Sultanhan Hotel

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

9,4
Fantastisk
1342 anmeldelser

Én av styrkene til Sultanhan Hotel er beliggenheten; herfra har du gangavstand til byens største severdigheter og utelivet. Hotellet byr også på en flott atmosfære når det kommer til stil og innredning, men det beste med hotellet er takterrassen. Derfra har du utsikt over hustakene, Hagia Sophia og Den blå moské og du kan nyte synet av omgivelsene sammen med en god frokost.  

Hotel Sultanhan eies av to brødre med et overordnet mål, nemlig å få flere hundre år gamle håndknyttede tepper renovert til nesten ny stand. Det er kun noen få firmaer i verden som klarer denne prosessen. Kundene er ofte museer, regjeringer og ytterst velstående privatpersoner. Overalt på hotellet ser man spor etter brødrenes interesser for gamle innredningsdetaljer; derfor vil du ikke bli forbauset hvis du kommer over møbler eller tepper som er opptil 500 år gamle. Det er lett å overse for reisende fra Vesten, men gå bort og føl på gardinene i lobbyen, som er laget av silke. Interiøret bærer ikke preg av at bygningen er relativt ung; hotellet ble bygget i 2005. Den opprinnelige bygningen var et meget gammelt regjeringsbygg, som man ikke klarte å redde og deretter restaurere. Derfor gikk man for det beste alternativet, nemlig å bygge en ny bygning i identisk stil. Dette vil du merke på takhøyden; brødrene kunne sikkert fått plass til ytterligere to etasjer dersom de hadde fulgt moderne byggenormer, men nei; hotellet skulle være autentisk og gjenspeile den osmanske opprinnelsen.

Hotellet har en stor lobby der der serveres kaffe og te, samt en takresturant som byr på fantastisk utsikt over hustakene, Hagia Sofia og den Blå moské. Her kan du drikke kaffe samtidig som du nyter utsikten. Som prikken over i-en kan du besøke hotellets hamam og badstue eller bestille massasje og andre behandlinger. 

 

 

Derfor skal du velge Sultanhan Hotel

  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • I by eller landsby

Greit å vite

Resepsjonen er døgnåpen. Parkeringsplass finnes i området og kan benyttes mot betaling. Hotellet tilbyr vaskefasiliteter og bagasjeoppbevaring. 

Fra Hotel Sultanhan kan du utforske alle Istanbuls hemmeligheter til fots. Frokosten som serveres hver morgen kan nytes sammen med den fantastiske utsikten over hustakene i de gamle delene av byen og Bosporosstredets veltrafikkerte hav. Hotel Sultanhan er et såkalt helsehotell. Dette innebærer at verken alkohol- eller nikotinvarer selges på hotellet. Parkering finnes i området og kan benyttes mot betaling. 

Kart og avstander

  • Gulhane Park, et fredelig sted midt i pulserende Istanbul – 1,2 km
  • Topkapi Palace, der sultanene bodde – 1,3 km
  • Spice Bazaar, i størrelse kun overgått av Grand Bazaar – 1.2 km
  • Hagia Sofia, imponerende byggverk – 900 m
  • Den Blå Moské, en enorm moské, kledd med blå fliser – 800 m
  • Grand Bazaar - verdens eldste og største overbygde basar - 650 m 
  • Taksim Square, fantastisk shopping – 4.5 km
  • Atatürk-flyplassen – 18,7 km
  • Sabiha Gökçen-flyplassen – 44 km
     

Hotel Sultanhan har 40 rom, som enten har utsikt mot en vakker regjeringsbygning eller mot nabobygget, som ligger 6-7 meter fra hotellet.

Rommene er velutstyrte med satellitt-TV, gratis Wi-Fi, aircondition, minibar, pengeskap, kaffe-og tefasiliteter og baderom med dusj/badekar, badekåpe, slippers og hårføner. Enkelte rom har balkong eller terrasse, og utsikten kan som nevnt variere. Sengene kommer enten som to enkeltsenger eller én dobbeltseng. Madrassene er komfortable og sengetøyet er laget av egyptisk bomull. Putemeny finnes. 

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Sultanhan Hotel. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • I by eller landsby
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Hotellbar
  • Nær vannet (max 4 km)

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Piyer Loti Cad. No: 7
34122 Istanbul

Koordinater

Latitude: 41.0077
Longitude: 28.9727

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer

Reisemål Marmararegionen