Browns Downtown Hotel

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

8,9
Meget bra
2800 anmeldelser

Lisboa syder og bobler. Der skjer hele tiden så mange nye og spennende ting i den portugisiske hovedstaden at selv våre venner og samarbeidspartnere som bor i byen, innrømmer at de noen ganger mister oversikten (i positiv forstand). Én ting er likevel helt sikkert, og det er at det ikke finnes noen annen storby de heller vil bo i – for selv om byen er under forandring og moderniseres, så er historien og Lisboas personlighet den samme som alltid.

Browns Downtown Hotel er et vakkert tilfluktssted fra den travle byen utenfor, der det pulserende, søreuropeiske storbylivet kan høres. Det legger ikke så godt merke til hva som skjuler seg bak den ellers så uanselige fasaden som hotellet gjemmer seg bak. Det kan nemlig godt være at Browns Downtown Hotel ikke gjør noe særlig vesen av seg når du står på gaten, men så snart du trer inn, vil du ikke bare bli møtt av en hyggelig og rolig atmosfære, men også av en lang rekke interessante design- og møbelklassikere. Her vil du kanskje kjenne igjen et par skandinaviske designklassikere. Det er likevel ikke bare de skandinaviske klassikerne som pryder lobbyen. Her finnes finurlige møbler og belysning av designere fra hele verden, men det vil jeg komme tilbake til, for først vil jeg bare komme med en ganske vesentlig liten detalj.

Du bor i sentrum av Lisboa

Når hotellet har «Downtown» i navnet sitt, så er det faktisk en mening i «galskapen», for beliggenheten er virkelig i sentrum av Lisboa, eller nærmere bestemt «Baixa», som på portugisisk omtrent kan oversettes med «Det nedre sentrum» … Så da fikk vi det på plass :-)

Jeg ankommer til Browns Downtown Hotel direkte fra flyplassen etter å ha vært på Madeira i 4 dager. Her har jeg vært på en lang rekke hotellbesøk, så det å endelig komme inn et sted og få muligheten til å slappe litt av før jeg får nøkkelen til rommet mitt, føles som en luksus. Det er en rendyrket dagligstuestemning over lobbyen, og det er også nettopp det man strebet etter å oppnå da man innredet hotellet, forteller resepsjonisten Manuel meg.

Selvfølgelig kan jeg ikke la være å spørre hvor begeistringen for de danske møblene kommer fra, og Manuel forteller meg at eieren av hotellet er en ivrig samler av møbler, og han tar alltid et nytt møbel med seg hjem fra de mange reisene rundt om i hele verden … Jeg tenker at han høres ut som en skikkelig heldiggris – eget hotell og reiser verden rundt … Slikt skulle jeg også ha likt å ha det ;-)

Jeg blir pent, men også litt insisterende bedt om å ta plass ved Manuels skrivebord, og jeg har på følelsen at det er et par praktiske ting som han gjerne vil fortelle meg før jeg stikker opp på rommet. Jeg tar plass og får meg en liten prat med Manuel. Mest om Lisboa, noen gode råd og tips jeg kan gi videre hvis man vil besøke byen, men også generelt om hotellet og området det ligger i. Manuel forteller meg at «It’s one of the best locations for a city-break in Lisbon», og det vil vise seg at han har belegg for påstanden sin.

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet!

Bare ta det med ro … Jeg skal ikke skrive om et TV-program som i skrivende stund sendes på dansk fjernsyn. I stedet vil jeg bare fortelle deg at hvis det er første gang du skal på storbyferie i Lisboa, så har hotellet en fantastisk beliggenhet. Er det andre gang du skal besøke Lisboa, så har hotellet faktisk fortsatt en fantastisk beliggenhet, og gjett enda en gang … Er det tredje, fjerde, femte eller kanskje tjuende gang du skal besøke Lisboa, så har hotellet fremdeles, og hold deg fast – en fantastisk beliggenhet.

Lisboa består av en lang rekke bydeler med hver sitt særpreg, og jeg skal ikke nevne dem alle her, men når du bor på Browns Downtown Hotel er du like i nærheten av noen av de mest populære og ikke minst interessante bydelene i Lisboa, inkludert Alfama, Bairro Alto, Mouraria, Belém, Alcântara, Chiado, Estrela for bare  å nevne de mest kjente. På bloggen vår kan du lese mye mer om Lisboa, de forskjellige bydelene og severdighetene.

Derfor kommer vi gjerne tilbake

Som jeg innledningsvis beskrev, så syder det og bobler det i Lisboa, og byen er også langt oppe på min liste over søreuropeiske storbyer som jeg gjerne vil besøke igjen ganske snart. Det skjer så mye i Lisboa innen gastronomi, kunst, kultur, natteliv og arkitektur, at det er mange langweekender som kan fylles. I tillegg har flere anerkjente reisemagasiner og reisebloggere kåret Lisboa til en av de mest trendy og upcoming destinasjoner for storbyferie, og Browns Downtown Hotel er med sin beliggenhet et fremragende utgangspunkt for en reise til den portugisiske hovedstaden.

Jeg er spesielt begeistret for den hjemmekoselige dagligstuehyggen jeg ble møtt av i hotellets lobby. Det kan ikke sies bedre at den gir en god kontrast til det travle og spennende storbylivet som venter deg når du trer ut av døren.

Rommenes stilfulle interiør gjør – på tross av at størrelsen ikke er prangende – også Browns Downtown Hotel til et sted som jeg svært gjerne besøker igjen.

Godt å vite om Browns Downtown Hotel

Den kanskje viktigste informasjonen om Browns Downtown Hotel er at frokosten ikke serveres på selve hotellet, men på den nærliggende Brown's Coffee Shop. Frokosten er absolutt den lille spaserturen verd, så et lite råd er at når du går til frokost, så vær klar for neste punkt på to-do-listen din. I resepsjonen vil de nok vise deg veien ;-)

Det er ingen grunn til å gå tilbake til hotellet. Hotellet ligger i sentrum, og det betyr at det er biler og folk på gaten, slik det vanligvis er midt i en storby. Dersom du er svært følsom for støy, så er det kanskje ikke et like opplagt valg å overnatte på Browns Downtown Hotel. Jeg merket det ikke selv, men ble bare gjort oppmerksom på det av Manuel i resepsjonen.

Derfor skal du velge Browns Downtown Hotel

  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Kart og avstander

  • Castelo São Jorge med Lisboas kanskje beste utsikt – ca. 1 km
  • Den «gylne» handlegaten, Avenida da Liberdade – ca. 1 km
  • Lisboa Oceanarium, som er et av Europas største – ca. 8 km
  • Nærmeste metrostasjon, Baixa-Chiado – ca. 100 m
  • Lisboa lufthavn – ca. 7 km
  • Det fasjonable «bohem»-området, Bairro Alto – ca. 1 km
  • Piknik i Eduardo VII-parken ved Marquês de Pombal – ca. 2,3 km
  • Smak på de verdensberømte Pastéis de Nata i Belém – ca. 6 km
  • Portvinsinstituttet, Solar do Vinho do Porto (med prøvesmaking) – ca. 1 km
  • Monumentet over Henrik Sjøfareren – ca. 10 km
  • Tårnet ved Tejoelven i Belém – ca. 8 km
  • Det vakre Hieronymittklosteret – ca. 7 km
  • Gulbenkian-museet – ca. 3,5 km
  • EXPO ’98-bydelen med kjøpesenter – ca. 10 km

Browns Downtown Hotel har i alt 36 rom. Alle rommene er innredet forskjellig, men holdt i samme stil, slik at det finnes en rød tråd. Rommene er moderne, og eierens begeistring for design har også smittet av da rommene skulle innredes.

Fasiliteter:

  • Wi-Fi er gratis på alle rom og fellesområder
  • TV på alle rom
  • Radio og musikkavspiller (mulighet for å koble til avspiller)
  • Liten kjøkkenkrok med kjøleskap til fri avbenyttelse
  • Safe
  • Strykejern og et (lite) strykebrett
  • Hårføner
  • Klimaanlegg
  • Takvifte
  • Nespresso-maskin

På superior-rommene har du også en iMac til fri avbenyttelse, mens det på standardrommene «kun» finnes en iPad.

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Browns Downtown Hotel . Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
  • I by eller landsby
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Hotellbar
  • Nær vannet (max 4 km)

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Rua Dos Sapateiros 73
1100-580 Lisbon

Koordinater

Latitude: 38.7104
Longitude: -9.1381

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer

Andre hoteller Lisboa

Vis flere