Hotel Monopol Katowice

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

9,1
Fantastisk
1068 anmeldelser

Bo på historiske Hotel Monopol Katowice, som emmer av eleganse, design og et hav av gode fasiliteter. Her finner du to restauranter, en café og en vinbar samt et velvære-område med innendørs basseng, sauna, dampbad og treningsområde. Og med den ideelle beliggenheten, sentralt i Katowice, er du i gangavstand til flere restauranter, butikker, kjøpesentre og byens attraksjoner.

Kort sagt, på Hotel Monopol Katowice finner du alt du kunne få bruk for i ferien din i Katowice. Hotellet kan dateres mer enn 100 år tilbake i tiden og stod ferdigbygget i 1904. Designet av Ludwik Goldstein ble Hotel Monopol raskt signaturhotellet i Katowice, og vant gullmedaljen i hotelier's exhibition i Bytom i 1904. Allerede den gangen hadde hotellet 3 restauranter og en lang rekke fasiliteter som gjorde det til et luksushotell i Europa, i denne tidsperioden. På slutten av 1940-tallet måtte hotellet dessverre lukke og bygningen ble først til et hotell igjen etter en omfattende renovasjon i 2001, med henblikk på å gjenoppføre det opprinnelige hotellets sjel og visjon. I 2003 kunne Hotel Monopol atter igjen slå opp dørene, 101 år etter at det første gang åpnet. Og siden da har hotellet også hatt besøk av mange kjente og berømtheter, blant annet David Beckham, Cristiano Ronaldo og Phil Collins. Med andre ord er Hotel Monopol fremdeles det mest fornemme hotellet i Katowice.

I dag er hotellet nemlig fortsatt et elegant og luksuriøst hotell, tilført moderne fasiliteter, men med respekt for hotellets historie og sjel, som man fremdeles kan merke her. Her kan du bo i romslige rom og luksuriøse suiter, og spise lekre retter og spesialiteter i de to restaurantene. Du finner også en café, en bar og en vinbar her, hvor du kan avslutte dagen i omgivelser blant mer enn 7000 flasker vin, som bidrar til den autentiske opplevelsen. For litt ekstra luksus og egenpleie kan du nyte en stund i velvære-området, hvor du finner et innendørs basseng, sauna, dampbad og et treningsrom. I området er det også mye å oppleve, og du kan nå det meste til fots, takket være hotellets beliggenhet midt i sentrum. Foruten et stort utvalg av restauranter, finner du også gode innkjøpsmuligheter, butikker og kjøpesentre i området. Vil du på utflukter til for eksempel Krakow, kan du ta toget fra stasjonen i Katowice, som du finner ca. 600 meter fra hotellet.

Derfor skal du velge Hotel Monopol Katowice

  • Nærmeste flyplass: 72 km
  • Avstand til sentrum: ca. 500 m
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Greit å vite

Resepsjonen er åpen 24/7. Wi-Fi er gratis og tilgjengelig på hele hotellet (med forbehold om endringer). Adgang til bassenget og treningsrom er gratis (med forbehold om endringer). Bassenget og velvære-området er åpent hverdager 08.00-20.00. Søndager 09.00-16.00 er bassenget reservert til babysvømming. Frokost er tilgjengelig 06.30-10.30 (hverdager) og 07.00-11.00 i helgene (mot betaling). 

Kart og avstander

  • Avstand til sentrum: ca. 500 m
  • Auschwitz-Birkenau konsentrasjonsleirene : ca. 38 km
  • Saltminene i Wieliczka: ca. 94 km
  • Krakow Flyplass: ca. 72 km (1h 0m)

Hotel Monopol Katowice har 108 rom og suiter, i forskjellige størrelser og kategorier. Alle er innredet i samme elegante stil, men med variasjoner i møbler og detaljer. 
Alle er utstyrt med minibar, sikkerhetsboks, aircondition, gratis Wi-Fi, vevet sengetøy av naturlige fibre og TV (sat.). Alle rom har mulighet for vasketjenester og romservice (mot betaling). Suitene har dessuten gratis frukt-tallerken, noe søtt og friske blomster ved ankomst, samt en Nespresso-maskin. Badene er utstyrt med dusj, badekar, hårføner, tøfler og luksuriøse toalettartikler. 

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Hotel Monopol Katowice. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
  • I by eller landsby
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Spa / Velværesenter
  • Hotellbar
  • Innendørsbasseng
  • Treningsmuligheter

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Dworcowa 5
Katowice

Koordinater

Latitude: 50.2577
Longitude: 19.0227

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer