Reiser til Calvi

Ta turen til sjarmerende Calvi på Korsika i Frankrike. Her kan du nyte sol og bad, storslåtte naturopplevelser og spennende aktiviteter. Bestill en billig reise til Calvi med Solfaktor!

Calvi som reisemål

Calvi er en liten by på nordvestkysten av Korsika i Frankrike. Det er et attraktivt reisemål som tiltrekker seg turister som ønsker å oppleve flott natur, deilig strandliv ved Middelhavet og livlig byliv. Feriestedet passer for både barnefamilier, par og vennegrupper. Calvi på Korsika skjuler historiske relikvier fra både italiensk og fransk herredømme. Føles faktisk som om du er i et helt annet land, som er en herlig blanding av de to.

Som fødestedet til Columbus har Calvi en rik kulturell og historisk arv samtidig som den tilbyr mange spennende severdigheter og aktiviteter. Du kan for eksempel dykke under havet for å utforske vrak på havbunnen eller gå langs de koselige, brosteinsbelagte gatene inntil du slår deg ned på en av de sjarmerende kafeene i byen, eller ta en tur på stranden for å slappe av i sanden.

Attraksjoner og aktiviteter i Calvi

Mange turister trekker til Korsika for det deilige strandlivet langs Middelhavet. Calvi Beach er en populær sandstrand med klart badevann, moderne fasiliteter og gode muligheter for  vannsportaktiviteter som jetski, windsurfing og paddleboarding. Du kan bli med på båttur utenfor kysten på enten dagsturer, turer i solnedgang eller snorkleturer for å oppdage skjulte skatter under vann. Det er også anbefalt å bli med på båttur til Scandola naturreservat som står på UNESCO-verdensarvliste og ligger kun en kort båttur fra Calvi. Her kan du oppleve fantastisk natur med imponerende røde klipper, grotter og undersjøiske skatter.

Calvi sentrum byr på sjarmerende byliv med smale gater, historiske bygninger og en flott marina som inviterer til hyggelige spaserturer. Besøk også Citadelle de Calvi, en historisk festning som dominerer byen og gir panoramautsikt over Middelhavet og bukten utenfor Calvi by. Søker du aktiv ferie er Calvi et godt utgangspunkt. De nærliggende fjellene har turstier som gir gode muligheter for fotturer og utendørsaktiviteter.

Når er det best å reise til Calvi?

Sommeren er høysesong i Frankrike og det er tiden med flest besøkende til Korsika, spesielt fra juni til august. Med temperaturer mellom 25-30 grader og solrike forhold er det ideelt for en sommerferie med sol og bad i Calvi. Ønsker du å styre unna de største folkemengdene og den varmeste tiden er våren og høsten gode tidspunkt å besøke Korsika. Det er perfekt for naturopplevelser og sightseeing, og det er fortsatt behagelige badetemperaturer i Middelhavet. Vinteren er lavsesong i Frankrike med kjøligere temperaturer og mer nedbør i Calvi.

Matopplevelser og uteliv i Calvi

Frankrike byr på et kulinarisk kjøkken og i Calvi kan du glede deg til herlige matopplevelser. Her finner du restauranter som serverer spesialiteter fra Korsika, blant annet charcuterie (skinke og pølse), ostetallerken, grillet lam og villsvin. I tillegg er det mange spisesteder som serverer retter med internasjonale smaker. Nyt verdenskjente viner fra Frankrike til måltidet, eller prøv lokalprodusert vin fra Korsika på vinsmaking og lokale restauranter.

Utelivet i Calvi er kjent for en festlig atmosfære. Her finner du en rekke barer og utesteder som byr på fest og underholdning for alle. Enten du ønsker å nyte en drink på cocktailbar med havutsikt eller danse inn i natten på pulserende nattklubber, vil du finne noe for enhver smak i Calvi.

Fly og hotell i Calvi

Du kommer deg enkelt fra Norge til Calvi på Korsika. Øya har to flyplasser som betjener det meste av den internasjonale flytrafikken. I sommermånedene juni og august kan man fly direkte fra Oslo Gardermoen til Ajaccio Napoleon Bonaparte flyplass (AJA). Resten av året krever én mellomlanding. Man kan også fly med minst én mellomlanding til Bastia Poretta flyplass (BIA) som ligger i nærheten av byen Bastia.

Du kan ta taxi fra flyplassen i Ajaccio til sentrum av Calvi, men det er et dyrere alternativ på grunn av avstand. Et rimeligere alternativ er å benytte seg av bussforbindelse fra flyplassene, men merk at det ofte krever et bussbytte på veien. Ønsker du frihet til å utforske mer av Korsika på din ferie i Calvi, kan du vurdere å leie bil.

I Calvi finner du hoteller og ferieleiligheter til enhver smak. Her finner du både store all-inclusive hoteller, boutique-hoteller og koselige gjestgiveri, samt feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Calvi og Korsika!

Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her

Hoteller i Calvi

Populære hoteller i Calvi

Frankrike, Korsika, Calvi
8,8
Meget bra
1411 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 96 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Korsika, Calvi
9,4
Fantastisk
300 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 85 km
  • Nærmeste strand: ca. 5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Korsika, Calvi
7,9
Bra
1597 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 96 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Internettilgang / WiFi