Reiser til Portimao

Besøk den livlige byen Portimao på Algarvekysten i Portugal. Her kan du nyte fantastisk strandliv, spennende aktiviteter og herlige matopplevelser. Bestill en billig reise til Portimao med Solfaktor!

Portimao som reisemål

Portimao er en kystby i den sørlige regionen Algarve i Portugal. Byen ligger ca 70 km vest for hovedstaden i regionen Algarve, Faro, og øst for feriestedet Lagos. Beliggende ved bredden av elven Arade byr den portugisiske byen på langstrakte strender, naturskjønne opplevelser og en livlig atmosfære. På tross av at Portimao er en relativt stor by er den preget av en behagelig og tilbakelent atmosfære, og er derfor et perfekt reisemål for deg som ønsker å oppleve en passe rolig sommerferie.

Attraksjoner og aktiviteter i Portimao

Strandlivet på Algarvekysten er et trekkplaster for mange turister og Portimao er intet unntak. En av de mest populære strendene i byen er Praia da Rocha som inviterer til deilig badeliv for hele familien. Stranden har myk, gylden sand, klart badevann og moderne fasiliteter som solsenger, parasoller og nærhet til spisesteder og strandbarer. Det er også gode muligheter for vannsport som surfing, kajakkpadling og jetski. Portimao Marina er et annet høydepunkt i byen. Det er ideelt for avslappende spaserturer langs vannet og her er det alltid livlig stemning med mange restauranter, barer og butikker. Det er også et godt utgangspunkt for å bli med på båtturer og delfinsafari langs kysten av Algarve. I området omkring Portimao ligger et badeland (Slide & Splash), flere dyreparker og andre fornøyelser.

Ta turen til Portimao sin gamleby hvor du får oppleve historiske landemerker i den sørlige delen av Portugal. Her finner du blant annet Igreja de Nossa Senhora da Conceição, en kirke med en imponerende barokkfasade, og Fortaleza de Santa Catarina, en gammel festning med panoramautsikt over byen og kysten. Søker du aktiv ferie er det gode muligheter i Portimao. Her finner du gode tennisbaner, områdene rundt byen inviterer til fotturer og terrengsykling og det er mange førsteklasses golfbaner i nærheten av Portimao.

Portimao utgjør et trafikalt knutepunkt på det vestlige Algarve og du kan reise herfra med tog til Faro og videre mot grensen til Spania. Med et enkel togbytte kan du reise nordover fra Portimao til hovedstaden Lisboa. Å benytte seg av regiontogene er vel og merke et noe langsommere reisealternativ enn en leiebil.

Når er det best å reise til Portimao?

Høysesongen i sørlige Portugal er på sommeren, spesielt mellom juni og august på Algarvekysten. I denne perioden er det mest liv i Portimao og temperaturen ligger på rundt 25 grader og byr på solrike dager. Om du ønsker å styre unna den mest intense sommervarmen og de fleste turistene kan du besøke regionen Algarve på våren eller høsten. Temperaturen er fortsatt behagelig og det er ideelt for en høstferie med naturopplevelser og historiske severdigheter i det sørlige Portugal. På vinteren blir det kjøligere og mer utsatt for regn og vind, og det er tiden med færrest besøkende i Portimao.

Matopplevelser og uteliv i Portimao

Du kan glede deg til gode matopplevelser på ferie i Algarve. Den sørlige delen av Portugal er kjent for et bredt utvalg av fersk sjømat og i Portimao kan du nyte deilige fiske- og skalldyrretter på koselige tavernaer. I smale gater i gamlebyen finner du lokale restauranter på små torg som serverer tradisjonelle portugisiske retter som ostepaier, skinker fra Algarve og honningbaserte desserter. Du finner også spisesteder med et internasjonalt preg og rundt byens marina kan du nyte måltidet på uteservering med utsikt over Atlanterhavet. Portugal er også kjent for vinproduksjon og langs Algarvekysten kan du prøve mange smakfulle, lokale viner.

Utelivet i Portimao har en livlig atmosfære, spesielt i høysesong. Her finner du flere barer, puber og utesteder som byr på live musikk og underholdning, samt nattklubber som byr på fest og moro til de sene nattetimer.

Fly og hotell i Portimao

Fra Norge kommer du deg enkelt til Portimao i Portugal. Fra Oslo Gardermoen går det direktefly til Faro Internasjonale Lufthavn (FAO), som er hovedflyplassen på Algarve. Det går flest direktefly i sommerperioden april-oktober, men det finnes direkte avganger også ellers i året. Flyturen tar ca 4 timer og 20 minutter.

Fra flyplassen er det ca 70 km til Portimao sentrum og det raskeste alternativet er med taxi som du finner utenfor ankomsthallen. Det går også direkte busser fra flyplassen til Portimao og dette er et rimeligere alternativ selv om det kan ta litt lengre tid. Ønsker du mer fleksibilitet til å utforske Algarvekysten og den sørlige delen av Portugal i eget tempo kan du vurdere leiebil.

Portimao byr på et bredt spekter av overnattingsalternativer. Her finner du store all-inclusive hoteller, koselige gjestgiveri, samt ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Portimao og Portugal!



Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Hoteller i Portimao

Populære hoteller i Portimao

Portugal, Algarve, Portimao
  • Nærmeste flyplass: 66 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.7 km
  • Internettilgang / WiFi
Portugal, Algarve, Portimao
9,0
Fantastisk
2728 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 71 km
  • Nærmeste strand: ca. 12 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Portimao
8,3
Meget bra
1191 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 71 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Portimao?

7,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 13 anmeldelser