The Dalabelos

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

9,8
Fantastisk
54 anmeldelser

Jeg mister faktisk munn og mæle (noe som ikke skjer så ofte) når vi ankommer Dalabes Estate! Finnes virkelig dette på Kreta? Alle mine forestillinger om økoturisme med moderne bekvemmeligheter innfris til fulle, og litt til. Her får du luft under vingene, fantastisk utsikt, et fredfylt landskap og råe rustikke byggematerialer som passer godt inn i de lokale omgivelsene og står i vakker kontrast til krukkene med fargerike blomster. Her får du Wow-faktor på beste vis. 

Jeg ønskes velkommen av Giorgos som kommer gående nede fra hagen. En lystig type tenker jeg, med langt hår og arbeidsklær, litt tilbakeholdende, men med et varmt glimt i øyet. Har er ikke akkurat som andre hotelldirektører og jeg elsker det når noen skiller seg litt ut fra mengden og går sine egne veier. Vi skal både komme litt under huden på hverandre og før vi går på en rundvisning, vil Giorgos gjerne høre litt mer om Hideaways og hvor store vi er. Familien er nemlig ikke interessert i store reisebyråer som kommer med mange gjester i store busser. Her legger man vekt på at de gjestene som velger Dalabelos får akkurat det de ønsker seg. Jeg kan raskt berolige ham og fortelle at det vi søker hos Hideaways er unike gjemmesteder med sjel og karakter. At vi alltid beskriver den oppriktige følelsen og opplevelsen av det stedet vi besøker og at det bare er stedet som vi selv gjerne kommer tilbake til, som kommer gjennom nåløyet... Med et litt større smil i det værbitte ansiktet legger han armene om skuldrene mine og sier, «Jamen, da har du kommet til det rette stedet!». 

En ildsjek med passion for sitt opphav og gjester

Mens vi går rundt de rustikke steinhusene forteller Giorgos helhjertet om sin passion. Han har et oppriktig ønske om å formidle sin families og byens kultur til sine gjester, «mitt mål er helt enkelt å ha glade gjester i vakre lokale omgivelser», sier han. Og det råder ingen tvil om at det lokale preget har blitt vernet om og at økoturismen tenkes på i alle detaljer. 

Bygningene har fått navn med lokal tilknytning og lokale kunstnere og keramikere har i samråd med Giorgos fått lov til å sette sitt personlige preg på innredningen i de 10 sjarmerende studio- og ettroms leilighetene. Alt vitner om at her har man med omtanke og behørig respekt tenkt på både naturen og gjestenes velvære. Jeg får følelsen av å stå en liten hytte på fjellet med tykke steinvegger i kombinasjon med vakre fargerike detaljer og landlig hjemmekos og kan nesten høre det spraker i den åpne peisen. 

Her er det vakre lysinnfall og man har tenkt gjennom åpningenes plassering for å gi naturlig lys og ventilasjon, Alle leilighetene har dessuten herlig utsikt ut over olivenmarkene og havet som ligger og blinker i horisonten et par kilometer unna. Selv om du har en liten kjøkkenkrok i leiligheten og muligheten til å lage mat med fantastiske råvarer, så er det store muligheter for at du fristes til å besøke restauranten, fordi:

Her kan du nyte smakene fra det landlige greske kjøkken

Terrassen er åpen og felles, og den utgjør det naturlige samlingspunktet på Dalabelos og her ligger også den koselige restauranten. Jeg får litt en følelse av å være med på familiens hagefest... Ved trebordene under vinrankene kan du både nyte utsikten ut over landskapet og av de lekre matrettene som skapes i kjøkkenet fra gårdens egne produkter – du kan sikkert lokke Giorgos til å gi fra seg noen av de lokale oppskriftene. Det arrangeres regelmessig matlagingskvelder hvor du får lov til å være med fra starten og plukke grønnsaker og urter i hagen til dine egne retter. 

Det er også her du nyter frokosten din (tilleggskjøp) som blant annet består av nybakt brød og hjemmelagde lekkerbiskener som marmelade, ost og sirup samt ferske egg fra hønsegården. Hvis du heller vil lage din egen frokost i leiligheten, så kan du naturligvis det også. Det ligger et supermarked ca. 1 kilometer fra eiendommen og øvrige ferske ingredienser får du stort sett rett utenfor døren. En gang i uken inviterer Giorgos alle som har lyst til å lære å bake brød på tradisjonell måte, så den dagen får du rykende ferskt brød. 

Per Olsen hadde en bondegård...

På Dalabelosgården finnes alt du kan ønske deg av ferske lekkerbiskener. Den store olivenmarken består av 900 trær, vingården ser ut til å bre seg ut i det uendelige og frukttrær av alle slags sorter forsyner gården med appelsiner, sitroner, fiken, morbær, granatepler, mandler, valnøtter og på toppen av det, atskillige krydderurter. Små kjøkkenhager med grønnsaker ligger spredt ut på ulike nivåer på høyden og som en helhet, gir herligheten et omfattende biologisk mangfold som året rundt forsyner husets restaurant med ferske råvarer. 

Og som på alle agriturismo, hører det også dyr til på gården. Et stort antall fjærkre som høns, ender, kalkuner og påfugler går kaklende omkring. Kaniner og et par geiter, et gammelt esel som ofte skriker som en kråke, en unghest og en liten hund kompletterer bildet av landlig idyll. Dyrene går et stykke unna leilighetene, så den medfølgende dyreduften ikke forstyrrer harmonien når du sitter på din balkong. 

Som gjest kan du fritt bevege deg rundt på gården og selv plukke grønnsaker i kjøkkenhagen, plukke fersk frukt fra trærne og ferske urter fra urtegården. Hvis du får lyst, får du også lov til å delta i gårdens daglige gjøremål som å melke en geit, utfordre fjærkre og kaniner, plukke egg i hønsehuset osv. Selvfølgelig kan du også nøye deg med bare å se på blomster, fugler og dyr – «nyte uten å gjøre» – eller kanskje sitte i skyggen under et tre og lese en god bok, drive med yoga i hagen eller bare dagdrømme i de vakre omgivelsene. 

Det kaller jeg et basseng med utsikt!

Enda en wow-opplevelse! Dette må nærmest være essensen av et «evighetsbasseng». Med en makeløs utsikt høyt over olivenmarkene, ut mot havet, (som med litt godvilje) ser ut til å ligge rett fremfor nesen. Bassengbaren er åpen, så man kan stille sulten og tørsten på dagtid og jeg anbefaler at du tar med en god lydbok, for du kommer ikke til å få blikket vekk fra utsikten! Personlig så drømmer jeg om at jeg en dag kan få komme tilbake til Dalabelos, der jeg etter en spasertur blant fjellene bare skal ligge her i solsengen med en kjølig drink i hånden og nyte solnedgangen som farger horisonten orange. Det er jo tillatt å drømme, eller hva? 

Bak bassenget ligger det en liten scene og noen kvelder arrangeres det stemningsfulle fremføringer av lokale musikere med tradisjonelle instrumenter. Giorgos forteller at han selv kan spille på en del av instrumentene så kanskje du kan lokke han ut for å spille et stykke eller to – det tror jeg at du kan :)

Her er det massevis av aktiviteter for den som har lyst!

På Dalabelos Estate har du de perfekte forutsetningene for virkelig å få en autentisk følelse av agriturismo med lokale tradisjoner. Det er bare å komme i gang og hjelpe til med å plukke oliven, delta i vinhøstingen, bake ditt eget brød, delta i matlagingskurs eller bli undervist i keramikkhåndverk. 

Ser du etter mer fysiske aktiviteter, så kan du låne en mountainbike, eller snøre på deg turskoene og begi deg ut i det vakre landskapet. Giorgos har laget en hel meny med forslag til ulike turer, av varierende vanskelighetsgrad i området. Du kan gå ut til kysten, gå gjennom kløfter og grotter til et kloster og arkeologiske utgravninger eller bare gjennom de maleriske og vakre byene i nærområdet. Det finnes også et lite museum som åpnet i juni 2016 og der kan du få innblikk i områdets historie. 

Godt å vite om Dalabelos Estate

Resepsjonen er åpen fra kl. 08.00-23.00. Hvis du ankommer utenfor åpningstidene, anbefaler jeg at du enten kontakter oss i Hideaways eller hotellet direkte. Restauranten er åpen for lunsj og middag på kvelden, fra mai til november. Resten av året serveres det kun frokost. 

Du kan fly til Heraklion (55 km) eller Chania (80 km) og det er en god ide å se etter morgen- eller formiddagsfly når du skal kjøre til Dalabelos. De små fjellveiene er ikke opplyst på natten, så det kan bli en og annen omvei hvis du forsøker å finne frem i mørket den første gangen du besøker Dalabelos. Jeg anbefaler absolutt at du har leiebil tilgjengelig, ettersom Dalabelos er et vaskeekte landsens gjemmested og du trenger bilen når du skal ut på utflukter i ferien. Kjører du leiebil hit, så er det fint å notere telefonnummeret til Dalabelos, hvis du skulle trenge å ringe og spørre om veien (+30 2834022155 eller +30 2834022515).
 

Derfor skal du velge The Dalabelos

  • Nærmeste flyplass: 65 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Kart og avstander

  • Nærmeste mindre by, Perama – 4,5 km
  • Supermarked – ca 1 km
  • Lokal bussholdeplass – ca 4 km
  • Nærmeste strand Geropotamos (småsteinsstrand) – ca 6 km
  • Knossospalasset – ca 26 km
  • Rethymnons historiske sentrum – 24 km
  • Chanias gamleby – 87 km
  • Chanias flyplass – 90 km
  • Samariakløften – ca 122 km
  • Heraklion by og flyplass – ca 65 km

De totalt 10 leilighetene består hovedsakelig av studioleiligheter og 1 roms leiligheter på ca. 25 m2 i sjarmerende, rustikk stil med plass til 2-3 personer. Det finnes også leiligheter med forbindelsesdør mellom rommene (connecting door), noe som er perfekt til f.eks. familier. 

Stilen er gjennomgående landlig med hyggelige detaljer, slik som den skal være på et ekte agriturismo. Den lille kjøkkenkroken har 2 kokeplater, ovn og kjøleskap samt den nødvendige kjøkkenutrustningen. Bad med fine keramikkdetaljer i dusjhjørnene.

Dessuten er det fasiliteter som:

  • Balkong eller terrasse
  • Åpen peis
  • Klimaanlegg
  • TV
  • Internett
  • Hårføner
  • Thermoglass i vinduene
Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på The Dalabelos. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Hotellbar
  • Mulighet for privat basseng
  • Nær vannet (max 4 km)

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Angeliana Geropotamou
740 52 Aggeliana

Koordinater

Latitude: 35.3889
Longitude: 24.6775

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer