Reiser til San Sebastian

Besøk den kulinariske byen San Sebastian i Baskerland i nordlige Spania. Her kan du kombinere fantastisk gastronomi, kunst og kultur og sol- og badeliv. Bestill en billig reise til San Sebastian med Solfaktor!

San Sebastian som reisemål

San Sebastian er en sjarmerende kystby, beliggende i Baskerland nord i Spania. Byen ligger ved Biscayabukten, ca 17 kilometer fra grensen mot Frankrike og ca 100 km. øst for Bilbao. Det er et attraktivt reisemål som tiltrekker seg turister fra hele verden som ønsker å oppleve fasjonabelt strandliv, flott natur og kulinariske matopplevelser.

Matopplevelser og uteliv i San Sebastian

San Sebastian i Baskerland er anerkjent som et gastronomisk høysete i Spania og her vil du ikke bli skuffet av matopplevelsene. Byen er kjent for pintxos, en variant av spanske tapas som serveres på barer over hele byen. Pintxos er små, delikate retter som varierer fra sted til sted, og det å gå på pintxos-tur er en populær aktivitet blant både turister og lokalbefolkning.

San Sebastian er også kjent for de mange Michelin-stjerne restauranter som er verdt et besøk for en ekstraordinær matopplevelse. Noen av byens Michelin-stjerne restauranter har fått stor internasjonal anerkjennelse og tiltrekker seg matelskere fra hele verden. Selv om Michelin-stjerne restauranter ofte er assosiert med dyrere priser og mer formell atmosfære, tilbyr San Sebastian også mer uformelle restauranter hvor besøkende kan nyte et gourmetmåltid uten å tømme lommeboken. På grunn av sin beliggenhet ved havet spiller sjømat en sentral rolle i matkulturen i Baskerland og du kan forvente alt fra grillet fisk til blekksprut. Det er også mange internasjonale restauranter i San Sebastian som serverer retter fra alle verdens hjørner.

Utelivet i San Sebastian er mangfoldig og pulserende, spesielt i høysesong. Her finner du et bredt utvalg av kveldsunderholdning og alternativer for de som ønsker å oppleve nattelivet. Fra livlige barer og nattklubber til elegante strandklubber og vinbarer – du vil finne noe for enhver smak i San Sebastian.

Når er det best å reise til San Sebastian?

Baskerland byr på et mildt klima året rundt, men høysesongen i Spania generelt er på sommeren. I denne perioden er det flest turister som besøker San Sebastian for å nyte solrike forhold og temperaturer rundt 25-30 grader. Ønsker du å styre unna den mest intense sommervarmen og de største folkemengdene kan du besøke Baskerland på våren eller høsten. I disse periodene er det behagelige temperaturer og ideelle forhold for en høstferie med sightseeing, matopplevelser og naturopplevelser i nordlige Spania. Det blir kjøligere i denne delen av Spania på vinteren, men du kan fortsatt oppleve solrike dager i Baskerland i vintermånedene.

Attraksjoner og aktiviteter i San Sebastian

Strandlivet i Baskerland, nord i Spania, er et trekkplaster for mange turister. En av hovedattraksjonene i San Sebastian er den populære stranden La Concha Beach. Det er en flott bukt med myk sand, klart badevann og moderne fasiliteter. Her kan hele familien nyte deilig strandliv i avslappende omgivelser. Søker du aktiv ferie i Baskerland er San Sebastian et godt utgangspunkt. Det er gode muligheter for både fotturer og sykling i de omkringliggende fjellene og de vakre hagene i Cristina Enea Park, eller å bli med på surfetimer på Zurriola Beach.

Det er verdt å besøke San Sebastian sin pittoreske gamleby, Parte Vieja, med brosteinsbelagte gater, fargerike hus og flott arkitektur. Her finner du historiske landemerker som Basilica of Santa Maria og San Telmo-museet som gir et innblikk i det nordre Spania sin rike historie og kultur. Ta også turen til det imponerende Miramar-palasset hvor du kan oppleve panoramautsikt over bukten og det omkringliggende landskapet.

Fly og hotell i San Sebastian

Fra Norge er det enkelt å komme seg til San Sebastian i Spania. Det går direkte rutefly fra Oslo Gardermoen til Bilbao Internasjonale Lufthavn (BIO) i sommermånedene. Ellers i året kommer man seg enkelt ned med èn mellomlanding.

Flyturen tar ca. 3 timer og 15 minutter. Flyplassen ligger ca 100 km fra San Sebastian sentrum og et praktisk og rimelig alternativ er å ta tog. Litt avhengig av hvilken avgang fra flyplassen man velger vil togturen ta rundt 90-100 minutter. Taxi er et annet alternativ og du finner holdeplass utenfor ankomsthallen. Ønsker du mer frihet til å utforske Baskerland og den nordlige delen av Spania i eget tempo kan du vurdere leiebil.
 
Det er mange gode overnattingsalternativer i San Sebastian. Her finner du både eksklusive hoteller, all-inclusive hoteller ved stranden, boutique-hoteller i sentrum og sjarmerende ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til San Sebastian og Spania!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i San Sebastian

Populære hoteller i San Sebastian

Spania, Baskerland, San Sebastian
8,9
Meget bra
7926 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 98 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Baskerland, San Sebastian
8,9
Meget bra
3280 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 103 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.8 km
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Baskerland, San Sebastian
9,7
Fantastisk
1267 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 108 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Internettilgang / WiFi