Reiser til Altea

Altea er et ypperlig feriemål med strender, kultur, historie og mye god mat. Mange av de opprinnelige husene er gjort om til gallerier, kunstverksteder og gourmetrestauranter.

Altea  er en av de vakreste småbyene på denne kyststrekningen

Som veldig mange andre spanske småbyer har Altea både en ny og en gammel bydel. Her ligger den nye bydelen ned ved kystlinjen og er et utmerket feriested. Den eldre bydelen klamrer seg fast over åsryggen bak.

Den moderne delen av byen har et lite bysentrum og en lang, vakker strandpromenade. Her ligger restauranter og kafeer som tilbyr gode tapasretter og annen internasjonal mat. Byen lever for det meste av turisme og har gjort det siden 1960-tallet. Her finner du Miguel Hermandedez-universitetet og rett ved strandpromenaden ligger Palau kunst- og konserthus og Navarro Ramon museet.

Øverst på åsryggen troner gamlebyen, Altea som er en av de vakreste småbyene på denne kyststrekningen. På det høyeste punktet ligger kirken, La Mare de Deu del Consol, med sin utrolige vakre blå kuppel. Herfra har du 360 graders utsikt over store deler av Costa Blancakysten. Fra kirkeplassen går trange, brosteinlagte gater på kryss og tvers nedover åsryggen mellom små hvitkalkede hus vegg i vegg. Mange av husene er gjort om til gallerier, kunstverksteder og gourmetrestauranter.

Fjellkjeden Serra de Bemia ligger i bakkant av Altea og beskytter for vinden, som gir området et flott og varmt microklima med gode temperaturer hele året.

Avstanden fra flyplassen i Alicante til Altea : ca 63 km.

Den sjarmerende lille kystbyen Altea ligger bare cirka 10 km opp langs Costa Blanca, fra den populære feriebyen Benidorm. Tross den korte avstanden er de to reisemålene veldig forskjellige. I motsetning til den rendyrkede masseturismen i den store feriebyen mot sør, kan du oppleve en mer ekte spansk landsbystemning i Altea – i hvert fall oppe på høyden i gamlebyen Casco Antiguo, med dens smale brosteinsbelagte gater og hvite hus med støpejernsbalkonger. Ved foten av den gamle bydelen finner du også i Altea en rekke hoteller med utsikt over det asurblå havet og en lang havnepromenade, som du kan følge over til en av de mange restaurantene eller stranden, dersom du trenger en dukkert.
 

 

Opplev det beste av Costa Blanca 

Det ligger atskillige strender nær Altea, som for eksempel Platja del Cap Negret og Platja de la Roda, som består av både sand og stein. Det er da også opplagt å reise til Altea, hvis du lengter etter en avslappende ferie med sol og strand ved skjønne Costa Blanca. På kysten skiller en kort fjellkjede Serra Gelada, Altea og Benidorm. Dette kystnære fjellområdet er et naturreservat hvor det er mange flotte utsiktspunkter og gode muligheter for å dra på fotturer. Det er ikke så mye skygge der, så husk en hatt og ta med vann. Naturreservatet inkluderer faktisk også en del av havet utenfor kysten, som takket være sitt rike dyreliv er populært blant dykkere.

Kan du løsrive deg fra kysten, kan det varmt anbefales å dra på utflukter i innlandet under reisen i Altea. I Guadalest-dalen finner du for eksempel en perlerad av vakre småbyer som Benifató, Benimantell, Abdet, Guadalest og Confrides. Der finner du masse landsbyidyll, historiske severdigheter, museer, restauranter og fredelig landskap.

Men du behøver ikke forlate Altea for å finne gode spisesteder. Både ned langs kysten nær strendene, og særlig oppe i den stemningsfulle gamlebyen finner du tallrike restauranter og barer. Det er en uforglemmelig opplevelse å sitte med sitt måltid og betrakte bylivet på Plaza de la Iglesia, eller i en av de hyggelige smale gatene. På de varme sommerkveldene summer det alltid av liv her, selv om nattelivet i Altea ikke kan sammenlignes med det i Benidorm. Hvis du vil at det skal skje litt mer en kveld, tar det ikke lang tid å kjøre ned til den store nabobyen. Her er det, utover et rikt natteliv, mange opplevelser for hele familien.
 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Altea

Populære hoteller i Altea

Spania, Valencia-regionen, Altea
8,5
Meget bra
273 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 65 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Valencia-regionen, Altea
9,4
Fantastisk
5394 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 69 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Valencia-regionen, Altea
9,2
Fantastisk
2854 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 71 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)