Hotel Cram

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

8,7
Meget bra
3091 anmeldelser

Hvis Rådhusplassen i København er hovedstadens absolutte sentrum, så er Placa de  Catalunya Barcelonas ditto, og Hotel Cram ligger ikke langt derfra (800 meter). Skal storbyferien din i Barcelona også være en shoppingferie, så er du også godt plassert, for det er ikke langt til Passeig de Gràcia (200 meter), hvor alle verdenskjente motebutikker ligger som perler på en snor.

Vil du besøke Barcelona, fordi du vil spasere rundt i det historiske sentrum, uten å bo der, og dele adresse med alle andre som har fått den samme gode ideen det er å besøke den katalanske hovedstaden, så er dette hotellet.

Hotel Cram er et moderne designhotell, hvor det kun er fasaden som er bevart fra det opprinnelige huset som ble oppført i 1898. Det med å bevare fasadene, er for øvrig noe jeg synes vi godt kunne lære noe av her i Skandinavia. Her har mange historiske bygninger måttet vike plassen for moderne, minimalistiske bygg. Ikke at det er stygt, men det er nettopp de mange historiske byggene og arkitekturen, som jeg synes er med på å gjøre Barcelona aller mest interessant. Og da mener jeg ikke kun Gaudis arkitektur, men den katalanske arkitekturen i det hele tatt.

Koseprat og en tur rundt med praktikanten

Besøket mitt på Hotel Cram har en morsom liten historie, som faktisk har gjentatt seg en håndfull ganger når jeg har vært på hotellbesøk. Man blir godt tatt i mot i resepsjonen, vi koseprater, snakker om hotellet og dets historie, eierne og hva som gjør nettopp dette hotellet unikt. Jeg skal se på rommene, og da kommer spørsmålet: "Vil det være greit for deg, hvis praktikanten viser deg rundt? Hun skal lære det, og jeg lover at hun vil ta seg godt av deg?".

Naturligvis så kan han eller hun gjerne gjøre det. Jeg har faktisk kommet til den konklusjonen at de unge menneskene kan lære litt, for hvis det er noe ingen av dem noensinne har vært forberedt på, så er det den bygen av spørsmål om hotellet og rommene, som de ganske snart blir stilt av undertegnede. Noen ganger må det til og med ringes til livlinen (resepsjonen), men det er kun fordi vi er grundige hos Hideaways. Vi forventer mye på dine vegne ;-)

My name is Jorge...

På Hotel Cram er det Jorge som viser meg rundt. Det er andre uken hans i jobben, så jeg behersker meg med spørsmålene mine. Dem kan hotellsjefen få lov til å svare på senere. Det er dog noe ved disse små hotellene, og det er at de er usannsynlig gode til å finne personale – mennesker – som deler drivkraften og de verdiene som ligger i det å drive et lite hotell. Her vil du møte service, smil og massevis av personlighet... Og få svar på spørsmålene dine!

Er du på utkikk etter et hotell med en god beliggenhet, en god restaurant og bar på taket med en skjønn utsikt over Barcelona, så er det her på Hotel Cram du skal ha storbyferien din. Hele to restauranter (Restaurant L’Angle har for øvrig en Michelinstjerne) og to coctailbarer, hvor du kan sitte ned i en loungestol og nyte en drink etter en lang dag med opplevelser i Barcelona. Det er noe av det som kan gi ferien "det lille ekstra".

Godt å vite om Hotel Cram

Hotel Cram ligger i hjertet av Barcelona og det betyr naturligvis mange mennesker og mye trafikk. Man har gjort seg umake ved å holde byens støy ute ved å installere lydisolerte vinduer, men du skal forberede deg på litt støy når du bor i sentrum av den fargerike metropolen. Du skal dog fokusere på alt det gode, for sentrum betyr også opplevelser i massevis og det er ikke langt til hverken severdigheter, såvel som et utall av katalanske og internasjonale restauranter og barer.

Derfor kommer vi gjerne tilbake

Her kan du kombinere din storbyferie med et kulinarisk element, og det er noe jeg gjerne kommer tilbake igjen for. Beliggenhet er en avgjørende faktor for en vellykket storbyferie, spør du meg. Ofte hører jeg venner og bekjente som ergrer seg over ikke å ha gjort forarbeidet godt nok, og det resulterte i at når de kom tilbake til hotellet på kvelden, var det for langt til sentrum eller et område med resulterer og cafeer. Det «risikerer» du ikke her på Hotel Cram.

Derfor skal du velge Hotel Cram

  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Kart og avstander

  • Segrada Familia, Gaudis enda ikke ferdigbygbde katedral – ca. 2 km
  • La Seu, Barcelonas gamle katedral – ca. 2 km
  • Det gotiske kvartalet, Barrio Gotico – ca. 2 km
  • La Boqueria, Mercat de Sant Josep, byens fantastiske marked – ca. 1,5 km
  • Parc Guell - Gaudis fantasifulle park – ca. 4 km
  • Casa Milá, La Pedrera, enda et mesterverk fra Gaudis hånd – ca. 1 km
  • Passeig de Gràcia, Barcelonas elegante handlegate – ca. 1 km
  • Camp Nou, FC Barcelona hjemmebane – ca. 4 km
  • Plaza Catalunya, Barcelonas svar på Rådhusplassen – ca. 1 km
  • Museu Picasso, byens Picasso-museum – ca. 2 km
  • Fundació Joan Miró, Mitó-museet – ca. 3 km
  • Ramblaen, Barcelonas travleste gate – ca. 2 km

Her kan du bo i f.eks. standardrom, superiorrom eller suiter. Rommene er innredet med moderne møblement og i veldig lyse farger. Standardrommene er ikke de største i verden.

Hvis du vil ha mye plass på rommet, skal du oppgradere fra standard til superior. Men du kan saktens bo på et standardrom, for mye av ferien kommer du sannsynligvis allikevel til å være utenfor hotellrommet.

Alle rommene har aircondition, Wi-Fi, Flatskjerm-TV, lydisolerte vinduer, minibar, hårføner på badet og badekåpe til fri benyttelse. Størrelsen på et standardrom er ca. 17 m2 og et superiorrom er ca. 23 m2.

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Hotel Cram. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Balkong
  • I by eller landsby
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Hotellbar
  • Nær vannet (max 4 km)

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Carrer D'aribau, 54
08011 Barcelona

Koordinater

Latitude: 41.3881
Longitude: 2.1599

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer

Andre hoteller Barcelona

Vis flere