Sotogrande
Sotogrande

Koordinater

Latitude: 36.2905
Longitude: -5.2710

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer