Elia Traditional Hotel

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

9,6
Fantastisk
77 anmeldelser

Elia høres ut som navnet på en jente – og det kunne det like godt ha vært. For Elia drives av en kompromissløs og erfaren kvinne, hvis lidenskap er å tilfredsstille de mange stamgjestene som returnerer hvert år for å tilbringe ferien her. Men de kommer ikke bare for å ha fri – de kommer også for å besøke Jo, som er kvinnen bak ett av de sjarmerende, små hotellene på Kreta.

Jo er en pioner på flere punkter – for det første har hun slått seg ned og skapt en tilværelse langt borte fra sine opprinnelige omgivelser i England. Der var reiselivsbransjen levebrødet hennes og hun hadde Kreta som sitt ansvarsområde. Da sjansen kom, flyttet hun røttene fra det britiske kongedømmet og plantet dem solid i den greske jorden. Det er den forkortede utgaven for Jo’s tilværelse som hotelleier. Foruten å ha slått røtter på Kreta, har hun også plantet begge beina solid plantet i jorda og er en positiv og utadvendt person – smilende og lett å ha med å gjøre.

Ingen regler er den eneste regelen

Mens hun viser rundt, understreker hun gjentatte ganger at den eneste regelen på stedet er at det ikke er regler – det er veldig viktig for henne. Jeg tenker: «Ja, ja ... det er lettere sagt enn gjort, fordi det må da ende med ragnarok hvis det ikke er noen faste rammer.» Men Jo kommer med et par eksempler på den regelfrie ferieformen, og så forstår jeg mye bedre – fordi det egentlig bare er et uttrykk for god service. For eksempel er det ikke en regel om at du skal spise frokost mellom kl. 7 og 10. Nei, hvis du vil sove lenge, skal du få lov til å sove lenge. Så når klokken slår 08.30, kan du komme slentrende når det passer deg – selv om den har passert 11 på formiddagen. Det er din ferie, og deg det skal tas hensyn til. Du kan også lage din egen piknikkurv og deretter ta frokosten med i hagen, på terrassen eller på stranden hvis du vil det – det styrer du selv. 

Bestill middagen ved frokostbordet

På Elia Hotel kan du også sette deg til bords om kvelden – bare husk å gi beskjed på formiddagen slik at kokken kan handle inn, avhengig av hvor mange som kommer til middag om kvelden. Hele sommeren serveres den under åpen himmel på takterrassen med utsikt over havet. De fleste gjestene velger denne løsningen, fordi Jo serverer lokale retter laget på ferske råvarer – og så har ikke prisene på menyen økt siden 2005, og du kan dermed serveres en 3-retters middag inkl. dessert for ca. € 15,- pr. person. 

Hvis du vil prøve et av områdets andre menyer under oppholdet, så spør Jo – hun kjenner de fleste restauranter i en radius på flere kilometer, og hun har alltid en anbefaling klar for steder hvor hun vet at maten (som hennes) er hjemmelaget og frisk.

Fasiliteter og aktiv ferie på Elia Traditional Suites

På Elia Hotel er det ikke et vell av fasiliteter – det er tiden med hverandre som er i høysetet. Sett ut fra husets størrelse er svømmebassenget relativt stort, og det ligger på et forhøyet platå bak hovedhuset Når du står oppreist, kan du nyte utsikten over havet og omgivelsene. I tillegg er det et lite wellness-hus, hvor du etter avtale kan legge deg godt til rette på benken og bli massert, mens du ser ut av vinduene til hagen.

Te for to og masse atmosfære

Som en av de mer varme fasilitetene, kan du nyte kaffe og te ad libitum dagen lang – Jo kommer fra England, og denne skikken har hun valgt å ta med fra sitt hjemland.

Jeg drikker generelt mye kaffe på en dag, så det er fuglesang i ørene at kaffen er klar når tørsten melder seg. Spesielt når du kan sitte og nyte den i den stemningsfylte hagen, som både er original og uberørt med frukttrær (plukk selv) og busker, men som også minner om et fransk landsted med møbler laget av kurvflettede møbler, pent plasserte blomsterpotter og kunstneriske steinarrangementer. 

Liker du turstier og aktiv ferie?

Elia er perfekt for de som vil ha en aktiv ferie. Hotellet ligger passe langt vekk fra kystens masseturisme, men til gjengjeld nærme nok til at du kan se Middelhavet – det tar ca. 15 minutter fra du setter deg i bilen til du kan parkere nede ved stranden. Alternativt kan du knytte turskoene og ta med Jo's piknikkurv på farten – Elia Traditional Hotel ligger midt mellom noen av øyas populære turstier, og du har ca. 10 km til hver side like utenfor døren.

Alle er velkomne - også det yngre publikum

Umiddelbart så henvender Elia seg mer til par enn familier, for riktignok er det mye plass å boltre seg på, og det er også en huske her, men da har vi nok også dekket det som reellt er her av barnefasiliteter. Eller har vi? Jo forteller at hun hvert år ønsker atskillige barnefamilier velkommen, og mange av dem er gjengangere. For det er område hvor Elia kanskje er litt mer barnevennlig enn så mange andre rustikke perler! Bortskjemming og likeverdighet! Som Jo så korrekt sier, er barna like mye på ferie som de voksne, og hvorfor skal de bli snytt? Derfor er det alltid en is og en pose sukkertøy på lager hos Jo, og så tar hun noen ganger en runde rundt bassenget og deler ut godteri. Det kaller jeg barnevennlig – spesielt når det ikke er planlagt, men alltid skjer spontant og hvis «belønningen» er på sin plass. 

Derfor skal du velge Elia Traditional Hotel

  • Nærmeste flyplass: 47 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Kart og avstander

  • Nærmeste landsby, Chrisavgi - ca. 2 km
  • Nærmeste by (innkjøp, restauranter), Maleme – ca. 10 km
  • Nærmeste strand ved Maleme – ca. 8 km
  • Chanias gamleby – ca. 28 km
  • Flyplassen i Chania – ca. 45,5 km
  • Rethymnon historiske bydel – ca. 85 km
  • Samaria-kløften – ca. 52 km
  • Knossos-palasset – ca. 164 km

Elia har totalt 3 forskjellige romtyper, fordelt på 9 av husets rom. Akkurat som det ikke er to personer som er like, er alle rommene på Elia forskjellig innredet, men de har det til felles at de er personlige og skikkelig koselige. Alle er utstyrt med minibar og aircondition og de er stilige - en blanding av det rustikke, moderne og boutique. Ikke alle har balkong eller terrasse, men jeg er sikker på at du allikevel vil finne et fredelig personlig sted i den store hagen hvor du kan nyte stillheten.

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Elia Traditional Hotel. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Balkong
  • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Spa / Velværesenter
  • Hotellbar

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

73006 Ano Vouves
73006 Ano Vouves

Koordinater

Latitude: 35.4897
Longitude: 23.7880

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer