Reiser til Vilamoura

Besøk det elegante feriestedet Vilamoura på Algarve i Portugal. Byen inviterer til en moderne marina, fornøyelser, førsteklasses golfbaner og fantastiske strender. Bestill en billig reise til Vilamoura med Solfaktor!

Vilamoura som reisemål

Vilamoura er et badested på Algarvekysten i den sørlige delen av Portugal. Byen ligger kun 26 km fra Faro som er hovedstaden i regionen Algarve og kun en kort kjøretur fra feriestedet Quarteira. Det er et attraktivt reisemål for både par, vennegrupper og familier som søker fornøyelser, spennende aktiviteter, deilig strandliv og flotte golfbaner.

Attraksjoner og aktiviteter i Vilamoura

En av de mest populære attraksjonene i Vilamoura er den imponerende Vilamoura Marina. Det er en av de største og mest moderne marinaene i Europa og her kan du oppleve en livlig atmosfære fra morgen til kveld, med luksuriøse yachter og seilbåter som ligger på rad og rekke. Spaser langs kaia og besøk trendy butikker og elegante restauranter mens du nyter det yrende bylivet. Ønsker du å oppleve historie og kultur er det verdt å besøke det arkeologiske området Cerro da Vila som ligger i sentrum av Vilamoura. Her kan du utforske ruiner av romerske villaer, bad og mosaikker og få et innblikk i Portugal sin rike historie.

Algarve er også kjent for praktfulle, langstrakte strender og en av de mest populære i Vilamoura er Praia da Falésia. Den kilometerlange sandstranden inviterer til livlig strandliv med moderne fasiliteter, nærhet til strandbarer og vannsportsaktiviteter som snorkling og surfing. Søker du aktiv ferie på Algarvekysten er Vilamoura et godt utgangspunkt. Her kan du bli med på seiltur eller båttur for å utforske skjulte grotter og klippeformasjoner eller dra på sykkelturer gjennom det vakre kyst- og fjellandskapet som karakteriserer regionen Algarve. Vilamoura er også et yndet reisemål for golfentusiaster. Her finner du utfordrende og varierte golfbaner i verdensklasse, blant annet Victoria Golf og Millennium Golf.

Vilamoura er en fantastisk destinasjon for småbarn og familier. Her finnes mange gode og barnevennlige familiehoteller og Portugal er en svært familiefokusert nasjon. Du vil derfor merke at barn er velkomne i alle restauranter, butikker og kaféer. I tillegg er strendene sikre, rene og rolige og blir overvåket om sommeren. Du kan også ta med deg barna på spennende opplevelser i for eksempel Zoomarine. Zoomarine ligger ca. 30 minutter unna Vilamoura med bil og er en kombinasjon av et stort akvarium, fornøyelsespark og badeland. Du vil heller ikke være langt unna badelandene Aquashow og Slide and Splash. En reise til Vilamoura vil være den perfekte sommerferie for deg med barn på tur.

Når er det best å reise til Vilamoura?

På sommeren er det høysesong på Algarvekysten og det er flest turister som besøker den sørlige delen av Portugal. Du kan forvente solrike forhold og varme temperaturer opp mot 30 grader, og det er travelt i Vilamoura. For deg som foretrekker en roligere atmosfære er det fint å besøke Algarve på våren eller høsten. I disse periodene er det fortsatt behagelig temperatur som gjør det ideelt for utendørsaktiviteter og attraksjoner i sørlige Portugal. Lavsesongen i Vilamoura og Algarve generelt er på vinteren med mer vind, kjøligere temperatur og nedbør.

Matopplevelser og uteliv i Vilamoura

Algarvekysten er kjent for fersk sjømat og på Vilamoura Marina kan du nyte klassiske fisk- og skalldyrretter på elegante restauranter med havutsikt. I sentrum av byen finner du et variert utvalg av restauranter og spisesteder som serverer både autentiske portugisiske retter og internasjonale favoritter. Det er også flere koselige kafeer og bakerier som serverer ferskt bakverk og tradisjonelle portugisiske søtsaker. Portugal og regionen Algarve er kjent for store, frodige vinmarker som gir et godt utvalg av lokale viner på restaurant, samt mulighet for å dra på vinsmaking på lokale gårder.

Du kan forvente et livlig og mangfoldig uteliv på ferie i Vilamoura, spesielt i sommermånedene. Her finner du alt fra trendy cocktailbarer langs marinaen til energiske  nattklubber i sentrum som holder det gående til tidlig morgen. Byen tilbyr fornøyelser og underholdning for enhver smak etter solnedgang.

Fly og hotell i Vilamoura

Fra Norge kommer du deg enkelt til Vilamoura i Portugal. Det går direktefly fra Oslo Gardermoen til hovedflyplassen på Algarve, Faro internasjonale lufthavn (FAO) og flyturen tar ca 4 timer og 20 minutter. Vilamoura ligger under 25 km fra flyplassen og mange velger å ta taxi som du finner utenfor ankomsthallen. Kjøreturen tar vanligvis 25-30 minutter avhengig av trafikken. Ønsker du et rimeligere alternativ kan du ta buss til sentralstasjonen i Faro og deretter bytte til buss som tar deg videre til Vilamoura. Mange velger å ha leiebil på ferie på i sørlige Portugal. På den måten er du friere til å utforske Algarve på egen hånd.

I Vilamoura er det gode overnattingsalternativer å velge mellom. Enten du reiser med barn, som par eller vennegruppe. Her finner du eksklusive hoteller, store all-inclusive hoteller ved stranden, boutique-hoteller og ferieleiligheter og feriehus til leie.  Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Vilamoura og Portugal!



Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Hoteller i Vilamoura

Populære hoteller i Vilamoura

Portugal, Algarve, Vilamoura
9,1
Fantastisk
397 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Avstand til sentrum: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Vilamoura
9,2
Fantastisk
1335 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Vilamoura
9,3
Fantastisk
487 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Avstand til sentrum: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)