Quinta dos Poetas

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

9,3
Fantastisk
533 anmeldelser

Mor, far og datter – Rosa, Artur og Ana. Du kommer raskt på fornavn med det familieeide Hotel Quinta dos Poetas på Algarvekysten. Anas domene er resepsjonen, Rosa har det store overblikket innendørs, mens Artur har grønne fingre og elsker å nyte «friluftslivet» i hagen. De er et godt team.

I tillegg til det familiære samarbeidet har de øye for hva du som gjest setter pris på. De vet at et smil smitter positivt og er en god start på dagen. De ved at du setter pris på at maten er hjemmelaget. De ved at du nyter den velstelte, parklignende hagen.

Kort og godt så vet Rosa, Artur og Ana at deres lidenskap er grunnen til at så mange gjester kommer tilbake år etter år, siden de for godt 7 år siden åpnet opp dørene til sitt nye «familiemedlem», Hotel Quinta dos Poetas i Algarve.

En overraskende joker med stor J

Jeg har i mange år hatt et godt øye til Quinta dos Poetas, som oversatt betyder «poetenes hus». På en lun solskinnsdag midt i januar får jeg endelig min tilfredsstilt nysgjerrigheten min. Hvorfor så denne interessen for et lite sted midt i innlandet av Algarve? Fordi jeg tidligere har vært en flittig besøkende på husets egen hjemmeside uten at den helt har oppfylt mine forventninger. «Quinta dos Poetas må ha mer å by på», tenkte jeg hver gang internett førte meg til hjemmesiden. Så da jeg planla min forrige reise til Algarve, sørget jeg for å avtale et besøk hos Rosa og hennes familie. Det var godt at jeg gjorde det! For et sted! Jeg er solgt…

Det er faktisk noe av det jeg liker aller best ved å være i reiselivsbransjen – å finne de overraskelsene som ingen «regner med», men som i virkeligheten er små, unike perler. Hotel Quinta dos Poetas hører under denne kategorien, og jeg er glad for å kunne tilby deg et sted med sjel, landlig idyll og likevel innen kort kjøreavstand til en av Europas vakreste kyststrekninger.

Hjemlig touch

Selv om Quinta dos Poetas er et hus med kun 22 rom, har familien sørget for at du ikke kommer til å kjede deg hvis du trenger litt underholdning. I hagen finnes det et mindre lekeområde med sandkasse, huske og sklie, mens det innendørs er et spillrom og et lite område med treningsmuligheter for dem som gjerne vil ha en ergometersykkel til rådighet i ferien. Ikke noe spesielt, men stedets størrelse tatt i betraktning er det en fin service å tilby gjestene.

Rosa, Artur og Ana ser det som sin viktigste oppgave at du føler deg hjemme allerede når du kommer inn i lobbyen, og det har de i aller høyeste grad lyktes med – her er det kjempehyggelig og hjemmekoselig. Stilen er «poetisk», med synlige bjelker i taket, fliser med brede fuger på gulvet, og peisen setter prikken over i-en. Møblene passer perfekt inn i stilen – kurvflettede stoler, stemningsfulle malerier og tepper gir rommet varme. På bordene ligger et par blader, og langs vinduene blomstrer store potteplanter. Jeg gjentar gjerne meg selv: Her er kjempehyggelig! Lobbyområdet er hotellets «navle», med adgang til bassengområdet og hagen, frokostrestauranten og kjelleren med aktivitetsmuligheter. Godt tenkt og godt utnyttet – jeg er sikker på at du vil gi meg rett.

Plask, plask, plask og plukk din yndlingsfrukt

Den store terrassen med bassengområdet er det første du legger merke til når du kommer ut av lobbyen. Det blir vanskelig å holde deg innendørs, for du vil instinktivt si «ah, så vakkert det er her». Det går ikke to brøkdels sekunder før jeg forestiller meg at jeg sitter ved de runde kafebordene en lun sommerdag og nyter et glass kaldt, rislende vin og bare skuer ut over hele området, som veksler i grønne nyanser så langt øyet kan se. Svømmebassenget er relativt stort med tanke på quintaens størrelse, og siden terrassen ligger på et platå, har du selv fra bassengkanten utsikt over hage og frukttrær.

Apropos frukttrær, så kan du velge mellom seks forskjellige – og det er selvsagt bare å plukke din favoritt når trangen melder seg. Jeg smakte på en kulerund og moden appelsin, og herved gir jeg den anbefalingen videre!

Vil du ha et insidertips?

Jeg har allerede fortalt deg at Hotel Quinta dos Poetas har mange stamgjester. Mens Artur viser meg rundt i den kjempestore hagen, avslører han samtidig at den blir flittig brukt etter frokosten til å «fordøye maten» – gjestene liker å gå en morgentur når energidepotene er tanket opp med frisk frukt, hjemmelagde kaker og en portugisisk bica eller to. Hagen har en liten innsjø der de små fiskene svømmer rundt og leker sisten, mens froskene kvekker sin karakteristiske korsang. Det skal ikke mye fantasi til å forstå hvorfor de mange tilbakevendende gjestene holder denne «tradisjonen» i hevd. Så jeg har bestemt meg for å prøve denne vanedannende turen i det grønne neste gang veien fører meg til Algarves innland.

Velbekomme

Det sies at smaksløkene dine raskt venner seg til å feriere hos Rosa og co. Hvorfor? Fordi lokalbefolkningen også gjerne stikker innom og får stillet sulten her. Selv om jeg dessverre ikke får smaksprøver fra menyen, kan jeg av gode grunner ikke garantere for kvaliteten, men jeg tar det som et visst godkjentstempel at lokalbefolkningen er hyppige stamgjester. Det er åpent både til lunsj og igjen om kvelden, og det er kun mandag at kokken tar seg en velfortjent fridag. Råvarene kommer så langt det er mulig fra lokalområdet – f.eks. handles det hver dag inn på fiskemarkedet i Olhão, skalldyrene hentes fra Rio Formosa, og grønnsakene stammer fra bøndenes åkrer i innlandet av Algarve.

Godt å vite om Hotel Quinta dos Poetas

Hotel Quinta dos Poetas har en drømmebeliggenhet, i et skikkelig «hideaway-smørøye» på østsiden av Algarvekysten, og til tross for de landlige omgivelsene er poetenes hus enkelt å finne og ligger i nærheten av «alt». Til markedsbyen Olhão er det 6 km, og Faro ligger bare 10 km unna. Du kan fly til både Lisboa og Faro lufthavn, men her må du være oppmerksom på at det fra hovedstadsområdet tar ca. 3 timer i bil til Algarve, mens Faro lufthavn ligger kun 20 minutters kjøring unna.

Derfor skal du velge Quinta dos Poetas

  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 9.4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Kart og avstander

  • Algarves knutepunkt for kultur, Silves – 72 km
  • Ta med deg piknikkurven til Monchiques vakre fjellandskap – 88,3 km
  • Et av Portugals vestligste punkter med restene av Henrik Sjøfarerens skole i Sagres – 121 km
  • De «karibiske» strendene utenfor Tavira – 29,5 km
  • Gå på marked i Loulé – 20,4 km
  • Grensen mellom Portugal og Spania – 51,4 km
  • Alt godt fra havet på restauranter i Olhão – 7 km
  • Besøk museet i Portimão i den gamle sardinfabrikken med Algarves historie – 72,8 km.
  • Nærmeste golfbane Corlina Verde – 13,4 km
  • Lisboa, Portugals hovedstad – 280 km
  • Faro Algarve lufthavn – 15,5 km

Du kan nesten telle hvor mange rom det er her på to x to hender – 22 i alt. Av dem har 16 balkong, og 3 rom har connecting doors, som det så fint heter. Det betyr egentlig bare at det blir dobbelt så mye plass til den kvadratmeterkrevende familien, siden to rom kan slås sammen. 6 ligger på bakkeplan og resten i 2. etasje. 

Etter min mening er rommene ikke i den samme sjarmerende stilen som resten av huset. Det er ikke kvaliteten som halter eller plassen som mangler, men interiøret er en smule «vanlig hotell»-aktig med parkettgulv, stripete sengeteppe og den samme stripen på gardinene. Men jeg vil gjerne understreke at det ikke er spart på noe fra familiens side – de er tvert imot stolte av innredningen. 

Alle rom fra 1–22 er identisk i stilen, og plassen er godt utnyttet, med bl.a. skrivebord og lenestol. På fleste av rommene har man byttet ut TV-en med flatskjermer, i tillegg er minibar og safe en fast del av fasilitetene. Det er gratis internett via kabel, slik at du kan sende en feriehilsen hjem.

I tillegg til rom finner du også noen leiligheter her med et separat, atskilt soverom og plass til 2-4 personer.

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Quinta dos Poetas. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Balkong
  • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
  • Hotellbar
  • 2 eller flere soverom
  • Treningsmuligheter

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Sitio Da Arretorta
8700-245 Olhao

Koordinater

Latitude: 37.0697
Longitude: -7.8634

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer