Old Capital Bike Inn

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

9,6
Fantastisk
533 anmeldelser

Vil du bo på et lite, familiedrevet, miljøvennlig boutiquehotell med mye sjarm og hjemmekoselig atmosfære på din neste ferie i Bangkok? Da skal du bo på Old Capital Bike Inn! Dette nydelige gjemmestedet med bare 10 rom ligger i Bangkoks historiske kvarter i et gammelt, renovert byhus.

Innømt. Det kan være vanskelig å finne hideaways i storbyer, spesielt i en hektisk storby som Bangkok, som har flere innbyggere enn Norges totale befolkning. Men de er der ute og Old Capital Bike Inn er en av mine favoritter. Her er ingen luksus, men det er stemning og atmosfære. Faktisk har syv generasjoner av samme familie lagt sin sjel i dette lille, flotte boutiquehotellet, som ligger ca. 20 min. gange fra en av Bangkoks viktigste severdigheter, Grand Palace.

Men nå kalles ikke hotellet "Bike Inn" for ingenting ... Du trenger ikke å gå til severdighetene - du kan også låne en fin gammel sykkel gratis fra hotellet og oppleve storbyen i ditt eget tempo. Verten Jason arrangerer også gratis kveldsturer for hotellets gjester flere ganger i uka. Bli med og få hans beste innsider tips til unike lokale steder, som få turister vet om.

En installasjon av sykler

Når du går inn i resepsjonen på Old Capital Bike Inn, blir du umiddelbart tatt tilbake i tid. Rommet minner meg om en gammel engelsk te-salong med mørk tapet, blonde duker på de små bordene, og mild klassisk gitarmusikk som diskret strømmer inn i rommet. Men så stikker bakdelen av en sykkel ut av veggen og skaper dybde i veggmuren, sykkelhjul brukes som taklamper, og en slags uro av tannhjul leker med lyset i et hjørne.

Hotellet ble sist renovert i 2015 og eierne har gjort en flott jobb med å kombinerer den sjarmerende historiske bygningen med deres budskap til gjestene om at ikke  bare sykler er velkomne, men i tillegg er den beste måten å oppleve Bangkok på. Jeg er ikke en sykkelmygg selv - men jeg er vill etter Old Capital Bike Inn!

Man har tenkt på detaljer - og miljøet

De sjarmerende rommene er et kapittel for seg selv. Her blir du bortskjemt med detaljer, og vakre teakmøbler, håndmalte porselensvasker, tunge gardiner, koselige lamper, silkeputer og friske blomster skaper den unike rammen for reisen din til Bangkok, når du vil trekke deg tilbake fra byens hektiske puls. Uavhengig av hvilken av de 10 unikt innredede rommene som blir ditt neste gjemmested, vil du føle deg som hjemme.

Old Capital Bike Inn har et øye for miljøet - også det lokale. I resepsjonen kan du donere til veldedighet, og hotellet samsvarer med donasjonen din. Det brukes bare solenergi, elpærer og vannbesparende kraner. Det er ingen disponible toalettartikler, sengetøy og håndklær skiftes kun på forespørsel. Og til slutt oppfordres du til å låne en av hotellets sykler og oppleve byen på egenhånd og med respekt for miljøet.

Derfor skal du velge Old Capital Bike Inn

  • For atmosfærens skyld! De fleste gjester føler seg hjemme på Old Capital Bike Inn 
  • For den personlige service, som er unik for små, familiedrevne hoteller
  • For den praktiske beliggenheten i.f.t. noen av Bangkoks historiske severdigheter
  • Du kan låne gratis sykler og få mange gode råd til sykelturer i lokalområdet
  • Du sprenger ikke feriebudsjettet og kan derfor prioritere flere av byens opplevelser
  • Hotellet er miljøvennlig og har mange bærekraftige tiltak

Godt å vite om Old Capital Bike Inn

Gamle Capitel Bike Inns 10 rom er forskjellige i størrelse og innredning, og noen er ganske små. Oppbevaringsplass er begrenset. Det kan også være smale, bratte trapper mellom f.eks inngangs- og soveområde.

Det brukes bare elektriske lyspærer på hotellet, og på enkelte steder er belysningen litt dunkel.

Dette er et by-hideaways, og her er ingen svømmebasseng og nesten ingen utendørs område.

Old Capital Bike Inn ligger i en gammel bygning med bratte trapper. Hotellet anbefales ikke for de som er dårlig til beins.

Selv om oppholdet er inkl. frokost, har ikke hotellet restaurant. Ved ankomst fyller du ut et skjema med dine ønsker til frokost (det er også vegetariske retter), hvor du får det samme hver morgen, med mindre du ber om endringer dagen før. Frokosten er god. Til lunsj og middag bør du bla i eieren Khun Nantiyas "hemmelige" utklippsbok med hennes egne og tidligere gjesters restaurant anbefalinger.

Selv om flere av Bangkoks viktigste historiske attraksjoner, som Grand Palace og Golden Mountain Temple, ligger innen gangavstand fra hotellet, kan det være langt til andre deler av byen, som for eksempel shoppingdistriktet Sukhumvit.

Taxisjåfører har vanskelig for å finne hotellet. Bestill transport fra flyplassen hjemmefra og finn et nøkkelpunkt i nærheten hvis du skal reise hjem med taxi i løpet av ferien.

Derfor skal du velge Old Capital Bike Inn

  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Internettilgang / WiFi
  • I by eller landsby
  • Byen er nærmere enn 3 km

Hotelltype

Kart og avstander

  • Suvarnabhumi Airport (Bangkoks internationale flyplass) – 31 km
  • Nærmeste Sky Train Station (Ratchatewi) – 3,5 km 
  • Grand Palace & Wat Phra Kaeo tempelet – 2,5 km
  • Wat Intharawihan tempelet – 1,5 km
  • Jim Thompson House (museum) – 3,5 km
  • MBK Mall (shopping senter) – 500 m
  • Lumpini Park – 6 km

Hotellets 10 rom er alle forskjellige i størrelse og innredning, men alle er sjarmerende og unike med en varm atmosfære. Alle rommene har: 

  • Aircondition
  • Badekåper, hårføner og toalettartikler
  • Minibar/minikøleskab
  • Tv og telefon 
  • WIFI og låne-pc med Internetadgang
  • Personlig deponeringsboks

Dobbeltrom Superior
Lite dobbeltrom på ca. 20 m2 med to enkeltsenger, uten balkong/terrasse. Maksimalt belegg er 2 voksne uten barn. 

Suite
Hotellet har flere suiter, hvor alle er forskjellige i størrelse og innredning. Noen er på to etasjer avskilt av en smal bratt trapp, og noen har open-air bad.

Familie Suite
Familiesuite på to etasjer, avskilt av en smal bratt trapp. Første etasje inneholder en stue med dobbeltseng og egen uteplass med utendørs badekar. I første etasje er det andre soverommet med en mindre dobbeltseng. Maksimalt belegg er 4 personer.

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Old Capital Bike Inn. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • I by eller landsby
  • Byen er nærmere enn 3 km

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

607 Pra Sumen Road
10200 Bangkok

Koordinater

Latitude: 13.7570
Longitude: 100.5047

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer